Πωλήθηκε σε ελληνο-τουρκική κοινοπραξία το ιστορικό ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα

«Άλλαξε χέρια», όπως ανακοινώθηκε, το ιστορικό ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα, καθώς η πλειοψηφία των μετοχών της

ιδιοκτήτριας εταιρείας Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε. – ΙΞΕ- (97,3%), την οποία κατείχε η Alpha Bank πωλήθηκε στην εταιρεία D-Marine Investments Holding B.V. θυγατρική της τουρκικής Dogus Holding A.S. και στην ελληνική ΤΕΜΕΣ Α.Ε., που είναι ο φορέας ανάπτυξης της επένδυσης στο Costa Navarino στην Μεσσηνία της Πελοποννήσου, που συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων τουριστικών επενδύσεων στην Μεσόγειο.

Η ανακοίνωση έγινε από την Alpha Bank η οποία γνωστοποίησε ότι το συνολικό τίμημα της συναλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της αναχρηματοδοτήσεως του υφιστάμενου δανεισμού της ΙΞΕ (67 εκατομμύρια ευρώ), ανέρχεται σε ποσό 142 εκατομμυρίων και υπόκειται σε συνήθη, για αντίστοιχες συναλλαγές, μηχανισμό αναπροσαρμογής κατά την ημέρα της ολοκληρώσεως της συναλλαγής. Σύμφωνα, πάντα, με την ανακοίνωση, η συναλλαγή είναι κεφαλαιακά ουδέτερη για την τράπεζα και πλήρως ευθυγραμμισμένη με τους στόχους του σχεδίου αναδιαρθρώσεως, όπως αυτό εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2015. Για να ολοκληρωθεί και τυπικά θα πρέπει να πάρει το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, κάτι που αναμένεται εντός του 2016.
Η εταιρεία D-Marine Investments Holding B.V. εδρεύει στην Ολλανδία (Άμστερνταμ). Η εταιρεία δραστηριοποιείται ως θυγατρική της Dogus Holding A.S. Ο όμιλος Dogus ιδρύθηκε το 1951 και απασχολεί περισσότερους από 55.000 εργαζόμενους. Κατέχει δεσπόζουσα θέση στην τουρκική και διεθνή οικονομία με παρουσία σε 8 βασικούς τομείς -χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, αντιπροσώπευση αυτοκινητοβιομηχανιών, κατασκευές, μέσα μαζικής ενημέρωσης, τουρισμός, διαχείριση ακινήτων, ενέργεια και εστίαση- με περισσότερες από 330 θυγατρικές και συγγενείς εταιρείες.
Ο τουριστικός βραχίονας του ομίλου, Dogus Tourism Group, ιδρύθηκε το 1976 και δραστηριοποιείται στους τομείς της φιλοξενίας (D-Hotels and Resorts), του θαλάσσιου τουρισμού - μαρινών (D-Marin) και MICE (Antur). H D-Hotels and Resorts κατέχει (εξ ολοκλήρου ή μέσω συνεργασιών) και διαχειρίζεται πολυτελή ξενοδοχεία, εστιατόρια, beach και yacht clubs σε Τουρκία, Κροατία, Ιταλία, Ισπανία, ΗΠΑ και Καραϊβική.
Το Hilton Αθηνών ξεκίνησε την λειτουργία του στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1963 και αποτέλεσε το πρώτο παράρτημα διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας που άνοιξε ποτέ στην Αθήνα.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top