Για επικοινωνιακά τερτίπια και τρίκ του Καδή, κάνει αναφορά η ΠΟΕΔ

Το Υπουργείο Παιδείας και ο Υπουργός συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται προς «ίδιον όφελος» το γεγονός ότι εκφράζεται

μια δυσφορία από την κοινή γνώμη ως προς τα μέτρα (κυρίως τα απεργιακά) που αποφάσισε η ΠΟΕΔ και συνεχίζουν τα επικοινωνιακά τερτίπια, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔ.

Έτσι, πολύ «μεθοδικά», σημειώνεται, έπαιξαν το παιχνίδι της πρόσκλησης σε συνάντηση (για δεύτερη φορά, η πρώτη ήταν η "διαβόητη" τετραμερής συνάντηση στο ισόγειο του ΥΠΠ) με σκοπό να απειλήσουν την ΠΟΕΔ για τις αποφάσεις της παρουσιάζοντας Γνωμάτευση της Γενικής Εισαγγελίας.

“Σχετικά και με αυτό το επικοινωνιακό τρικ του Υπουργείου και του Υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή”, η ΠΟΕΔ επισημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί ασφαλώς και εφαρμόζουν τις εκπαιδευτικές πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας. “Η ΠΟΕΔ ξέρει πολύ καλά τι κάνει, συνεπώς, δεν παρακινεί τους εκπαιδευτικούς να διαπράττουν πειθαρχικά παραπτώματα”, σημειώνεται.

Παρακαλούμε και προκαλούμε κι εμείς τον κ. Καδή, όπως τον παρακάλεσε και η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΠΟΕΔ, να μας παραδώσει την εν λόγω Γνωμάτευση μαζί με τα ερωτήματα που έχουν τεθεί προς τη Γενική Εισαγγελία. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να δούμε και τι ερωτήματα τέθηκαν.

“Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και τον Υπουργό να μελετούν πιο προσεκτικά όλα τα ζητήματα. Τα παθήματα θα έπρεπε, ήδη, να τους έχουν γίνει μαθήματα. Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα, οι Γνωματεύσεις που μας παρουσίαζαν πριν από την ψήφιση του Νέου Σχεδίου Διορισμών σχετικά με την αναγνώριση του καθεστώτος «Αορίστου Χρόνου» και στην Εκπαίδευση. Κάτι, που πολύ πιθανό, σύντομα, θα αναγνωριστεί για όλους τους συμβασιούχους και αντικαταστάτες με τριαντάμηνη υπηρεσία και το Υπουργείο Παιδείας θα τρέχει (νομίζω το τρέξιμο άρχισε από τώρα) για να προσαρμοστεί η ψηφισθείσα νομοθεσία για το ΝΣΔ στα νέα δεδομένα. Οι Γνωματεύσεις, πάντως, που ανέμιζαν στις συναντήσεις που είχαμε τότε, στο τέλος άλλαξαν και το ΥΠΠ έχει μένει πλέον πολύ εκτεθειμένο”, προστίθεται.

