Σταύρος Μαλάς: Καλώ τους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ να αναμετρηθούν με το μπόι τους και όχι με τον ίσκιο τους

"Φίλες και φίλοι,

Εκ μέρους πολλών ενεργών πολιτών

στέλλω σήμερα είναι αγωνιστικό μήνυμα προς όλους εσάς.

Εμείς παίρνουμε θέση στις Ευρωπαϊκές εκλογές και συμπορευόμαστε μαζί σας.

Γιατί σήμερα που βιώνουμε την μεγαλύτερη οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση της σύγχρονης ιστορίας μας πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: ότι δεν είμαστε όλοι οι ίδιοι.

Αποστρεφόμαστε τον πολιτικό παραγοντισμό, την πολιτική μωρία, τον πολιτικό τσαρλατανισμό και την μετατροπή της πολιτικής σε μια πασαρέλα που παρελαύνουν πολιτικές πάντως καιρού.

Ούτε ξεγελιόμαστε από πολιτικούς που ασπάζονταν το δόγμα του «ξύσε μου την πλάτη μου για να ξύσω τη δική σου» και οι οποίοι σήμερα, συγκαλύπτοντας τα δικά τους εγκληματικά λάθη τα φορτώνουν ισοπεδωτικά σε ολόκληρο το σύστημα, προκαλώντας την απαξίωση για να επιβάλουν προσχεδιασμένες πολιτικές.

Το πολιτικό εκτόπισμα μιας παράταξης σφυρηλατείται πρωτίστως μέσα από κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες που διεξάγονται κάτω από αντίξοες συνθήκες αλλά και μέσα από την αναγνώριση των λαθών και παραλήψεων.

Η πολιτική δύναμη μιας παράταξης να στηρίξει την προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού δεν φτιάχνεται μέσα από πολιτικά ντοπαρίσματα και ευκαιριακούς συνασπισμούς. Τέτοιες συμμαχίες του σήμερα είναι τα φυλλορροήματα του αύριο.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι μόνο όταν οι στιβαροί ώμοι ενός ισχυρού ΑΚΕΛ ανασηκωθούν μπορεί να υπάρχει ελπίδα και προοπτική για μια σωστή επίλυση του Κυπριακού. Να μην χάσουμε όμως την ευκαιρία για λύση μέσα από μονοδιάστατες προσεγγίσεις, αυταρχισμούς αλλά και ρομαντισμούς.

Συμπορευόμαστε τέλος μαζί σας γιατί μόνο με ισχυρό ΑΚΕΛ θα μπορεί η χώρα να ελπίζει σε μια ξεκάθαρη προοπτική μιας εναλλακτικής πρότασης διακυβέρνησης της χώρας.

Φίλες και φίλοι,

Ο αγώνας για την ανάκαμψη της οικονομίας μας θα είναι δυστυχώς μακροχρόνιος. Δεν δείξαμε την δέουσα γνώση στον σχεδιασμό μιας πολυδιάστατης οικονομίας. Επιλέξαμε το εύκολο και αγνοήσαμε το αειφόρο. Κάποιοι όμως, γνωστοί και άγνωστοι, εγκλημάτησαν. Δεν ανήκουμε σε αυτούς.

Αναγνωρίζουμε ότι η παρούσα διακυβέρνηση κλήθηκε να διαχειριστεί μια εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση με την οικονομία. Η θεραπεία όμως που ακολουθείται δεν θα επιφέρει ευημερία και αειφόρο ανάπτυξη.

Δυστυχώς με τις ευλογίες και την ασύγγνωστη ανοχή της δικής μας διακυβέρνησης, το Μάρτη του 2013 έγινε ένα καλοσχεδιασμένο έγκλημα με πολιτικές κυρίως σκοπιμότητες. Αποτελεί αφέλεια να διατείνεται κάποιος, ακόμα και σήμερα, ότι αυτό που μας επιβλήθηκε, τάχατες με το πιστόλι στον κρόταφο, ήταν ταυτόχρονα και σωτήριο.

