24 Απρίλιος 2014

Σε δήλωση προέβη ο επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης σχετικά με τις πρωινές δηλώσεις του Υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Χριστοφίδης είπε πως ο Υπουργός «έχει ουσιαστικά επιβεβαιώσει τις αποκαλύψεις στις οποίες προβήκαμε χτες, σε σχέση με το επικίνδυνο περιεχόμενο των δύο εκθέσεων της Παγκόσμιας Τράπεζας για την παιδεία».

«Επίσης αμφισβητησε τη δέσμευση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση Αναστασιάδη στο λεγόμενο επικαιροποιημένο μνημόνιο για προώθηση των προτάσεων που απορρέουν από τις εκθέσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, με συγκεκριμένο μάλιστα χρονοδιάγραμμα και η υλοποίησή τους μέχρι το τέλος του χρόνου» είπε.

Τόνισε πως «είναι ξεκάθαρο ότι οι εκθέσεις ετοιμάστηκαν σε στενή συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς καν την εμπλοκή των Διευθύνσεων του Υπουργείου και κρατώντας στο σκοτάδι μέχρι σήμερα τις πολιτικές δυνάμεις και τους εκπαιδευτικούς εταίρους (εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές)».

«Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό και αφορά στο μέλλον της παιδείας του τόπου μας, το ίδιο το μέλλον μας» δήλωσε ο κ. Χριστοφίδης.

Κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας «να σταματήσει το κρυφτό και το μαγείρεμα των εκθέσεων». Πρόσθεσεως «οι άστοχοι και λανθασμένοι χειρισμοί εδώ και ένα χρόνο, η άτσαλη εμπλοκή της Παγκόσμιας Τράπεζας στα της εκπαίδευσης, η συνενοχή του Υπουργείου στο απαράδεχτο περιεχόμενο των εκθέσεων, έχουν οδηγήσει σε ένα οριακά επικίνδυνο σημείο».

τΠροκάλεσε Το Υπουργείο Παιδείας «άμεσα να ξεκαθαρίσει τη θέση του, συγκεκριμένα και σταράτα, στα όσα η Παγκόσμια Τράπεζα εισηγείται» και «να σταματήσει να κρύβεται πίσω από την Παγκόσμια Τράπεζα και τους εμπειρογνώμονές της, τους οποίους μάλιστα λέει ότι θα στείλει να ενημερώσουν τους εκπαιδευτικούς, και να ενημερώσει το ίδιο το Υπουργείο για τις δικές του θέσεις και επιδιώξεις».

Καταλήγοντας είπε πως «το ΑΚΕΛ, προέβλεψε εδώ και μήνες ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο. Προειδοποιήσαμε και ζητήσαμε διάλογο εντός και εκτός Βουλής για να συμβάλουμε όλοι μαζί στην αντιμετώπιση της κατάστασης. Δυστυχώς αντιμετωπίσαμε αλαζονεία και αυταρχικότητα. Ίσως δεν είναι αργά. Μπορεί ακόμα και τώρα το Υπουργείο Παιδείας αν θέλει να συνεργαστεί με όλους τους εμπλεκόμενους για αντιμετώπιση της κατάστασης».

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Από σήμερα στον πυρετό των παγκύπριων εξετάσεων – Ντεπούτο με Νέα Ελληνικά
  Από σήμερα στον πυρετό των παγκύπριων εξετάσεων – Ντεπούτο με Νέα Ελληνικά Αρχισαν σήμερα οι Παγκύπριες Εξετάσεις, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, ο οποίος δήλωσε ότι στο Υπουργείο είναι πανέτοιμοι για τη διεξαγωγή τους. Πρεμιέρα γίνεται με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.
 • Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών:  «Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το Νέο Σχέδιο Διορισμού»
  Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών:  «Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το Νέο Σχέδιο Διορισμού» Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών καλεί για την Κυβέρνηση και ειδικά το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού "να σταματήσουν να εμπαίζουν", κατά την έκφρασή της, ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κόσμο, σχετικά με το Νέο Σχέδιο Διορισμού και τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία. Σε ανακοίνωσή της, η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών σημειώνει ότι όσον αφορά το Νέο Σχέδιο Διορισμού από την αρχή είχε προειδοποιήσει ότι το νέο εξετασιοκεντρικό σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών θα θυματοποιούσε αρκετούς εν ενεργεία εκπαιδευτικούς με αρκετά χρόνια υπηρεσίας. «Είχαμε…
 • Μόνο 1 στους 3 πέρασαν τις εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση!
  Μόνο 1 στους 3 πέρασαν τις εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση!  Άγγιξε το 63% το ποσοστό αποτυχίας των υποψηφίων που παρακάθισαν σε εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση. Από τους 5 χιλιάδες υποψήφιους που εξετάστηκαν για κατάταξη στους πίνακες διορισίμων, πέτυχαν μόνοι οι 1869. Η μεγαλύτερη αποτυχία σημειώθηκε στους φιλόλογους. Από τους 755 που παρακάθισαν στις εξετάσεις πέτυχαν μόνο οι 55. Οι βιολόγοι και οι υποψήφιοι στα αγγλικά είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας.
 • TEΠΑΚ: Προκήρυξη θέσεων για διδακτορικές σπουδές με έναρξη φοίτησης Σεπτέμβρη 2018
  TEΠΑΚ: Προκήρυξη θέσεων για διδακτορικές σπουδές με έναρξη φοίτησης Σεπτέμβρη 2018 Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας ανακοινώνει ότι γίνονται δεκτές αιτήσεις για περιορισμένο αριθμό θέσεων για μεταπτυχιακές σπουδές Διδακτορικού επιπέδου (PhD) για έναρξη φοίτησης τον Σεπτέμβριο του 2018, στα ακόλουθα Τμήματα: Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος Νοσηλευτικής Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου Δημόσιας Επικοινωνίας Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής Αναλυτικές πληροφορίες για τα θεματικά πεδία, το σύστημα…
 • Πρόγραμμα πρόληψης ναρκωτικών για μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο
  Πρόγραμμα πρόληψης ναρκωτικών για μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο Πρόγραμμα πρόληψης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών από μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο εγκαινιάζει ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου σε συνεργασία με την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, το Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Υπουργείο Υγείας. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς είχαν σήμερα συνάντηση για το θέμα στο γραφείο του κ. Φωτίου για συζήτηση του όλου θέματος. Όσον αφορά τη χρήση ναρκωτικών από νέους στο Ριζοκάρπασο, ο κ. Φωτίου είπε ότι δεν είναι ιδιαίτερα έντονο, λέγοντας ότι…

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top