ΠΓ ΑΚΕΛ: Θα λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη τις απόψεις που η εκλογική βάση του Κόμματος μας μετέφερε

Σε μια πρώτη αξιολόγηση των ευρωεκλογών προέβη σήμερα το Πολιτικό

Γραφείο του ΑΚΕΛ, το οποίο σημειώνει από τη μια με ικανοποίηση την επίτευξη εκλογής δύο Ευρωβουλευτών, αλλά εκφράζει ανησυχία για την αποχή και καταλήγει στο συμπέρασμα ότι είναι φανερό πως πρέπει να ενισχύσει την καθημερινή του επαφή με τον κόσμο και να βελτιώσει την πολιτική του παρέμβαση στην κοινωνία για την υλοποίηση των στόχων που θέτει.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΓ του ΑΚΕΛ αναφέρει ότι «λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες το ΑΚΕΛ έδωσε τη μάχη των εκλογών, σημειώνει με ικανοποίηση το γεγονός ότι επιτεύχθηκαν οι δύο στόχοι που είχαν τεθεί: την εκλογή δύο ευρωβουλευτών και τη διατήρηση του πρωταγωνιστικού του ρόλου στο πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι του τόπου μας».

Εκφράζει, παράλληλα, «την αποφασιστικότητα της ηγεσίας του Κόμματος να εργαστεί με σχεδιασμό και μεθοδικότητα για να μπορέσει το ΑΚΕΛ να επανακτήσει την απολεσθείσα του δύναμη, να διευρύνει και να ισχυροποιήσει τις σχέσεις εμπιστοσύνης με την εκλογική του βάση αλλά και ευρύτερα με τους εργαζόμενους και την κοινωνία».

Μεταξύ άλλων το ΠΓ του ΑΚΕΛ «σημειώνει με ανησυχία την αύξηση της αποχής, παρότι οι ευρωεκλογές έχουν ιδιαιτερότητες που την επηρεάζουν αυξητικά». Η αποχή, προσθέτει, «ανεξαρτήτως των λόγων που την προκαλούν, δεν αποτελεί επιλογή γιατί συντηρεί και εμβαθύνει την παρούσα κατάσταση της λιτότητας, της μαζικής ανεργίας και φτώχειας που επιβάλλουν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές των κυρίαρχων κύκλων της Δεξιάς και της Σοσιαλδημοκρατίας».

«Η αποχή πρέπει να αντιμετωπιστεί», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «ως ΑΚΕΛ αναλαμβάνουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια και συνέχεια για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική».

Εκφράζει παράλληλα την εκτίμηση ότι «η υπεύθυνη και πατριωτική πολιτική του κόμματος στο Κυπριακό, η πολιτική του ενάντια στις νεοφιλελεύθερη επίθεση της Τρόικα και της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού, η πολιτική του για σύντομη έξοδο από το αντιλαϊκό μνημόνιο, για υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων, τυγχάνει αποδοχής».

Είναι όμως φανερό, προσθέτει, «ότι το Κόμμα πρέπει να ενισχύσει την καθημερινή του επαφή με τον κόσμο και να βελτιώσει την πολιτική του παρέμβαση στην κοινωνία για την υλοποίηση των στόχων που θέτει». Το ΑΚΕΛ, συμπληρώνει, «ήδη διενεργεί αλλαγές προς αυτή την κατεύθυνση».

Στην προσπάθεια για να γίνει το ΑΚΕΛ πιο αποτελεσματικό στη δράση του, πιο έγκυρο και έγκαιρο στην άσκηση πολιτικής, αναφέρει, «θα λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη τα μηνύματα, τις απόψεις και τις παρατηρήσεις που η εκλογική βάση του Κόμματος μάς μετέφερε στον απευθείας διάλογο που αναπτύξαμε μαζί της κατά την προεκλογική περίοδο».

Αναφέρει ακόμη ότι η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και ακολούθως το κομματικό σύνολο θα προβούν σε ολοκληρωμένη και πλήρη αξιολόγηση του εκλογικού αποτελέσματος καθώς και ότι θα πραγματοποιηθεί Τακτικό Συνέδριο του ΑΚΕΛ το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top