Στήριξη Λονδίνου σε μια πολυμερή διάσκεψη

Την ετοιμότητα του Λονδίνου για στήριξη μιας πολυμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό εξέφρασε ο Ύπατος Αρμοστής του Ηνωμένου Βασιλείου Μάθιου

Κιντ, σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση το πρωί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασίαδη.

Ερωτηθείς για τις συνομιλίες που θα συνεχιστούν στο Μοντ Πελεράν, ο κ. Κιντ είπε πως υπάρχει μια πραγματική ευκαιρία για να “κτίσουν πάνω στην πρόοδο που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα” και να υπάρξει κατάληξη, κάτι που όπως ανέφερε θα ανοίξει το δρόμο για μια πολυμερή διάσκεψη “που όλοι ελπίζουμε ότι μπορεί να επιτευχθεί εντός αυτού του έτους, όπως οι ηγέτες έχουν πει ότι επιθυμούν”.

Κληθείς να αναφερθεί στη θέση του Λονδίνου ενόψει της πολυμερούς, ο Ύπατος Αρμοστής ανέφερε πως “είμαστε έτοιμοι να τη στηρίξουμε”, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτή θα μπορέσει να φέρει αποτελέσματα.

Πρόσθεσε πως θα αναμένουν από τους ηγέτες να τους εξηγήσουν “πώς αυτοί επιθυμούν να παίξουμε εμείς το ρόλο μας ώστε να είμαστε όσο θετικοί μπορούμε”.

Ερωτηθείς αν συζήτησαν για το ρόλο της Βρετανίας σε αυτή τη διάσκεψη, ο κ. Κιντ είπε πως θεωρεί πως ο Πρόεδρος άρχισε να το σκέφτεται αυτό, αλλά επί το παρόντος, και χωρίς αυτό να προκαλεί έκπληξη, εστιάζει την προσοχή του στις επόμενες λίγες ημέρες.

Πρόσθεσε πως εάν τα πράγματα πάνε καλά, τότε οι επαφές θα αρχίσουν να επικεντρώνονται στο επόμενο στάδιο. Και σε αυτό το σημείο νομίζω ότι θα έχουμε περαιτέρω συζητήσεις και περισσότερη σαφήνεια για το πώς μπορούμε να παίξουμε το δικό μας ρόλο, ανέφερε.

Κληθείς να πει αν από όσα άκουσε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη είναι αισιόδοξος ότι θα καταλήξουν στα κριτήρια για το εδαφικό, ο κ. Κιντ είπε πως έχουν την ευκαιρία να το κάνουν αυτό.

“Μου φαίνεται από αυτά που άκουσα πως έκαναν πολλή πρόοδο την περασμένη εβδομάδα, και βρίσκονται στο στάδιο κατά το οποίο μια τελευταία έντονη δραστηριοποίηση μπορεί να το διευθετήσει αυτό, κάτι που είναι πραγματικά καλό”, ανέφερε.

Πρόσθεσε “(οι ηγέτες) δεν θα συμφωνούσαν να πάνε πίσω αυτό το Σαββατοκύριακο εάν δεν σκέφτονταν το ίδιο”.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top