Για επικοινωνιακά τερτίπια και τρίκ του Καδή, κάνει αναφορά η ΠΟΕΔ

Το Υπουργείο Παιδείας και ο Υπουργός συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται προς «ίδιον όφελος» το γεγονός ότι εκφράζεται

μια δυσφορία από την κοινή γνώμη ως προς τα μέτρα (κυρίως τα απεργιακά) που αποφάσισε η ΠΟΕΔ και συνεχίζουν τα επικοινωνιακά τερτίπια, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔ.

Έτσι, πολύ «μεθοδικά», σημειώνεται, έπαιξαν το παιχνίδι της πρόσκλησης σε συνάντηση (για δεύτερη φορά, η πρώτη ήταν η "διαβόητη" τετραμερής συνάντηση στο ισόγειο του ΥΠΠ) με σκοπό να απειλήσουν την ΠΟΕΔ για τις αποφάσεις της παρουσιάζοντας Γνωμάτευση της Γενικής Εισαγγελίας.

“Σχετικά και με αυτό το επικοινωνιακό τρικ του Υπουργείου και του Υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή”, η ΠΟΕΔ επισημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί ασφαλώς και εφαρμόζουν τις εκπαιδευτικές πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας. “Η ΠΟΕΔ ξέρει πολύ καλά τι κάνει, συνεπώς, δεν παρακινεί τους εκπαιδευτικούς να διαπράττουν πειθαρχικά παραπτώματα”, σημειώνεται.

Παρακαλούμε και προκαλούμε κι εμείς τον κ. Καδή, όπως τον παρακάλεσε και η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΠΟΕΔ, να μας παραδώσει την εν λόγω Γνωμάτευση μαζί με τα ερωτήματα που έχουν τεθεί προς τη Γενική Εισαγγελία. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να δούμε και τι ερωτήματα τέθηκαν.

“Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και τον Υπουργό να μελετούν πιο προσεκτικά όλα τα ζητήματα. Τα παθήματα θα έπρεπε, ήδη, να τους έχουν γίνει μαθήματα. Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα, οι Γνωματεύσεις που μας παρουσίαζαν πριν από την ψήφιση του Νέου Σχεδίου Διορισμών σχετικά με την αναγνώριση του καθεστώτος «Αορίστου Χρόνου» και στην Εκπαίδευση. Κάτι, που πολύ πιθανό, σύντομα, θα αναγνωριστεί για όλους τους συμβασιούχους και αντικαταστάτες με τριαντάμηνη υπηρεσία και το Υπουργείο Παιδείας θα τρέχει (νομίζω το τρέξιμο άρχισε από τώρα) για να προσαρμοστεί η ψηφισθείσα νομοθεσία για το ΝΣΔ στα νέα δεδομένα. Οι Γνωματεύσεις, πάντως, που ανέμιζαν στις συναντήσεις που είχαμε τότε, στο τέλος άλλαξαν και το ΥΠΠ έχει μένει πλέον πολύ εκτεθειμένο”, προστίθεται.

