Εκατοντάδες εκατομμύρια πολίτες σε περισσότερες από 135 χώρες σε όλο τον κόσμο θα ενωθούν το Σάββατο βράδυ για τον εορτασμό του πλανήτη, κλείνοντας τα φώτα στις 20:30 για μία ώρα, την Ώρα της Γης.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος Ιωάννας Παναγιώτου, "αυτή τη μία ώρα σβήνουμε συμβολικά όλοι τα φώτα για να μεταφέρουμε σε ολόκληρη την ανθρωπότητα το μήνυμα της δράσης για την προστασία του πλανήτη και για να στείλουμε ένα μήνυμα στους παγκόσμιους ηγέτες ότι πρέπει να ληφθούν σοβαρές αποφάσεις για την προστασία της ανθρωπότητας από τις κλιματικές αλλαγές".

Η εμβληματική εκδήλωση στην Κύπρο για την Ώρα της Γης θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου τα φώτα θα σβήσουν για μία ώρα στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, μελών του Υπουργικού Συμβουλίου, και αξιωματούχων και εκπροσώπων υπηρεσιών, φορέων και οργανώσεων.

Αύριο από τις 11:00 μέχρι τις 13:00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο πάρκο δίπλα από το Προεδρικό, κάτω από την ομπρέλα του Γραφείου της Επιτρόπου Περιβάλλοντος με συμμετοχή οργανώσεων και φορέων, όπου θα διεξαχθούν βιωματικά εργαστήρια για μικρούς και μεγάλους, διανομή ενημερωτικού υλικού, μουσική και τραγούδια.

Εξάλλου, σήμερα το πρωί παιδιά δημοτικών σχολείων εισήλθαν στο αίθριο της Βουλής με τους δασκάλους τους και προέβαλαν σχετικό υλικό που ετοίμασαν για το θέμα της κλιματικής αλλαγής. Επίσης, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος, στα πλαίσια συνεδρίας της, φιλοξένησε ομάδα παιδιών, τα οποία είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τα μέλη της Επιτροπής για το θέμα της κλιματικής αλλαγής.

Οι εκδηλώσεις για την Ώρα της Γης διοργανώνονται υπό την αιγίδα της Επιτρόπου Περιβάλλοντος.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top