To Yπ. Δικαιοσύνης για είδηση για την κατανάλωση ρεύματος στα Υπουργεία

Σε διευκρινίσεις προβαίνει το Υπουργείο Δικαιοσύνης με αφορμή άρθρο το οποίο κυκλοφόρησε σε ενημερωτική ιστοσελίδα

σε σχέση με την κατανάλωση ρεύματος των Υπουργείων για το έτος 2015.

Σε ανακοίνωση το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως διευκρινίζει ότι το κόστος ενεργειακής κατανάλωσης του κτηρίου της Διοίκησης ανήλθε στις 34,965 χιλιάδες ευρώ για το έτος αυτό.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι το κόστος ενεργειακής κατανάλωσης των Τμημάτων και Υπηρεσιών του Υπουργείου στο σύνολό του, ανήλθε στα 2,8 εκ. ευρώ το 2015 και περιλαμβάνει την Αστυνομία, την Πυροσβεστική – καθώς και όλα τα κτήρια των σταθμών και των αστυνομικών τους Διευθύνσεων και Τμημάτων ανά το παγκύπριο – τις Κεντρικές Φυλακές, τον χώρο κράτησης Απαγορευμένων Μεταναστών Μενόγειας, τα κτήρια του Κρατικού Αρχείου και της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Επισημαίνεται ότι εν αντιθέσει με ό,τι ισχύει για τα πλείστα Υπουργεία και Τμήματα, σε κάθε επαρχία λειτουργούν επί 24ώρου βάσεως οι τοπικοί Αστυνομικοί Σταθμοί, το Τμήμα Τροχαίας, τα Κέντρα Ελέγχου Μηνυμάτων και η Άμεση Επέμβαση, το Τμήμα Ανιχνεύσεων Εγκλημάτων και οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί. Επί 24ώρου βάσεως λειτουργούν, επίσης, οι Κεντρικές Φυλακές και ο χώρος κράτησης Απαγορευμένων Μεταναστών Μενόγειας και η Λιμενική Αστυνομία, γεγονός το οποίο αυξάνει σημαντικά την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος.

Αναλυτικά, η κατανάλωση για το 2015 κατανέμεται ως εξής:

• Πυροσβεστική Υπηρεσία: 194,280 ευρώ
• Αστυνομία (περιλαμβανόμενης της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, όλων των Επαρχιακών Διευθύνσεων και τοπικών Αστυνομικών Σταθμών και του χώρο κράτησης Απαγορευμένων Μεταναστών Μενόγειας): 1,9 εκ. ευρώ.
• Κεντρικές Φυλακές: 580,454 ευρώ.
• Κρατικό Αρχείο: 9320 ευρώ.
• Κεντρική Διοίκηση Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως: 34,965 ευρώ.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι το κόστος της ενεργειακής κατανάλωσης κατά το έτος 2014 ήταν 3,3 εκ. ευρώ και συνεπώς, κατά το 2015, υπήρξε εξοικονόμηση ενέργειας της τάξης του 16%, ενώ το 2016 αναμένεται περαιτέρω μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης.

