Μετά από μακρά συζήτηση απερρίφθη το αίτημα για κατεπείγον ψήφισμα της Βουλής για τις εγγυήσεις

Μετά από έντονη και μακρά συζήτηση, η Ολομέλεια της Βουλής των

Αντιπροσώπων απέρριψε την Παρασκευή κατά πλειοψηφία - 28 ψήφοι εναντίον και 21 υπέρ - την έγκριση ψηφίσματος με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με το οποίο το σώμα να απορρίπτει κάθε μορφή εγγυήσεων και παρουσία ξένων στρατευμάτων ή Βάσεων στην Κύπρο σε ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού.

Μετά την απόρριψη της έγκρισης με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, το ψήφισμα παραπέμφθηκε προς συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

Το προσχέδιο του ψηφίσματος που τέθηκε ενώπιον της Ολομέλειας, ύστερα από αίτημα του Προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργου Περδίκη, περιλάμβανε αίτημα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όπως συνεχίσει να επιδιώκει λύση του Κυπριακού που να μην επιτρέπει τη συνέχιση των εγγυήσεων ή να περιλαμβάνει ξένες εγγυήσεις ή να επιτρέπει την παρουσία ξένων στρατευμάτων.

Εναντίον της έγκρισης του ψηφίσματος με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τάχθηκαν οι παρόντες Βουλευτές των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ και υπέρ οι παρόντες Βουλευτές των υπολοίπων κομμάτων.

`Οπως ανέφερε ο Πρόεδρος του νομοθετικού σώματος, Δημήτρης Συλλούρης, ενόψει του γεγονότος ότι ουδείς διαφωνεί για συζήτηση στο ΚΕΦ Δ΄ της Ολομέλειας των εξελίξεων στο Κυπριακό, το θέμα αυτό θα εγγραφεί προς συζήτηση στο ΚΕΦ Δ΄. Ο κ. Συλλούρης υπενθύμισε περαιτέρω τη συζήτηση στη Σύσκεψη Αρχηγών ή Εκπροσώπων των Κομμάτων να μην συζητηθεί το Κυπριακό κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού, οποία θα προγραμματιστεί σε δύο συνεδρίες στις αρχές Δεκεμβρίου.

Ενόψει της μακράς συζήτηση για το ψήφισμα και της συζήτησης που ακολούθησε για τα νομοθετήματα που ήταν στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας, αναβλήθηκε η προγραμματισθείσα σύσκεψη του Προέδρου της Βουλής με τους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top