Μάρτιος 2015

Ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Τάκης Χατζηγεωργίου, απέστειλε σήμερα ερώτηση απαιτώντας γραπτή απάντηση από την Κομισιόν σχετικά με τον πυρηνικό σταθμό στο Άκκουγιου. Συγκεκριμένα ρωτήθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εάν έχει ενημερωθεί για τις προθέσεις ανέγερσης πυρηνικού σταθμού εκ μέρους της Τουρκίας, εφόσον είναι υποψήφια προς ένταξη χώρα.

Και αν ναι, αν παρακολουθεί και αν εγκρίνει περιβαλλοντικές μελέτες που γίνονται για το θέμα, αν κρίνει σωστό το χώρο κατασκευής και αν έγιναν μελέτες για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει σε γειτονικά κράτη ένα ενδεχόμενο ατύχημα.

Η ερώτηση κατατέθηκε μετά τα πρόσφατα γεγονότα που είδαν το φως της δημοσιότητας, με την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου στη Τουρκία και την ιδέα της κατασκευής του από ρώσικη εταιρία.

Η ανθρωπότητα έζησε τα τραγικά γεγονότα που συνέβησαν στην Φουκοσίμα τον Μάρτιο του 2011, όπου κανείς δεν μπόρεσε να προβλέψει τις συνέπειες που ακολούθησαν του σεισμού στην Ιαπωνία.

Η περιοχή στη Τουρκία που προορίζεται η κατασκευή του πυρηνικού εργοστασίου είναι μια ιδιαίτερα σεισμογενής περιοχή. Και όμως η περιβαλλοντική μελέτη που έγινε δεν αναφέρεται σε αυτή την ιδιαιτερότητα της περιοχής, ενώ παραλείπει να καλύψει το θέμα της διαχείρισης των αποβλήτων και του κινδύνου ατυχήματος.

Επιπρόσθετα Τούρκοι επιστήμονες δηλώνουν ότι η Τουρκία δεν χρειάζεται τόση πολύ ενέργεια που να δικαιολογείται η ανέγερση πυρηνικού εργοστασίου.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top