Επειδή κατά τη σοφή λαϊκή ρήση «όποιος βιάζεται σκοντάφτει», σημειώνει η ΠΟΕΔ, περισσότερη μελέτη των θεμάτων αντί των επικοινωνιακών τεχνασμάτων από το ΥΠΠ είναι επιβεβλημένη γιατί η κατάρρευση των εξαγγελιών δεν θα είναι ό,τι καλύτερο για το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Στο ΣΕΠ για παράδειγμα, επισημαίνει η ΠΟΕΔ, θα μπορούσαν να μελετήσουν όλες τις πτυχές του πριν το «διαφημίσουν» αντί να καλούνται, σήμερα, από την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να αναστείλουν, από μόνοι τους, τη λειτουργία του μέχρι νεωτέρας.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Στη «ΓΝΩΜΗ»: Μεσανατολίτικα παζάρια από μεσάζοντες...
  Στη «ΓΝΩΜΗ»: Μεσανατολίτικα παζάρια από μεσάζοντες... «Μεσανατολίτικα παζάρια» επιχειρούν κάποιοι διαμεσολαβητές και μεσάζοντες για να ξεπεραστεί η κρίση στην εκπαίδευση. Μόνη τους έγνοια είναι να βγάλουν την κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ από τη δύσκολη θέση.
 • Απεργούν οι εκπαιδευτικοί με σύνθημα « Όχι στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου»
  Απεργούν οι εκπαιδευτικοί με σύνθημα « Όχι στη διάλυση του Δημόσιου Σχολείου» Κλειστά θα παραμείνουν από σήμερα το πρωί μέχρι και αύριο τα σχολεία σε όλη την Κύπρο, καθώς οι εκπαιδευτικοί Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης κατέρχονται σε 48ωρη απεργία. Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για τις αποφάσεις που ετσιθελικά και ερήμην τους, όπως καταγγέλλουν, έλαβε η Κυβέρνηση την 4η Ιουλίου 2018.
 • Προειδοποίηση ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ για δυναμικά μέτρα αν προχωρήσει η κυβέρνηση με ιδιωτικοποίηση της CYTA
  Προειδοποίηση ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ για δυναμικά μέτρα αν προχωρήσει η κυβέρνηση με ιδιωτικοποίηση της CYTA Οι συντεχνίες ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ προειδοποιούν με μέτρα αν εφαρμοστεί η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για ιδιωτικοποίηση της CYTA. Σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι, οι πολιτικές δυνάμεις και η κοινωνία των πολιτών θα αντιδράσουν και θα αγωνισθούν για ακόμη μια φορά να αποτρέψουν τους σχεδιασμούς τους προστατεύοντας το δημόσιο συμφέρον.
 • Μήνυμα αγωνιστικότητας προς όλους τους εργαζόμενους στέλνει η Συντεχνία Οικοδόμων της ΠΕΟ
  Μήνυμα αγωνιστικότητας προς όλους τους εργαζόμενους στέλνει η Συντεχνία Οικοδόμων της ΠΕΟ Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Συντεχνίας Οικοδόμων ΠΕΟ στέλνει μήνυμα αγωνιστικότητας προς όλους τους εργαζόμενους του Κλάδου, αλλά και τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τους καλεί με όπλο την ενότητα, μαχητικότητα και πίστη στο δίκαιο του αγώνα, να συνεχίσουν να αγωνίζονται οργανωμένα, για την υπεράσπιση και προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων και για την προώθηση όλων των γενικότερων στόχων, που θα βελτιώσουν την ζωή κάθε εργατικής οικογένειας.
 • Στο έσχατο όπλο της απεργία προχωρούν οι εκπαιδευτικοί – Ο αυταρχισμός και ετσιθελισμός της κυβέρνησης οξύνει την κρίση
  Στο έσχατο όπλο της απεργία προχωρούν οι εκπαιδευτικοί – Ο αυταρχισμός και ετσιθελισμός της κυβέρνησης οξύνει την κρίση Στο έσχατο όπλο της απεργίας σπρώχνει ο αυταρχισμός και ετσιθελισμός του Προέδρου και του κυβερνώντος κόμματος του ΔΗΣΥ, τους εκπαιδευτικούς. Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις προχωρούν ενωμένες σε 48ωρη απεργία. Mετά από πολύωρη συνεδρία τους, την Τετάρτη, τα Κεντρικά Διοικητικά Συμβούλια της ΟΕΛΜΕΚ, της ΠΟΕΔ και της ΟΛΤΕΚ, ανακοίνωσαν την ομόφωνη απόφαση τους όπως οι απεργίες πραγματοποιηθούν Τρίτη και Τετάρτη, 18 και 19 Σεπτεμβρίου, αντίστοιχα.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top