Αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για δυναμικά και δραστικά μέτρα οι κυβερνητικοί ιατροί

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε δυναμικά

και δραστικά μέτρα.


Η ΠΑΣΥΚΙ πραγματοποίησε τοπική συνέλευση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στην οποία το ΔΣ ενημέρωσε για το πού βρίσκονται οι συζητήσεις με το Υπουργείο Υγείας για τα τρέχοντα θέματα της καθημερινότητας, την απαραίτητη αναδιοργάνωση των νοσηλευτηρίων προ της αυτονόμησης, τη στελέχωση / δομή των νοσηλευτηρίων, την παροχή κινήτρων και αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας για τους ιατρούς, τα εργασιακά θέματα σε περιβάλλον αυτονόμησης και τα προτεινόμενα νομοσχέδια για την αυτονόμηση και το ΓΕΣΥ, τις σχέσεις με την Ιατρική σχολή Πανεπιστημίου Κύπρου.

Όπως αναφέρεται, τα μέλη της ΠΑΣΥΚΙ τόνισαν την ανάγκη για εντατικοποίηση των προσπαθειών και εάν δεν καρποφορήσουν σε εύλογο χρονικό διάστημα, τότε η συντεχνία να προχωρήσει σε πιο δυναμικά και δραστικά μέτρα.

Ταυτόχρονα τόνισαν τη στήριξη τους προς την Ιατρική σχολή Πανεπιστημίου Κύπρου και την έναρξη μαθημάτων με τρόπο που η Ιατρική σχολή να ενσωματώνεται στα κρατικά νοσηλευτήρια, με αλληλοσεβασμό προς τους ιατρούς και όχι με την κατάληψη των νοσοκομείων με αυταρχικό τρόπο, με την απαξίωση των νοσοκομειακών ιατρών, ενέργειες που σίγουρα θα προκαλέσουν προβλήματα στην αντιμετώπιση των ασθενών.

Η συνέλευση υιοθέτησε ψήφισμα αναφορικά με τη συνεργασία Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου και Υπουργείου Υγείας.

Σε αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «οι κυβερνητικοί ιατροί χαρακτηρίζουν το Συμφωνητικό Συνεργασίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου και του Υπουργείου Υγείας απαράδεκτο, παράνομο και αντισυνταγματικό. Τόνισαν ότι κανένας δεν δικαιούται μονομερώς να συντάσσει κανόνες λειτουργίας που αλλάζουν την δομή και την λειτουργία των κλινικών των κρατικών νοσηλευτηρίων».

Επίσης ότι «το συμφωνητικό, το οποίο υπεγράφη στις 28.07.2016, πρέπει άμεσα να παγοποιηθεί προσωρινά, ούτως ώστε να δοθεί μεταβατικός χρόνος στα ενδιαφερόμενα μέρη (Υπουργείο Υγείας, Πανεπιστήμιο Κύπρου και συνδικαλιστικές οργανώσεις) να διαμορφώσουν και να συνομολογήσουν έγκαιρα, σχετικά νομοσχέδια και κανονισμούς στη βάση των τελευταίων, με χρονικό ορίζοντα κατάθεσής τους στη Βουλή των αντιπροσώπων για ψήφιση, πριν το τέλος του χρόνου».

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Στη «ΓΝΩΜΗ»: Μεσανατολίτικα παζάρια από μεσάζοντες...
  Στη «ΓΝΩΜΗ»: Μεσανατολίτικα παζάρια από μεσάζοντες... «Μεσανατολίτικα παζάρια» επιχειρούν κάποιοι διαμεσολαβητές και μεσάζοντες για να ξεπεραστεί η κρίση στην εκπαίδευση. Μόνη τους έγνοια είναι να βγάλουν την κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ από τη δύσκολη θέση.
 • Απεργούν οι εκπαιδευτικοί με σύνθημα « Όχι στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου»
  Απεργούν οι εκπαιδευτικοί με σύνθημα « Όχι στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου» Κλειστά θα παραμείνουν από σήμερα το πρωί μέχρι και αύριο τα σχολεία σε όλη την Κύπρο, καθώς οι εκπαιδευτικοί Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης κατέρχονται σε 48ωρη απεργία. Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για τις αποφάσεις που ετσιθελικά και ερήμην τους, όπως καταγγέλλουν, έλαβε η Κυβέρνηση την 4η Ιουλίου 2018.
 • Προειδοποίηση ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ για δυναμικά μέτρα αν προχωρήσει η κυβέρνηση με ιδιωτικοποίηση της CYTA
  Προειδοποίηση ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ για δυναμικά μέτρα αν προχωρήσει η κυβέρνηση με ιδιωτικοποίηση της CYTA Οι συντεχνίες ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ προειδοποιούν με μέτρα αν εφαρμοστεί η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για ιδιωτικοποίηση της CYTA. Σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι, οι πολιτικές δυνάμεις και η κοινωνία των πολιτών θα αντιδράσουν και θα αγωνισθούν για ακόμη μια φορά να αποτρέψουν τους σχεδιασμούς τους προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον.
 • Μήνυμα αγωνιστικότητας προς όλους τους εργαζόμενους στέλνει η Συντεχνία Οικοδόμων της ΠΕΟ
  Μήνυμα αγωνιστικότητας προς όλους τους εργαζόμενους στέλνει η Συντεχνία Οικοδόμων της ΠΕΟ Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Συντεχνίας Οικοδόμων ΠΕΟ στέλνει μήνυμα αγωνιστικότητας προς όλους τους εργαζόμενους του Κλάδου, αλλά και τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τους καλεί με όπλο την ενότητα, μαχητικότητα και πίστη στο δίκαιο του αγώνα, να συνεχίσουν να αγωνίζονται οργανωμένα, για την υπεράσπιση και προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων και για την προώθηση όλων των γενικότερων στόχων, που θα βελτιώσουν την ζωή κάθε εργατικής οικογένειας.
 • Στο έσχατο όπλο της απεργία προχωρούν οι εκπαιδευτικοί – Ο αυταρχισμός και ετσιθελισμός της κυβέρνησης οξύνει την κρίση
  Στο έσχατο όπλο της απεργία προχωρούν οι εκπαιδευτικοί – Ο αυταρχισμός και ετσιθελισμός της κυβέρνησης οξύνει την κρίση Στο έσχατο όπλο της απεργίας σπρώχνει ο αυταρχισμός και ετσιθελισμός του Προέδρου και του κυβερνώντος κόμματος του ΔΗΣΥ, τους εκπαιδευτικούς. Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις προχωρούν ενωμένες σε 48ωρη απεργία. Mετά από πολύωρη συνεδρία τους, την Τετάρτη, τα Κεντρικά Διοικητικά Συμβούλια της ΟΕΛΜΕΚ, της ΠΟΕΔ και της ΟΛΤΕΚ, ανακοίνωσαν την ομόφωνη απόφαση τους όπως οι απεργίες πραγματοποιηθούν Τρίτη και Τετάρτη, 18 και 19 Σεπτεμβρίου, αντίστοιχα.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top