Αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο για δυναμικά και δραστικά μέτρα οι κυβερνητικοί ιατροί

Η Παγκύπρια Συντεχνία Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε δυναμικά

και δραστικά μέτρα.


Η ΠΑΣΥΚΙ πραγματοποίησε τοπική συνέλευση στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στην οποία το ΔΣ ενημέρωσε για το πού βρίσκονται οι συζητήσεις με το Υπουργείο Υγείας για τα τρέχοντα θέματα της καθημερινότητας, την απαραίτητη αναδιοργάνωση των νοσηλευτηρίων προ της αυτονόμησης, τη στελέχωση / δομή των νοσηλευτηρίων, την παροχή κινήτρων και αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας για τους ιατρούς, τα εργασιακά θέματα σε περιβάλλον αυτονόμησης και τα προτεινόμενα νομοσχέδια για την αυτονόμηση και το ΓΕΣΥ, τις σχέσεις με την Ιατρική σχολή Πανεπιστημίου Κύπρου.

Όπως αναφέρεται, τα μέλη της ΠΑΣΥΚΙ τόνισαν την ανάγκη για εντατικοποίηση των προσπαθειών και εάν δεν καρποφορήσουν σε εύλογο χρονικό διάστημα, τότε η συντεχνία να προχωρήσει σε πιο δυναμικά και δραστικά μέτρα.

Ταυτόχρονα τόνισαν τη στήριξη τους προς την Ιατρική σχολή Πανεπιστημίου Κύπρου και την έναρξη μαθημάτων με τρόπο που η Ιατρική σχολή να ενσωματώνεται στα κρατικά νοσηλευτήρια, με αλληλοσεβασμό προς τους ιατρούς και όχι με την κατάληψη των νοσοκομείων με αυταρχικό τρόπο, με την απαξίωση των νοσοκομειακών ιατρών, ενέργειες που σίγουρα θα προκαλέσουν προβλήματα στην αντιμετώπιση των ασθενών.

Η συνέλευση υιοθέτησε ψήφισμα αναφορικά με τη συνεργασία Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου και Υπουργείου Υγείας.

Σε αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι «οι κυβερνητικοί ιατροί χαρακτηρίζουν το Συμφωνητικό Συνεργασίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κύπρου και του Υπουργείου Υγείας απαράδεκτο, παράνομο και αντισυνταγματικό. Τόνισαν ότι κανένας δεν δικαιούται μονομερώς να συντάσσει κανόνες λειτουργίας που αλλάζουν την δομή και την λειτουργία των κλινικών των κρατικών νοσηλευτηρίων».

Επίσης ότι «το συμφωνητικό, το οποίο υπεγράφη στις 28.07.2016, πρέπει άμεσα να παγοποιηθεί προσωρινά, ούτως ώστε να δοθεί μεταβατικός χρόνος στα ενδιαφερόμενα μέρη (Υπουργείο Υγείας, Πανεπιστήμιο Κύπρου και συνδικαλιστικές οργανώσεις) να διαμορφώσουν και να συνομολογήσουν έγκαιρα, σχετικά νομοσχέδια και κανονισμούς στη βάση των τελευταίων, με χρονικό ορίζοντα κατάθεσής τους στη Βουλή των αντιπροσώπων για ψήφιση, πριν το τέλος του χρόνου».

