Έχουν συγκεκριμένες απόψεις για τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών και για την αξιολόγηση και την επιμόρφωσή τους όλες οι εκπαιδευτικές Οργανώσεις όπως και η ίδια, δηλώνει η ΟΕΛΜΕΚ,εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η Παγκόσμια Τράπεζα ετοίμασε μια πολυσέλιδη έκθεση για το εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου και το εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών, χωρίς να διαβουλευθούν επαρκώς με τους εκπαιδευτικούς της Κύπρου.

“Ειδικά για το σύστημα αξιολόγησης, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις εδώ και 15 έτη ζητούν την αλλαγή του, αφού το θεωρούν χρεοκοπημένο, αναχρονιστικό και ξεπερασμένο”, δηλώνει η ΟΕΛΜΕΚ.

“Παράλληλα”, συνεχίζει σε σημερινή ανακοίνωσή της, “μια εκπαιδευτική πολιτική θεωρούμε ότι δεν μπορεί να αλλάξει, αν δεν ασχοληθεί και με το επίκεντρο του ενδιαφέροντός της που είναι ο μαθητής και όλα τα ζητήματα, που αφορούν την εκπαίδευση, θα πρέπει να συζητηθούν στο πλαίσιο ενός διαλόγου με τους άμεσα εμπλεκομένους”.

Η ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η Παγκόσμια Τράπεζα ετοίμασε μια πολυσέλιδη Έκθεση για το εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου και το εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών, έχοντας μια συνάντηση με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις μικρής διάρκειας και παρά το γεγονός ότι κατά την επίσκεψη του κλιμακίου στην Κύπρο, το Σεπτέμβριο, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα ακολουθούσαν και άλλες συναντήσεις.

“Άρα”, προσθέτει, “αντιλαμβάνεται ο κάθε ένας ότι στην πληροφόρηση των ιθυνόντων που συνέταξαν την έκθεση, οι εκπρόσωποι των 13.000 εκπαιδευτικών, οι οποίοι σίγουρα γνωρίζουν αρκετά καλά τα θέματα και τα προβλήματα του κυπριακού εκπαιδευτικού συστήματος, δεν είχαν σχεδόν καθόλου συμμετοχή και δεν κλήθηκαν ουσιαστικά να εκφράσουν απόψεις”.

“Εξίσου αρνητικό στοιχείο”, συνεχίζει η ΟΕΛΜΕΚ, “είναι το γεγονός ότι η υπό παρουσίαση έκθεση παρέμεινε επίσημα απόρρητη, σύμφωνα με απόφαση της Παγκόσμιας Τράπεζας και αναμένεται από τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις να καταθέσουν σήμερα παρατηρήσεις και εισηγήσεις, επί μίας ουσιαστικά άγνωστης έκθεσης”.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Κανονικά Τρίτη και Τετάρτη η απεργία των εκπαιδευτικών
  Κανονικά Τρίτη και Τετάρτη η απεργία των εκπαιδευτικών Κανονικά πραγματοποιούν την απεργία τους Τρίτη και Τετάρτη οι εκπαιδευτικοί, Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης μετά τον ανεπιτυχή εντατικό διάλογο που είχαν με την Κυβέρνηση για δέσμη μέτρων που ψηφίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 4 Ιουλίου για τον εξορθολογισμό του δημόσιου σχολείου. ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και 0ΛΤΕΚ έδωσαν το απόγευμα της Δευτέρας κοινή Δημοσιογραφική Διάσκεψη.
 • Μάθημα πρώτον: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ - Το πρώτο κουδούνι σήμανε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
  Μάθημα πρώτον: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ - Το πρώτο κουδούνι σήμανε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  Το κτύπημα του πρώτου κουδουνιού στις 7.45 το πρωί, σήμανε και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το οποίο ξεκινά κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω του αδιέξοδου που επήλθε στο διάλογο ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και της κρίσης που μαστίζει την Παιδεία μας.
 • Στον αέρα η έναρξη μαθημάτων στα σχολεία - Καυτό Σαββατοκυρίακο με σκληρή διαπραγμάτευση εκπαιδευτικών –κυβέρνησης
  Στον αέρα η έναρξη μαθημάτων στα σχολεία - Καυτό Σαββατοκυρίακο με σκληρή διαπραγμάτευση εκπαιδευτικών –κυβέρνησης  Ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση μέχρι στιγμής και με παράταση μέχρι τη Δευτέρα, η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ. Στην κυριολεξία στον αέρα βρίσκεται η έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία!
 • Χωρίς απόφαση έληξε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, διεργασίες στο Προεδρικό
  Χωρίς απόφαση έληξε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, διεργασίες στο Προεδρικό Με μεγάλη καθυστέρηση άρχισε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, η οποία οφειλόταν στις διεργασίες, που βρίσκονταν σε εξέλιξη στο Προεδρικό, μετά και τα όσα συζητήθηκαν χθες βράδυ ανάμεσα στους Προέδρους των εκπαιδευτικών οργανώσεων και της τριμερούς επιτροπής που όρισε το Υπουργικό Συμβούλιο προχθές, για να διαχειριστεί το θέμα της κρίσης στην παιδεία . Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβησαν οι Πρόεδροι της ΠΟΕΔ και της ΟΛΤΕΚ, Φίλιος Φυλακτού και Παναγιώτης Λυσάνδρου για να παραλάβουν γραπτώς οτιδήποτε θα αποφάσιζε…
 • Με συντριπτική πλειοψηφία οι εκπαιδευτικοί εξουσιοδοτούν την ΟΕΛΜΕΚ για απεργιακά μέτρα
  Με συντριπτική πλειοψηφία οι εκπαιδευτικοί εξουσιοδοτούν την ΟΕΛΜΕΚ για απεργιακά μέτρα Οι εκπαιδευτικοί της ΟΕΛΜΕΚ με ένα απίστευτα υψηλό ποσοστό πέραν του 90% εξουσιοδοτούν την οργάνωση να λάβει απεργιακά μέτρα. Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που διεξήχθη ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων με μοναδικό ερώτημα αν εξουσιοδοτούν τις εκπαιδευτικές τους οργανώσεις - ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ - όπως χειριστούν κατά την κρίση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου τους το θέμα που προέκυψε μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top