Το ΤΕΠΑΚ και η Ογκολογική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού υπέγραψαν την περασμένη Πέμπτη πρωτόκολλο συνεργασίας που επισήμως θεσμοθετεί την ήδη υπάρχουσα συνεργασία μεταξύ των δυο μερών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΤΕΠΑΚ, στην τελετή επισημάνθηκε ότι το Τμήμα Νοσηλευτικής της Σχολής Επιστήμων Υγείας του ΤΕΠΑΚ συνεργάζεται εδώ και αρκετά χρόνια με την Ογκολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού σε πολυεπίπεδη βάση. Το Τμήμα εκπαιδεύει τεταρτοετείς φοιτητές στην κλινική στα πλαίσια του μαθήματος της Ογκολογικής Νοσηλευτικής και οι φοιτητές διδάσκονται τις ιδιαιτερότητες της φροντίδας ασθενών που έχουν διαγνωστεί με κακοήθεια και έχουν την ευκαιρία να νοσηλεύσουν τους ασθενείς σε όλα τα στάδια της νόσου, συμπεριλαμβανομένου της διάγνωσης, της εξειδικευμένης θεραπείας και αποκατάστασης.

Πέραν από την εκπαίδευση των φοιτητών, το Τμήμα Νοσηλευτικής έχει αναπτύξει και έντονη ερευνητική δραστηριότητα με την Ογκολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού, σημειώνεται με αναφορά σε ερευνητικά έργα που έχουν διεξαχθεί στο παρελθόν, όπως «Η διερεύνηση της ποιότητας ζωής των ασθενών με κακοήθεια σε σχέση με την εξατομικευμένη φροντίδα που παρέχεται σε ογκολογικές μονάδες», «Η στάθμιση του ερωτηματολογίου για την παροχή ποιοτικής νοσηλευτικής φροντίδας σε ασθενείς με κακοήθεια», ενώ άμεσα προγραμματίζεται η έναρξη ενός καινούργιου ερευνητικού έργου με τίτλο «Οι ανεκπλήρωτες ανάγκες των ασθενών με κακοήθεια και ο αντίκτυπος τους στην ποιότητα της ζωής».

«Στόχος του Πανεπιστημίου είναι η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας και η ενδυνάμωση των επιστημονικών, ερευνητικών και εκπαιδευτικών σχέσεων και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας και πληροφοριών για θέματα κοινού ενδιαφέροντος», προστίθεται.

Η συμφωνία, αναφέρεται, υπογράφτηκε από την Πρύτανη του ΤΕΠΑΚ, Ελπίδα Κεραυνού –Παπαηλιού και τον Διευθυντή της Ογκολογικής κλινικής, Σίμο Μαλά, στην παρουσία του Προέδρου του Συμβουλίου, Χάρη Πουαγκαρέ, του Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Νοσηλευτικής, Ανδρέα Χαραλάμπους και του Προϊστάμενου της Υπηρεσίας Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας, Χαράλαμπου Χρυσοστόμου.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Κανονικά Τρίτη και Τετάρτη η απεργία των εκπαιδευτικών
  Κανονικά Τρίτη και Τετάρτη η απεργία των εκπαιδευτικών Κανονικά πραγματοποιούν την απεργία τους Τρίτη και Τετάρτη οι εκπαιδευτικοί, Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης μετά τον ανεπιτυχή εντατικό διάλογο που είχαν με την Κυβέρνηση για δέσμη μέτρων που ψηφίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 4 Ιουλίου για τον εξορθολογισμό του δημόσιου σχολείου. ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και 0ΛΤΕΚ έδωσαν το απόγευμα της Δευτέρας κοινή Δημοσιογραφική Διάσκεψη.
 • Μάθημα πρώτον: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ - Το πρώτο κουδούνι σήμανε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
  Μάθημα πρώτον: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ - Το πρώτο κουδούνι σήμανε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  Το κτύπημα του πρώτου κουδουνιού στις 7.45 το πρωί, σήμανε και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το οποίο ξεκινά κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω του αδιέξοδου που επήλθε στο διάλογο ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και της κρίσης που μαστίζει την Παιδεία μας.
 • Στον αέρα η έναρξη μαθημάτων στα σχολεία - Καυτό Σαββατοκυρίακο με σκληρή διαπραγμάτευση εκπαιδευτικών –κυβέρνησης
  Στον αέρα η έναρξη μαθημάτων στα σχολεία - Καυτό Σαββατοκυρίακο με σκληρή διαπραγμάτευση εκπαιδευτικών –κυβέρνησης  Ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση μέχρι στιγμής και με παράταση μέχρι τη Δευτέρα, η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ. Στην κυριολεξία στον αέρα βρίσκεται η έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία!
 • Χωρίς απόφαση έληξε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, διεργασίες στο Προεδρικό
  Χωρίς απόφαση έληξε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, διεργασίες στο Προεδρικό Με μεγάλη καθυστέρηση άρχισε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, η οποία οφειλόταν στις διεργασίες, που βρίσκονταν σε εξέλιξη στο Προεδρικό, μετά και τα όσα συζητήθηκαν χθες βράδυ ανάμεσα στους Προέδρους των εκπαιδευτικών οργανώσεων και της τριμερούς επιτροπής που όρισε το Υπουργικό Συμβούλιο προχθές, για να διαχειριστεί το θέμα της κρίσης στην παιδεία . Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβησαν οι Πρόεδροι της ΠΟΕΔ και της ΟΛΤΕΚ, Φίλιος Φυλακτού και Παναγιώτης Λυσάνδρου για να παραλάβουν γραπτώς οτιδήποτε θα αποφάσιζε…
 • Με συντριπτική πλειοψηφία οι εκπαιδευτικοί εξουσιοδοτούν την ΟΕΛΜΕΚ για απεργιακά μέτρα
  Με συντριπτική πλειοψηφία οι εκπαιδευτικοί εξουσιοδοτούν την ΟΕΛΜΕΚ για απεργιακά μέτρα Οι εκπαιδευτικοί της ΟΕΛΜΕΚ με ένα απίστευτα υψηλό ποσοστό πέραν του 90% εξουσιοδοτούν την οργάνωση να λάβει απεργιακά μέτρα. Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που διεξήχθη ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων με μοναδικό ερώτημα αν εξουσιοδοτούν τις εκπαιδευτικές τους οργανώσεις - ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ - όπως χειριστούν κατά την κρίση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου τους το θέμα που προέκυψε μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top