Έντονη ανησυχία για το μέλλον της παιδείας στην Κύπρο, εκφράζει η Επιτροπή Συμβασιούχων Δασκάλων, η οποία αναφερόμενη στις εισηγήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, διατυπώνει τη θέση ότι “επιχειρείται μια ολοκληρωτική αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος του τόπου, εφαρμόζοντας ξενόφερτα μοντέλα που είναι αμφίβολο αν μπορούν να τύχουν εφαρμογής και να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα”.

Σε ανακοίνωση η Επιτροπή Συμβασιούχων Δασκάλων, αναφέρει ότι “η εφαρμογή οποιουδήποτε εκσυγχρονισμού πρέπει απαραιτήτως να λαμβάνει υπόψη και τα κοινωνικά χαρακτηριστικά του τόπου που εφαρμόζεται” και επισημαίνει ότι “η όποια μεταρρύθμιση, η οποία θα είναι αποτέλεσμα μελέτης, έρευνας και διαλόγου των εκπαιδευτικών εταίρων, να είναι καθολικά αποδεκτή και να εξασφαλίζει την ομαλή εφαρμογή της χωρίς βιαστικές κινήσεις ή πιθανότητα να εγκαταλειφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα”.

Η Επιτροπή τονίζει ότι τάσσεται “υπέρ των όποιων μεταρρυθμίσεων χρειάζονται για την ποιοτική βελτίωση της παιδείας του τόπου, μέσα φυσικά σε πλαίσια που να μην αποδομούν το ρόλο και το έργο των εκπαιδευτικών και με όρους που να ενισχύουν και να στηρίζουν τη δημόσια εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς”.

Ακόμη, η Επιτροπή κρίνει ως “ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός πως στην έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας επαναφέρεται το νέο σχέδιο διορισμών, παρά την πρόσφατη διαπίστωση πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί ως έχει, αφού περιέχει σημαντικές αδυναμίες, οι οποίες έχουν συζητηθεί και στο ανώτατο επίπεδο, σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”.

“Ευελπιστούμε, πως οι προσπάθειες που ενδέχεται να επιχειρηθούν για αναθεώρηση και βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος του τόπου θα γίνουν με διάλογο και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με διαφανείς και σαφείς διαδικασίες”, σημειώνει καταληκτικά η Επιτροπή.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Από σήμερα στον πυρετό των παγκύπριων εξετάσεων – Ντεπούτο με Νέα Ελληνικά
  Από σήμερα στον πυρετό των παγκύπριων εξετάσεων – Ντεπούτο με Νέα Ελληνικά Αρχισαν σήμερα οι Παγκύπριες Εξετάσεις, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, ο οποίος δήλωσε ότι στο Υπουργείο είναι πανέτοιμοι για τη διεξαγωγή τους. Πρεμιέρα γίνεται με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.
 • Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών:  «Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το Νέο Σχέδιο Διορισμού»
  Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών:  «Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το Νέο Σχέδιο Διορισμού» Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών καλεί για την Κυβέρνηση και ειδικά το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού "να σταματήσουν να εμπαίζουν", κατά την έκφρασή της, ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κόσμο, σχετικά με το Νέο Σχέδιο Διορισμού και τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία. Σε ανακοίνωσή της, η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών σημειώνει ότι όσον αφορά το Νέο Σχέδιο Διορισμού από την αρχή είχε προειδοποιήσει ότι το νέο εξετασιοκεντρικό σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών θα θυματοποιούσε αρκετούς εν ενεργεία εκπαιδευτικούς με αρκετά χρόνια υπηρεσίας. «Είχαμε…
 • Μόνο 1 στους 3 πέρασαν τις εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση!
  Μόνο 1 στους 3 πέρασαν τις εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση!  Άγγιξε το 63% το ποσοστό αποτυχίας των υποψηφίων που παρακάθισαν σε εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση. Από τους 5 χιλιάδες υποψήφιους που εξετάστηκαν για κατάταξη στους πίνακες διορισίμων, πέτυχαν μόνοι οι 1869. Η μεγαλύτερη αποτυχία σημειώθηκε στους φιλόλογους. Από τους 755 που παρακάθισαν στις εξετάσεις πέτυχαν μόνο οι 55. Οι βιολόγοι και οι υποψήφιοι στα αγγλικά είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας.
 • TEΠΑΚ: Προκήρυξη θέσεων για διδακτορικές σπουδές με έναρξη φοίτησης Σεπτέμβρη 2018
  TEΠΑΚ: Προκήρυξη θέσεων για διδακτορικές σπουδές με έναρξη φοίτησης Σεπτέμβρη 2018 Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας ανακοινώνει ότι γίνονται δεκτές αιτήσεις για περιορισμένο αριθμό θέσεων για μεταπτυχιακές σπουδές Διδακτορικού επιπέδου (PhD) για έναρξη φοίτησης τον Σεπτέμβριο του 2018, στα ακόλουθα Τμήματα: Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος Νοσηλευτικής Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου Δημόσιας Επικοινωνίας Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής Αναλυτικές πληροφορίες για τα θεματικά πεδία, το σύστημα…
 • Πρόγραμμα πρόληψης ναρκωτικών για μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο
  Πρόγραμμα πρόληψης ναρκωτικών για μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο Πρόγραμμα πρόληψης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών από μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο εγκαινιάζει ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου σε συνεργασία με την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, το Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Υπουργείο Υγείας. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς είχαν σήμερα συνάντηση για το θέμα στο γραφείο του κ. Φωτίου για συζήτηση του όλου θέματος. Όσον αφορά τη χρήση ναρκωτικών από νέους στο Ριζοκάρπασο, ο κ. Φωτίου είπε ότι δεν είναι ιδιαίτερα έντονο, λέγοντας ότι…

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top