Με χαλαρούς ρυθμούς ψηφίζουν από το πρωί στην Ελλάδα οι Κύπριοι πολίτες

Από τις 7 το πρωί έχουν ανοίξει σε εννέα πόλεις της Ελλάδος τα εκλογικά

κέντρα όπου θα ψηφίσουν για τις Ευρωεκλογές οι περίπου 4000 Κύπριοι πολίτες που έχουν εγγραφεί στους ειδικούς καταλόγους όσων διαμένουν ή γνώριζαν από πριν ότι αυτές τις ημέρες θα βρίσκονται στην Ελλάδα.

Στην Αθήνα λειτουργούν τρία εκλογικά κέντρα (1 στη Πρεσβεία, άλλα 2 σε σχολεία), 2 στην Θεσσαλονίκη, και από ένα στη Πάτρα, τα Γιάννενα, το Ηράκλειο Κρήτης, την Κομοτηνή, τη Λάρισα, το Βόλο και το Ρέθυμνο.

Ο Πρόξενος της Κύπρου στην Ελλάδα, Χάρης Χρυσοστόμου, με δηλώσεις του είπε ότι «όλα μέχρι στιγμής βαίνουν ομαλώς», αν και η προσέλευση των ψηφοφόρων στα τρία κέντρα της Αθήνας είναι ως τώρα «πολύ περιορισμένη». Από τους περίπου 1800 Κύπριους που ψηφίζουν στην πρωτεύουσα, υπολογίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν προσέλθει το πολύ από 50 πρόσωπα σε κάθε ένα από τα εκλογικά τμήματα.

Αυτό όμως είναι αναμενόμενο, τόνισε ο Πρόξενος, αφού ο κόσμος προσέρχεται λίγο πριν ή μετά το μεσημέρι.

Ο καιρός σήμερα είναι καλοκαιρινός, και πολλοί έχουν επιλέξει να πάνε στις παραλίες και να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα "χαλαρά και με την ησυχία" τους.

Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Ακολούθως θα γίνει η καταμέτρηση των ψήφων και τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στο Υπουργείο Εσωτερικών της Κύπρου.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top