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Απεργία εκπαιδευτικών και χωρίς ολοήμερο τα δημοτικά σήμερα, λειτουργούν τα ΚΙΕ
  Απεργία εκπαιδευτικών και χωρίς ολοήμερο τα δημοτικά σήμερα, λειτουργούν τα ΚΙΕ Στις 13.05 θα κλείσουν τις πόρτες τους όλα τα δημοτικά σχολεία σήμερα λόγω των απεργιακών μέτρων των εκπαιδευτικών οι οποίοι εργάζονται σε αυτά με αγορά υπηρεσιών, αλλά αντίθετα τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (ΚΙΕ) θα λειτουργήσουν, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, παρά την εξαγγελία από πλευράς των εκπαιδευτών 24ωρης απεργίας. Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία, μετά την απόφαση του Παγκύπριου Συνδέσμου Παιδαγωγών Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων (ΠΑΣΥΠΠΟΣ), να προχωρήσει σε στάση εργασίας. Στην…
 • Η ΠΕΟ εκφράζει την αλληλεγγύη της στο συριακό λαό και καταδικάζει τις απειλές για επίθεση στη Συρία
  Η ΠΕΟ εκφράζει την αλληλεγγύη της στο συριακό λαό και καταδικάζει τις απειλές για επίθεση στη Συρία Η ΠΕΟ με σημερινή ανακοίνωση της εκφράζει την αλληλεγγύη της με τους εργαζόμενους της Συρίας και καταδικάζει τις απειλές των ΗΠΑ και των συμμάχων τους για στρατιωτική επίθεση στη Συρία. «Με πρόσχημα τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για χρήση χημικών όπλων στην Συρία, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους δημιουργούν τον κίνδυνο για μια γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου από την οποία μόνοι χαμένοι θα βγουν οι εργαζόμενοι και οι λαοί», σημειώνει η ΠΕΟ.
 • Στήριξη στην πράξη και όχι με λόγια αναμένει το γυναικείο κίνημα – Πορεία και υπόμνημα στον Πρόεδρο
  Στήριξη στην πράξη και όχι με λόγια αναμένει το γυναικείο κίνημα – Πορεία και υπόμνημα στον Πρόεδρο Eκδήλωση για την ημέρα της Γυναίκας πραγματοποίησαν το Σάββατο το Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ, το Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ, με τη στήριξη του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης, υπό το σύνθημα "Ψωμί και Τριαντάφυλλα". Η εκδήλωση άρχισε με συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και συνεχίστηκε με πορεία στο Προεδρικό, όπου αναγνώσθηκε το υπόμνημα που επιδόθηκε στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, με τελικό αποδέκτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παραδίδοντας το υπόμνημα, η ΓΓ της ΠΟΓΟ Σκεύη Κουκουμά είπε στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου, ότι…
 • Με «ψωμί και Τριαντάφυλλα» πορεία διεκδίκησης προς το Προεδρικό Μέγαρο – Κάλεσμα γυναικείων και άλλων οργανώσεων
  Με «ψωμί και Τριαντάφυλλα» πορεία διεκδίκησης προς το Προεδρικό Μέγαρο – Κάλεσμα γυναικείων και άλλων οργανώσεων Κάτω από το σύνθημα «Ψωμί και Τριαντάφυλλα, ο Αγώνας για Κοινωνική Δικαιοσύνη Συνεχίζεται», Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ και το Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ συνδιοργανώνουν σήμερα Σάββατο 10 Μαρτίου κινητοποίηση διαμαρτυρίας και αντίστασης. Η κινητοποίηση οργανώνεται με την ευκαιρία της 8ης του Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, μια μέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό για τον αγώνα των γυναικών και του εργατικού κινήματος. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το ακόλουθο: Στις 10:30 θα γίνει προσυγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών και θα ακολουθήσουν…
 • Γαρύφαλλα της αγάπης και του σεβασμού, πρόσφερε η ΠΕΟ
  Γαρύφαλλα της αγάπης και του σεβασμού, πρόσφερε η ΠΕΟ Γαρύφαλλα της αγάπης και του σεβασμού, πρόσφερε η ΠΕΟ στις γυναίκες που εργάζονται στο Αεροδρόμιο Λάρνακας. Επί τόπου ήταν ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης. Η δράση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρα της Γυναίκας. Σε πάνω από 300 εργαζόμενες γυναίκες στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, μοίρασε η ΠΕΟ γιορτάζοντας την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, γαρύφαλλα αγάπης και σεβασμού, όπως τα ονόμασε ο Γενικός της Γραμματέας της Οργάνωσης Πάμπης Κυρίτσης. Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Κυρίτσης ανέφερε ότι η…

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top