Έντονη ανησυχία για το μέλλον της παιδείας στην Κύπρο, εκφράζει η Επιτροπή Συμβασιούχων Δασκάλων, η οποία αναφερόμενη στις εισηγήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, διατυπώνει τη θέση ότι “επιχειρείται μια ολοκληρωτική αλλαγή του εκπαιδευτικού συστήματος του τόπου, εφαρμόζοντας ξενόφερτα μοντέλα που είναι αμφίβολο αν μπορούν να τύχουν εφαρμογής και να έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα”.

Σε ανακοίνωση η Επιτροπή Συμβασιούχων Δασκάλων, αναφέρει ότι “η εφαρμογή οποιουδήποτε εκσυγχρονισμού πρέπει απαραιτήτως να λαμβάνει υπόψη και τα κοινωνικά χαρακτηριστικά του τόπου που εφαρμόζεται” και επισημαίνει ότι “η όποια μεταρρύθμιση, η οποία θα είναι αποτέλεσμα μελέτης, έρευνας και διαλόγου των εκπαιδευτικών εταίρων, να είναι καθολικά αποδεκτή και να εξασφαλίζει την ομαλή εφαρμογή της χωρίς βιαστικές κινήσεις ή πιθανότητα να εγκαταλειφθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα”.

Η Επιτροπή τονίζει ότι τάσσεται “υπέρ των όποιων μεταρρυθμίσεων χρειάζονται για την ποιοτική βελτίωση της παιδείας του τόπου, μέσα φυσικά σε πλαίσια που να μην αποδομούν το ρόλο και το έργο των εκπαιδευτικών και με όρους που να ενισχύουν και να στηρίζουν τη δημόσια εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς”.

Ακόμη, η Επιτροπή κρίνει ως “ιδιαίτερα ανησυχητικό το γεγονός πως στην έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας επαναφέρεται το νέο σχέδιο διορισμών, παρά την πρόσφατη διαπίστωση πως δεν μπορεί να εφαρμοστεί ως έχει, αφού περιέχει σημαντικές αδυναμίες, οι οποίες έχουν συζητηθεί και στο ανώτατο επίπεδο, σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας”.

“Ευελπιστούμε, πως οι προσπάθειες που ενδέχεται να επιχειρηθούν για αναθεώρηση και βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος του τόπου θα γίνουν με διάλογο και συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, με διαφανείς και σαφείς διαδικασίες”, σημειώνει καταληκτικά η Επιτροπή.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Κανονικά Τρίτη και Τετάρτη η απεργία των εκπαιδευτικών
  Κανονικά Τρίτη και Τετάρτη η απεργία των εκπαιδευτικών Κανονικά πραγματοποιούν την απεργία τους Τρίτη και Τετάρτη οι εκπαιδευτικοί, Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης μετά τον ανεπιτυχή εντατικό διάλογο που είχαν με την Κυβέρνηση για δέσμη μέτρων που ψηφίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 4 Ιουλίου για τον εξορθολογισμό του δημόσιου σχολείου. ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και 0ΛΤΕΚ έδωσαν το απόγευμα της Δευτέρας κοινή Δημοσιογραφική Διάσκεψη.
 • Μάθημα πρώτον: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ - Το πρώτο κουδούνι σήμανε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
  Μάθημα πρώτον: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ - Το πρώτο κουδούνι σήμανε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  Το κτύπημα του πρώτου κουδουνιού στις 7.45 το πρωί, σήμανε και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το οποίο ξεκινά κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω του αδιέξοδου που επήλθε στο διάλογο ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και της κρίσης που μαστίζει την Παιδεία μας.
 • Στον αέρα η έναρξη μαθημάτων στα σχολεία - Καυτό Σαββατοκυρίακο με σκληρή διαπραγμάτευση εκπαιδευτικών –κυβέρνησης
  Στον αέρα η έναρξη μαθημάτων στα σχολεία - Καυτό Σαββατοκυρίακο με σκληρή διαπραγμάτευση εκπαιδευτικών –κυβέρνησης  Ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση μέχρι στιγμής και με παράταση μέχρι τη Δευτέρα, η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ. Στην κυριολεξία στον αέρα βρίσκεται η έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία!
 • Χωρίς απόφαση έληξε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, διεργασίες στο Προεδρικό
  Χωρίς απόφαση έληξε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, διεργασίες στο Προεδρικό Με μεγάλη καθυστέρηση άρχισε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, η οποία οφειλόταν στις διεργασίες, που βρίσκονταν σε εξέλιξη στο Προεδρικό, μετά και τα όσα συζητήθηκαν χθες βράδυ ανάμεσα στους Προέδρους των εκπαιδευτικών οργανώσεων και της τριμερούς επιτροπής που όρισε το Υπουργικό Συμβούλιο προχθές, για να διαχειριστεί το θέμα της κρίσης στην παιδεία . Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβησαν οι Πρόεδροι της ΠΟΕΔ και της ΟΛΤΕΚ, Φίλιος Φυλακτού και Παναγιώτης Λυσάνδρου για να παραλάβουν γραπτώς οτιδήποτε θα αποφάσιζε…
 • Με συντριπτική πλειοψηφία οι εκπαιδευτικοί εξουσιοδοτούν την ΟΕΛΜΕΚ για απεργιακά μέτρα
  Με συντριπτική πλειοψηφία οι εκπαιδευτικοί εξουσιοδοτούν την ΟΕΛΜΕΚ για απεργιακά μέτρα Οι εκπαιδευτικοί της ΟΕΛΜΕΚ με ένα απίστευτα υψηλό ποσοστό πέραν του 90% εξουσιοδοτούν την οργάνωση να λάβει απεργιακά μέτρα. Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που διεξήχθη ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων με μοναδικό ερώτημα αν εξουσιοδοτούν τις εκπαιδευτικές τους οργανώσεις - ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ - όπως χειριστούν κατά την κρίση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου τους το θέμα που προέκυψε μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top