Σε νέο ιστορικό χαμηλό μείωσε τα επιτόκια της η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας

Σε νέο ιστορικό χαμηλό επίπεδο μείωσε τα επιτόκια της η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας,

σε μια ευρέως αναμενόμενη απόφαση μετά την πρόσφατη αύξηση του πληθωρισμού.

Η μείωση κατά 25 μονάδες βάσης, στο 1,5%, σημαίνει ότι η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας έχει πλέον μειώσει σημαντικά τα επιτόκια, κατά 300 μονάδες βάσης, από το Νοέμβριο του 2011 σε μια προσπάθεια να στηρίξει την οικονομία, η οποία επιχειρεί να ξεφύγει από την εξάρτηση της ανάπτυξης της στους φυσικούς πόρους μετά την πρωτοφανή έκρηξη των επενδύσεων σε εξορύξεις.

"Το Διοικητικό Συμβούλιο έκρινε ότι οι προοπτικές για βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας, με τον πληθωρισμό να επιστρέφει στον στόχο που υπήρχε πάντα, θα μπορούσε να βοηθηθεί από τη χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής σε αυτή τη συνάντηση”, δήλωσε ο Διοικητής της τράπεζας GlennStevens.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top