Επειδή κατά τη σοφή λαϊκή ρήση «όποιος βιάζεται σκοντάφτει», σημειώνει η ΠΟΕΔ, περισσότερη μελέτη των θεμάτων αντί των επικοινωνιακών τεχνασμάτων από το ΥΠΠ είναι επιβεβλημένη γιατί η κατάρρευση των εξαγγελιών δεν θα είναι ό,τι καλύτερο για το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Στο ΣΕΠ για παράδειγμα, επισημαίνει η ΠΟΕΔ, θα μπορούσαν να μελετήσουν όλες τις πτυχές του πριν το «διαφημίσουν» αντί να καλούνται, σήμερα, από την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να αναστείλουν, από μόνοι τους, τη λειτουργία του μέχρι νεωτέρας.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Απεργία εκπαιδευτικών και χωρίς ολοήμερο τα δημοτικά σήμερα, λειτουργούν τα ΚΙΕ
  Απεργία εκπαιδευτικών και χωρίς ολοήμερο τα δημοτικά σήμερα, λειτουργούν τα ΚΙΕ Στις 13.05 θα κλείσουν τις πόρτες τους όλα τα δημοτικά σχολεία σήμερα λόγω των απεργιακών μέτρων των εκπαιδευτικών οι οποίοι εργάζονται σε αυτά με αγορά υπηρεσιών, αλλά αντίθετα τα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (ΚΙΕ) θα λειτουργήσουν, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, παρά την εξαγγελία από πλευράς των εκπαιδευτών 24ωρης απεργίας. Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε χθες ότι δεν θα λειτουργήσουν σήμερα τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία, μετά την απόφαση του Παγκύπριου Συνδέσμου Παιδαγωγών Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων (ΠΑΣΥΠΠΟΣ), να προχωρήσει σε στάση εργασίας. Στην…
 • Η ΠΕΟ εκφράζει την αλληλεγγύη της στο συριακό λαό και καταδικάζει τις απειλές για επίθεση στη Συρία
  Η ΠΕΟ εκφράζει την αλληλεγγύη της στο συριακό λαό και καταδικάζει τις απειλές για επίθεση στη Συρία Η ΠΕΟ με σημερινή ανακοίνωση της εκφράζει την αλληλεγγύη της με τους εργαζόμενους της Συρίας και καταδικάζει τις απειλές των ΗΠΑ και των συμμάχων τους για στρατιωτική επίθεση στη Συρία. «Με πρόσχημα τις ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για χρήση χημικών όπλων στην Συρία, οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις των ΗΠΑ και των συμμάχων τους δημιουργούν τον κίνδυνο για μια γενικευμένη σύρραξη στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου από την οποία μόνοι χαμένοι θα βγουν οι εργαζόμενοι και οι λαοί», σημειώνει η ΠΕΟ.
 • Στήριξη στην πράξη και όχι με λόγια αναμένει το γυναικείο κίνημα – Πορεία και υπόμνημα στον Πρόεδρο
  Στήριξη στην πράξη και όχι με λόγια αναμένει το γυναικείο κίνημα – Πορεία και υπόμνημα στον Πρόεδρο Eκδήλωση για την ημέρα της Γυναίκας πραγματοποίησαν το Σάββατο το Γυναικείο Κίνημα ΠΟΓΟ, το Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ, με τη στήριξη του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης, υπό το σύνθημα "Ψωμί και Τριαντάφυλλα". Η εκδήλωση άρχισε με συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και συνεχίστηκε με πορεία στο Προεδρικό, όπου αναγνώσθηκε το υπόμνημα που επιδόθηκε στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, με τελικό αποδέκτη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Παραδίδοντας το υπόμνημα, η ΓΓ της ΠΟΓΟ Σκεύη Κουκουμά είπε στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου, ότι…
 • Με «ψωμί και Τριαντάφυλλα» πορεία διεκδίκησης προς το Προεδρικό Μέγαρο – Κάλεσμα γυναικείων και άλλων οργανώσεων
  Με «ψωμί και Τριαντάφυλλα» πορεία διεκδίκησης προς το Προεδρικό Μέγαρο – Κάλεσμα γυναικείων και άλλων οργανώσεων Κάτω από το σύνθημα «Ψωμί και Τριαντάφυλλα, ο Αγώνας για Κοινωνική Δικαιοσύνη Συνεχίζεται», Το Γυναικείο Κίνημα της ΠΟΓΟ και το Γραφείο Γυναικών Εργατοϋπαλλήλων της ΠΕΟ συνδιοργανώνουν σήμερα Σάββατο 10 Μαρτίου κινητοποίηση διαμαρτυρίας και αντίστασης. Η κινητοποίηση οργανώνεται με την ευκαιρία της 8ης του Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, μια μέρα με ιδιαίτερο συμβολισμό για τον αγώνα των γυναικών και του εργατικού κινήματος. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το ακόλουθο: Στις 10:30 θα γίνει προσυγκέντρωση στο Υπουργείο Οικονομικών και θα ακολουθήσουν…
 • Γαρύφαλλα της αγάπης και του σεβασμού, πρόσφερε η ΠΕΟ
  Γαρύφαλλα της αγάπης και του σεβασμού, πρόσφερε η ΠΕΟ Γαρύφαλλα της αγάπης και του σεβασμού, πρόσφερε η ΠΕΟ στις γυναίκες που εργάζονται στο Αεροδρόμιο Λάρνακας. Επί τόπου ήταν ο ΓΓ της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης. Η δράση πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρα της Γυναίκας. Σε πάνω από 300 εργαζόμενες γυναίκες στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, μοίρασε η ΠΕΟ γιορτάζοντας την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας, γαρύφαλλα αγάπης και σεβασμού, όπως τα ονόμασε ο Γενικός της Γραμματέας της Οργάνωσης Πάμπης Κυρίτσης. Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους ο κ. Κυρίτσης ανέφερε ότι η…

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top