Δεχτήκαμε ένα σύνθετο πλάνο με αρχικό στόχο την εκβιαστική ένταξη της Κύπρου σε μια «αλληλέγγυα δανειοδότηση» που σχεδίασαν οι πολιτικοί μάστορες του ΔΝΤ και εκτέλεσαν κάποιοι «φίλοι» μας στην Ευρώπη.

Από την μια έχουν πληγεί οι στενές μας σχέσεις με παραδοσιακούς φίλους και από την άλλη δημιουργήθηκε μια μακροχρόνια οικονομική εξάρτηση της χώρας είτε από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό, είτε από τις Ευρωπαϊκές αγορές.

Μόνο όσοι εθελοτυφλούν δεν μπορούν να διακρίνουν ότι αυτή η θεραπεία έχει δυναμιτίσει κάθε προοπτική σύντομης ανάκαμψης. Μετατρέψαμε το κράτος σε μια υποτελή οικονομική διοίκηση αλλά και τις Κυπριακές τράπεζες από οργανισμούς χρηματοδότησης σε παραπαίοντες οργανισμούς διαμεσολάβησης.

Ο άνεργος στρέφεται ενάντια στον εργαζόμενο, ο νέος οδηγείται στη μακροχρόνια ανεργία, στη ξενιτιά, στην προσωπική ταπείνωση. Προάγεται ο εργασιακός κανιβαλισμός και η διχόνοια για να επιβληθούν προσχεδιασμένες πολιτικές.

Η Κύπρος τέθηκε κάτω από την πολιτική αλλά και οικονομική επικυριαρχία μιας νέας τάξης πραγμάτων η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη σε μια περίοδο μεταβαλλόμενων γεοστρατηγικών εξελίξεων που μας επηρεάζουν άμεσα.

Φίλες και φίλοι,

Είναι η ώρα να είμαστε περισσότερο μετρημένοι και λιγότερο συναισθηματικοί.

Είναι η ώρα να είμαστε περισσότερο τολμηροί και λιγότερο φοβικοί.

Είναι η ώρα να γίνουμε περισσότερο μελετημένοι και λιγότερο ευκαιριακοί.

Δεν είναι όμως η ώρα του αυτό-μαστιγώματος, της απάθειας και της ισοπέδωσης.

Καλώ τις δυνάμεις που έχουν το όραμα, αλλά και το λογισμό, να ενώσουν τις προσπάθειες τους για να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς την Ευρώπη ότι πρέπει να αλλάξει πορεία. Να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την Ευρώπη των κυρίαρχων λαών και όχι των κυρίαρχων αγορών και των λαών δύο κατηγοριών.

Καλώ τους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ να αναμετρηθούν με το ίδιο τους τον εαυτό.

Τους καλώ να αναλογιστούν ότι η δική τους αποχή δεν είναι τιμωρία προς το ΑΚΕΛ αλλά επιβράβευση της παρούσας διακυβέρνησης και των πολιτικών της.

Είναι επιβράβευση εκείνων που κάποτε χρησιμοποίησαν την δική σας ψήφο για να αναδειχθούν στην πολιτική και οι οποίοι σήμερα μεταπήδησαν στην αντίπερα όχθη προβάλλοντας πολιτικές παντός καιρού.

Καλώ τους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ να αναμετρηθούν με το μπόι τους και όχι με τον ίσκιο τους.

Τους καλώ τέλος να περπατήσουν την λεωφόρο της ιστορίας τους και να συνεχίσουν να κτίζουν και να μην απαξιούν.

Η Κύπρος σας χρειάζεται να παραμείνετε δυνατοί για να είστε και ωφέλιμοι.

Λαοί που οδηγούνται στην απαξίωση οδηγούνται και στην μιζέρια."

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top