Στο πλαίσιο της πολιτικής για μείωση της ηλεκτρικής ενέργειες το Υπουργείο έχει πρόσφατα εξασφαλίσει έγκριση από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας Κύπρου για τοποθέτηση σε κτήρια του Τμήματος Φυλακών φωτοβολταϊκών πλαισίων συνολικής ισχύος 16,75 κιλοβατώρων. Παράλληλα, αποφασίστηκε η διεξαγωγή μελέτης που σκοπό έχει τη λήψη στοχευμένων μέτρων που θα οδηγήσουν σε ουσιαστική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και στην Αστυνομία.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Άντρος Κυπριανού:"Ας μην ελπίζει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι θα ξαναγίνουμε θεατές σε φαρσοκωμωδίες" (Video)
  Άντρος Κυπριανού:"Ας μην ελπίζει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι θα ξαναγίνουμε θεατές σε φαρσοκωμωδίες" (Video) Tο ξεπούλημα του Συνεργατισμού είναι ένα οικονομικό έγκλημα για το οποίο η Κυβέρνηση Αναστασιάδη φέρει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες και χρειάζεται να γίνει ολοκληρωμένη και ανεξάρτητη διερεύνηση για να αποδοθούν πιθανές ποινικές και άλλες ευθύνες, είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό, ο κ. Κυπριανού, ανέφερε ότι στο θέμα που συζητούμε σήμερα αντικατοπτρίζονται με τον πιο ανάγλυφο τρόπο η φιλοσοφία, η νοοτροπία και η τακτική με την οποία πολιτεύονται η…
 • Αισχροκέρδεια στα οπωροκηπευτικά και οι υπηρεσίες του κράτους «υπνώττουν»!
  Αισχροκέρδεια στα οπωροκηπευτικά και οι υπηρεσίες του κράτους «υπνώττουν»! Σε μποϋκοτάζ στα υπερφορολογημένα προϊόντα καλεί η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής (ΠΕΚΠΟΙΖΩ) αναφέροντας ότι κάποιοι, χωρίς κανένα λόγο και χωρίς καμιά δικαιολογία, "συμφώνησαν εν είδη καρτέλ και χρησιμοποιώντας την προσφιλή τους μέθοδο της αισχροκέρδειας, σε μια βδομάδα μέσα να διπλασιάσουν και να τριπλασιάσουν τις τιμές μιας σειράς τροφίμων που είναι απόλυτα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι".
 • Προβοκατόρικη ενέργεια από την κυβέρνηση σε βάρος του ΑΚΕΛ
  Προβοκατόρικη ενέργεια από την κυβέρνηση σε βάρος του ΑΚΕΛ Έχασε τη ψυχραιμία του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και στην αδυναμία του να δώσει πειστικές απαντήσεις για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο Συνεργατισμό με τις ενέργειες της κυβέρνησης για ξεπούλημα του, τα έβαλε με το ΑΚΕΛ. Ισχυρίστηκε ψευδώς συνειδητά και άφησε αιχμές κατά το κόμματος για τη ψιθυρολογία που οδηγεί στην απόσυρση καταθέσεων. Τους ισχυρισμούς Προδρόμου διέψευσε κατηγορηματικά ο ίδιος ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Σε δηλώσεις του ο Άντρος Κυπριανού απέρριψε φήμες ότι το ΑΚΕΛ…
 • Στη «ΓΝΩΜΗ»: Χαράτσι στους βιομήχανους – Ο Αναστασιάδης εξοφλεί τα νέα προεκλογικά γραμμάτια του…!
  Στη «ΓΝΩΜΗ»: Χαράτσι στους βιομήχανους – Ο Αναστασιάδης εξοφλεί τα νέα προεκλογικά γραμμάτια του…!  Χαράτσι στους βιομήχανους! Ιδού ποιοι πραγματικά μας κυβερνούν: Το ΚΕΒΕ ανακοινώνει τις κυβερνητικές αποφάσεις (!!!) ευλογώντας τα γένια του! Για τους εργαζόμενους η συνεχίζεται η «οικονομική κρίση» και το… «ταμείον είναι μείον»! Η ηγεσία της ΣΕΚ, αντί συνεννόηση και κοινή δράση με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα, ανηφόρισε στο Λόφο του Προεδρικού για να προσκυνήσει την κυβέρνηση του κεφαλαίου! Στον ίδιο πάντα ρόλο οι ΣΕΚίτες και στο ίδιο στρατόπεδο με τους μεγαλοεργοδότες * ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το θέμα στην Έντυπη Έκδοση της…
 • ΝΕΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ – Το μεγάλο ρουθούνι μυρίστηκε φυσικό αέριο και κάνει ανακοινώσεις χωρίς τις εταιρείες….!
  ΝΕΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ – Το μεγάλο ρουθούνι μυρίστηκε φυσικό αέριο και κάνει ανακοινώσεις χωρίς τις εταιρείες….!  Οι άνθρωποι έχουν εθιστεί ομαδικά στο ψέμα και την παραπλάνηση. Κατά τον Πρόεδρο του και ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης μη έχοντας οτιδήποτε να ανακοινώσει για το στόχο Καλυψώ στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, πήγε στο Προεδρικό δήθεν για να ενημερώσει τον Πρόεδρο και κουβάλησε τα κανάλια.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top