Σε δεκαπέντε μέρες στην Ολομέλεια το ν/σ για τον έλεγχο του καπνίσματος

Σε δεκαπέντε μέρες οδηγείται στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο για τον έλεγχο του καπνίσματος, που

απαγορεύει το κάπνισμα και το ηλεκτρονικό τσιγάρο σε όλους του κλειστούς χώρους και προβλέπει αυστηρά πρόστιμα και ποινές για τους παρανομούντες.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Υγείας, Κώστα Κωνσταντίνου, υπάρχει σύμπτωση απόψεων ανάμεσα στα μέλη της Επιτροπής και φαίνεται να είναι ομόφωνη η προσέγγιση και η ψήφιση των προτεινόμενων νομοθεσιών.

«Ως εκ τούτου ρυθμίζεται επί τέλους ένα κενό, μια έλλειψη που υπήρχε η οποία αυτή τη στιγμή συμπληρώνεται με γνώμονα πάντοτε κι έχοντας κατά νου την προστασία όλων εκείνων που δεν καπνίζουν αλλά ταυτόχρονα με σεβασμό και προς τους καπνιστές» είπε σε δηλώσεις του ο κ. Κωνσταντίνου.

Πρόσθεσε ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στην Ολομέλεια σε δεκαπέντε μέρες.

Οι πρόνοιες, είπε, «αγγίζουν και το ηλεκτρονικό τσιγάρο και τίθενται ακριβώς στην ίδια μοίρα».

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου προβλέπονται εξώδικα πρόστιμα ύψους 85 ευρώ, ενώ εάν κι εφόσον αχθεί ενώπιον του δικαστηρίου οποιαδήποτε υπόθεση, τότε το δικαστήριο έχει ευχέρεια επιβολής προστίμου μέχρι και δύο χιλιάδες ευρώ και ποινής φυλάκισης μέχρι και έξι μήνες.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αδάμος Αδάμου είπε ότι κάποιοι βουλευτές ζητούν χαμηλότερα και άλλοι ψηλότερα πρόστιμα, και ως εκ τούτου αναμένεται ότι όταν θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο θα υποβληθούν τροπολογίες.

«Το νομοσχέδιο είναι αρκούντως αυστηρό και απαγορεύει το κάπνισμα σε όλους τους κλειστούς χώρους, επιτρέπεται σε ανοιχτούς υπό προϋποθέσεις» είπε.

Ακόμα, απαγορεύει το κάπνισμα στα αυτοκίνητα όταν επιβαίνουν ανήλικοι.

Από το νόμο εξαιρείται το καζίνο.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Παραμένει το αδιέξοδο για την έδρα της Λεμεσού και μετά τη Σύσκεψη Αρχηγών
  Παραμένει το αδιέξοδο για την έδρα της Λεμεσού και μετά τη Σύσκεψη Αρχηγών Οι δηλώσεις των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων μετά τη Σύσκεψη Αρχηγών ή Εκπροσώπων των κομμάτων επιβεβαίωσαν ότι δεν υπάρχει κατάληξη στο θέμα της μη καταληφθείσας έδρας της Λεμεσού, που κατείχε ο Γιώργος Παπαδόπουλος της Αλληλεγγύης. Με βάση τις δηλώσεις, ο Γενικός Εισαγγελέας ξεκαθάρισε στη Σύσκεψη Αρχηγών ότι απαιτείται τροποποίηση του Συντάγματος είτε η λύση θα δοθεί με αναπληρωματική εκλογή, είτε με νόμο.
 • Τις τελευταίες εξελίξεις στο Συνεργατισμό συζητούν οι Επιτροπές Οικονομικών και Ελέγχου
  Τις τελευταίες εξελίξεις στο Συνεργατισμό συζητούν οι Επιτροπές Οικονομικών και Ελέγχου Τις τελευταίες εξελίξεις στο Συνεργατισμό συζητούν σήμερα σε κοινή συνεδρία οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Οικονομικών και Ελέγχου, στην παρουσία του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη. Στη σημερινή συνεδρία, η οποία θα αρχίσει στις 9.00 το πρωί, κλήθηκαν επίσης να συμμετάσχουν ο Γενικός Ελεγκτής, ο Προϊστάμενος της Μονάδας για την Διαχείριση της Συμμετοχής της Κυβέρνησης στο Συνεργατισμό, εκπρόσωποι της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, ο Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, ο τέως Γενικός Διευθυντής της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, ο Πρόεδρος και τα Μέλη…
 • Αποποινικοποίηση των εκτρώσεων ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής
  Αποποινικοποίηση των εκτρώσεων ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής Μετά από μακρά συζήτηση η Ολομέλεια της Βουλής με 33 ψήφους υπέρ, 8 εναντίον και 5 αποχές, τροποποίησε το ποινικό κώδικα αποποινικοποιώντας τις εκτρώσεις μέχρι την 12η εβδομάδα της κύησης και μέχρι την 19η εβδομάδα σε περιπτώσεις βιασμού της εγκύου. Η τροποποίηση του Ποινικού Κώδικα επήλθε μετά από πρόταση νόμου που κατέθεσαν οι βουλευτές Σκεύη Κούτρα Κουκουμά εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις, Στέλλα Κυριακίδου και Κωστής Ευσταθίου, βουλευτές εκλογικής περιφέρειας Λευκωσίας, Νικόλας Παπαδόπουλος και Χριστιάνα Ερωτοκρίτου εκ μέρους…
 • Την απόφαση του για το ενωτικό Δημοψήφισμα και τις αποκρατικοποιήσεις σε αναφορές του Προέδρου ανακοινώνει το Ανώτατο
  Την απόφαση του για το ενωτικό Δημοψήφισμα και τις αποκρατικοποιήσεις σε αναφορές του Προέδρου ανακοινώνει το Ανώτατο Το Ανώτατο Δικαστήριο ανακοινώνει την ερχόμενη Δευτέρα (5/2), στις 12 το μεσημέρι, την απόφαση του για δύο αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας. Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η μια αναφορά έχει να κάνει με την πρόταση νόμου του ΔΗΣΥ, με την οποία μεταφέρονται οι εξουσίες για τους σχολικούς εορτασμούς από τη Βουλή στο Υπουργείο Παιδείας και η άλλη με το νόμο που ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων για κατάργηση της μονάδας αποκρατικοποιήσεων.
 • Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Διαιωνίζουν την εισοδηματική ανισότητα και την οικονομική αβεβαιότητα
  Α. ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Διαιωνίζουν την εισοδηματική ανισότητα και την οικονομική αβεβαιότητα Για ένα προϋπολογισμό χωρίς όραμα και προοπτική, που διαιωνίζει την εισοδηματική ανισότητα και την οικονομική αβεβαιότητα, έκανε λόγο ο ΓΓ του ΑΚΕΛ 'Αντρος Κυπριανού, μιλώντας σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, στη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2018.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top