Κύπρος - Ινδία υπογράφουν σύμβαση για αποφυγή διπλής φορολογίας

Υπογράφεται αύριο Παρασκευή η Σύμβαση Αποφυγής Διπλής Φορολογίας μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και Ινδικής Κυβέρνησης.

Τη Συμφωνία

θα υπογράψουν, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και εκ μέρους της Ινδικής Κυβέρνησης ο Ύπατος Αρμοστής της Ινδίας στην Κύπρο RaviBangar.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, με την υπογραφή και έναρξη ισχύος της Συμφωνίας η Κυπριακή Δημοκρατία θα αφαιρεθεί από τον κατάλογο του ‘NotifiedJurisdictionalArea’, αναδρομικά από 1η Νοεμβρίου 2013.

Το κείμενο που συμφωνήθηκε, μεταξύ των δύο διαπραγματευτικών ομάδων των δύο κρατών διευθετεί τις εκκρεμότητες που εκκρεμούν για σειρά ετών προσδίδοντας σταθερότητα και σιγουριά στους επενδυτές, συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ινδικής Κυβέρνησης, καθώς επίσης και με άλλες χώρες.

Η συμφωνία που έχει επιτευχθεί προβλέπει φορολόγηση στην πηγή των κεφαλαιουχικών κερδών τα οποία απορρέουν από αποξένωση μετοχών. Σημειώνεται ότι, παρέχεται περίοδος χάριτος για επενδύσεις που έχουν ή θα έχουν αναληφθεί μέχρι την 1η Απριλίου, 2017 έτσι ώστε οποιαδήποτε φορολόγηση της μελλοντικής διάθεσης των συγκεκριμένων επενδύσεων να παραμένει στο συμβαλλόμενο Κράτος της κατοικίας του πωλητή.


Η επικαιροποίηση, διατήρηση και η επέκταση του υφιστάμενου δικτύου Συμβάσεων Αποφυγής Διπλής Φορολογίας,
οι οποίες είναι υψίστης οικονομικής και πολιτικής σημασίας, στοχεύει περαιτέρω στην ενίσχυση και προσέλκυση ξένων επενδύσεων και στην προώθηση της Κύπρου ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top