Το ΤΕΠΑΚ και η Ογκολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού υπέγραψαν την περασμένη Πέμπτη πρωτόκολλο συνεργασίας που επισήμως θεσμοθετεί την ήδη υπάρχουσα συνεργασία μεταξύ των δυο μερών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ, στην τελετή επισημάνθηκε ότι το Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστήμων Υγείας του ΤΕΠΑΚ συνεργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια με την Ογκολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού σε πολυεπίπεδη βάση. Το Τμήμα εκπαιδεύει τεταρτοετείς φοιτητές στην κλινική στα πλαίσια του μαθήματος της Ογκολογικής Νοσηλευτικής και οι φοιτητές διδάσκονται τις ιδιαιτερότητες της φροντίδας ασθενών που έχουν διαγνωστεί με κακοήθεια και έχουν την ευκαιρία να νοσηλεύσουν τους ασθενείς σε όλα τα στάδια της νόσου, συμπεριλαμβανομένου της διάγνωσης, της εξειδικευμένης θεραπείας και αποκατάστασης.

Πέραν από την εκπαίδευση των φοιτητών, το Τμήμα Νοσηλευτικής έχει αναπτύξει και έντονη ερευνητική δραστηριότητα με την Ογκολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, σημειώνεται με αναφορά σε ερευνητικά έργα που έχουν διεξαχθεί στο παρελθόν, όπως «Η διερεύνηση της ποιότητας ζωής των ασθενών με κακοήθεια σε σχέση με την εξατομικευμένη φροντίδα που παρέχεται σε ογκολογικές μονάδες», «Η στάθμιση του ερωτηματολογίου για την παροχή ποιοτικής νοσηλευτικής φροντίδας σε ασθενείς με κακοήθεια», ενώ άμεσα προγραμματίζεται η έναρξη ενός καινούργιου ερευνητικού έργου με τίτλο «Οι ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών με κακοήθεια και ο αντίκτυπος τους στην ποιότητα της ζωής».

«Στόχος του Πανεπιστημίου είναι η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας και η ενδυνάμωση των επιστημονικών, ερευνητικών και εκπαιδευτικών σχέσεων και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και πληροφοριών για θέματα κοινού ενδιαφέροντος», προστίθεται.

Η συμφωνία, αναφέρεται, υπογράφτηκε από την Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ, Ελπίδα Κεραυνού –Παπαηλιού και τον Διευθυντή της Ογκολογικής κλινικής, Σίμο Μαλά, στην παρουσία του Προέδρου του Συμβουλίου, Χάρη Πουαγκαρέ, του Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Νοσηλευτικής, Ανδρέα Χαραλάμπους και του Προϊστάμενου της Υπηρεσίας Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας, Χαράλαμπου Χρυσοστόμου.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Από σήμερα στον πυρετό των παγκύπριων εξετάσεων – Ντεπούτο με Νέα Ελληνικά
  Από σήμερα στον πυρετό των παγκύπριων εξετάσεων – Ντεπούτο με Νέα Ελληνικά Αρχισαν σήμερα οι Παγκύπριες Εξετάσεις, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, ο οποίος δήλωσε ότι στο Υπουργείο είναι πανέτοιμοι για τη διεξαγωγή τους. Πρεμιέρα γίνεται με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.
 • Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών:  «Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το Νέο Σχέδιο Διορισμού»
  Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών:  «Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το Νέο Σχέδιο Διορισμού» Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών καλεί για την Κυβέρνηση και ειδικά το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού "να σταματήσουν να εμπαίζουν", κατά την έκφρασή της, ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κόσμο, σχετικά με το Νέο Σχέδιο Διορισμού και τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία. Σε ανακοίνωσή της, η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών σημειώνει ότι όσον αφορά το Νέο Σχέδιο Διορισμού από την αρχή είχε προειδοποιήσει ότι το νέο εξετασιοκεντρικό σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών θα θυματοποιούσε αρκετούς εν ενεργεία εκπαιδευτικούς με αρκετά χρόνια υπηρεσίας. «Είχαμε…
 • Μόνο 1 στους 3 πέρασαν τις εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση!
  Μόνο 1 στους 3 πέρασαν τις εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση!  Άγγιξε το 63% το ποσοστό αποτυχίας των υποψηφίων που παρακάθισαν σε εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση. Από τους 5 χιλιάδες υποψήφιους που εξετάστηκαν για κατάταξη στους πίνακες διορισίμων, πέτυχαν μόνοι οι 1869. Η μεγαλύτερη αποτυχία σημειώθηκε στους φιλόλογους. Από τους 755 που παρακάθισαν στις εξετάσεις πέτυχαν μόνο οι 55. Οι βιολόγοι και οι υποψήφιοι στα αγγλικά είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας.
 • TEΠΑΚ: Προκήρυξη θέσεων για διδακτορικές σπουδές με έναρξη φοίτησης Σεπτέμβρη 2018
  TEΠΑΚ: Προκήρυξη θέσεων για διδακτορικές σπουδές με έναρξη φοίτησης Σεπτέμβρη 2018 Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας ανακοινώνει ότι γίνονται δεκτές αιτήσεις για περιορισμένο αριθμό θέσεων για μεταπτυχιακές σπουδές Διδακτορικού επιπέδου (PhD) για έναρξη φοίτησης τον Σεπτέμβριο του 2018, στα ακόλουθα Τμήματα: Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος Νοσηλευτικής Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου Δημόσιας Επικοινωνίας Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής Αναλυτικές πληροφορίες για τα θεματικά πεδία, το σύστημα…
 • Πρόγραμμα πρόληψης ναρκωτικών για μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο
  Πρόγραμμα πρόληψης ναρκωτικών για μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο Πρόγραμμα πρόληψης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών από μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο εγκαινιάζει ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου σε συνεργασία με την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, το Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Υπουργείο Υγείας. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς είχαν σήμερα συνάντηση για το θέμα στο γραφείο του κ. Φωτίου για συζήτηση του όλου θέματος. Όσον αφορά τη χρήση ναρκωτικών από νέους στο Ριζοκάρπασο, ο κ. Φωτίου είπε ότι δεν είναι ιδιαίτερα έντονο, λέγοντας ότι…

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top