24 Απρίλιος 2014

Σε δήλωση προέβη ο επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης σχετικά με τις πρωινές δηλώσεις του Υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Χριστοφίδης είπε πως ο Υπουργός «έχει ουσιαστικά επιβεβαιώσει τις αποκαλύψεις στις οποίες προβήκαμε χτες, σε σχέση με το επικίνδυνο περιεχόμενο των δύο εκθέσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας για την παιδεία».

«Επίσης αμφισβητησε τη δέσμευση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Αναστασιάδη στο λεγόμενο επικαιροποιημένο μνημόνιο για προώθηση των προτάσεων που απορρέουν από τις εκθέσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, με συγκεκριμένο μάλιστα χρονοδιάγραμμα και η υλοποίησή τους μέχρι το τέλος του χρόνου» είπε.

Τόνισε πως «είναι ξεκάθαρο ότι οι εκθέσεις ετοιμάστηκαν σε στενή συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς καν την εμπλοκή των Διευθύνσεων του Υπουργείου και κρατώντας στο σκοτάδι μέχρι σήμερα τις πολιτικές δυνάμεις και τους εκπαιδευτικούς εταίρους (εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές)».

«Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και αφορά στο μέλλον της παιδείας του τόπου μας, το ίδιο το μέλλον μας» δήλωσε ο κ. Χριστοφίδης.

Κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας «να σταματήσει το κρυφτό και το μαγείρεμα των εκθέσεων». Πρόσθεσεως «οι άστοχοι και λανθασμένοι χειρισμοί εδώ και ένα χρόνο, η άτσαλη εμπλοκή της Παγκόσμιας Τράπεζας στα της εκπαίδευσης, η συνενοχή του Υπουργείου στο απαράδεχτο περιεχόμενο των εκθέσεων, έχουν οδηγήσει σε ένα οριακά επικίνδυνο σημείο».

τΠροκάλεσε Το Υπουργείο Παιδείας «άμεσα να ξεκαθαρίσει τη θέση του, συγκεκριμένα και σταράτα, στα όσα η Παγκόσμια Τράπεζα εισηγείται» και «να σταματήσει να κρύβεται πίσω από την Παγκόσμια Τράπεζα και τους εμπειρογνώμονές της, τους οποίους μάλιστα λέει ότι θα στείλει να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς, και να ενημερώσει το ίδιο το Υπουργείο για τις δικές του θέσεις και επιδιώξεις».

Καταλήγοντας είπε πως «το ΑΚΕΛ, προέβλεψε εδώ και μήνες ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο. Προειδοποιήσαμε και ζητήσαμε διάλογο εντός και εκτός Βουλής για να συμβάλουμε όλοι μαζί στην αντιμετώπιση της κατάστασης. Δυστυχώς αντιμετωπίσαμε αλαζονεία και αυταρχικότητα. Ίσως δεν είναι αργά. Μπορεί ακόμα και τώρα το Υπουργείο Παιδείας αν θέλει να συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους για αντιμετώπιση της κατάστασης».

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Κανονικά Τρίτη και Τετάρτη η απεργία των εκπαιδευτικών
  Κανονικά Τρίτη και Τετάρτη η απεργία των εκπαιδευτικών Κανονικά πραγματοποιούν την απεργία τους Τρίτη και Τετάρτη οι εκπαιδευτικοί, Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης μετά τον ανεπιτυχή εντατικό διάλογο που είχαν με την Κυβέρνηση για δέσμη μέτρων που ψηφίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 4 Ιουλίου για τον εξορθολογισμό του δημόσιου σχολείου. ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και 0ΛΤΕΚ έδωσαν το απόγευμα της Δευτέρας κοινή Δημοσιογραφική Διάσκεψη.
 • Μάθημα πρώτον: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ - Το πρώτο κουδούνι σήμανε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
  Μάθημα πρώτον: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ - Το πρώτο κουδούνι σήμανε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  Το κτύπημα του πρώτου κουδουνιού στις 7.45 το πρωί, σήμανε και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το οποίο ξεκινά κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω του αδιέξοδου που επήλθε στο διάλογο ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και της κρίσης που μαστίζει την Παιδεία μας.
 • Στον αέρα η έναρξη μαθημάτων στα σχολεία - Καυτό Σαββατοκυρίακο με σκληρή διαπραγμάτευση εκπαιδευτικών –κυβέρνησης
  Στον αέρα η έναρξη μαθημάτων στα σχολεία - Καυτό Σαββατοκυρίακο με σκληρή διαπραγμάτευση εκπαιδευτικών –κυβέρνησης  Ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση μέχρι στιγμής και με παράταση μέχρι τη Δευτέρα, η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ. Στην κυριολεξία στον αέρα βρίσκεται η έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία!
 • Χωρίς απόφαση έληξε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, διεργασίες στο Προεδρικό
  Χωρίς απόφαση έληξε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, διεργασίες στο Προεδρικό Με μεγάλη καθυστέρηση άρχισε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, η οποία οφειλόταν στις διεργασίες, που βρίσκονταν σε εξέλιξη στο Προεδρικό, μετά και τα όσα συζητήθηκαν χθες βράδυ ανάμεσα στους Προέδρους των εκπαιδευτικών οργανώσεων και της τριμερούς επιτροπής που όρισε το Υπουργικό Συμβούλιο προχθές, για να διαχειριστεί το θέμα της κρίσης στην παιδεία . Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβησαν οι Πρόεδροι της ΠΟΕΔ και της ΟΛΤΕΚ, Φίλιος Φυλακτού και Παναγιώτης Λυσάνδρου για να παραλάβουν γραπτώς οτιδήποτε θα αποφάσιζε…
 • Με συντριπτική πλειοψηφία οι εκπαιδευτικοί εξουσιοδοτούν την ΟΕΛΜΕΚ για απεργιακά μέτρα
  Με συντριπτική πλειοψηφία οι εκπαιδευτικοί εξουσιοδοτούν την ΟΕΛΜΕΚ για απεργιακά μέτρα Οι εκπαιδευτικοί της ΟΕΛΜΕΚ με ένα απίστευτα υψηλό ποσοστό πέραν του 90% εξουσιοδοτούν την οργάνωση να λάβει απεργιακά μέτρα. Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που διεξήχθη ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων με μοναδικό ερώτημα αν εξουσιοδοτούν τις εκπαιδευτικές τους οργανώσεις - ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ - όπως χειριστούν κατά την κρίση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου τους το θέμα που προέκυψε μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top