Έχουν συγκεκριμένες απόψεις για τον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών και για την αξιολόγηση και την επιμόρφωσή τους όλες οι εκπαιδευτικές Οργανώσεις όπως και η ίδια, δηλώνει η ΟΕΛΜΕΚ,εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η Παγκόσμια Τράπεζα ετοίμασε μια πολυσέλιδη έκθεση για το εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου και το εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών, χωρίς να διαβουλευθούν επαρκώς με τους εκπαιδευτικούς της Κύπρου.

“Ειδικά για το σύστημα αξιολόγησης, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις εδώ και 15 έτη ζητούν την αλλαγή του, αφού το θεωρούν χρεοκοπημένο, αναχρονιστικό και ξεπερασμένο”, δηλώνει η ΟΕΛΜΕΚ.

“Παράλληλα”, συνεχίζει σε σημερινή ανακοίνωσή της, “μια εκπαιδευτική πολιτική θεωρούμε ότι δεν μπορεί να αλλάξει, αν δεν ασχοληθεί και με το επίκεντρο του ενδιαφέροντός της που είναι ο μαθητής και όλα τα ζητήματα, που αφορούν την εκπαίδευση, θα πρέπει να συζητηθούν στο πλαίσιο ενός διαλόγου με τους άμεσα εμπλεκομένους”.

Η ΟΕΛΜΕΚ εκφράζει τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η Παγκόσμια Τράπεζα ετοίμασε μια πολυσέλιδη Έκθεση για το εκπαιδευτικό σύστημα της Κύπρου και το εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών, έχοντας μια συνάντηση με τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις μικρής διάρκειας και παρά το γεγονός ότι κατά την επίσκεψη του κλιμακίου στην Κύπρο, το Σεπτέμβριο, δόθηκε η διαβεβαίωση ότι θα ακολουθούσαν και άλλες συναντήσεις.

“Άρα”, προσθέτει, “αντιλαμβάνεται ο κάθε ένας ότι στην πληροφόρηση των ιθυνόντων που συνέταξαν την έκθεση, οι εκπρόσωποι των 13.000 εκπαιδευτικών, οι οποίοι σίγουρα γνωρίζουν αρκετά καλά τα θέματα και τα προβλήματα του κυπριακού εκπαιδευτικού συστήματος, δεν είχαν σχεδόν καθόλου συμμετοχή και δεν κλήθηκαν ουσιαστικά να εκφράσουν απόψεις”.

“Εξίσου αρνητικό στοιχείο”, συνεχίζει η ΟΕΛΜΕΚ, “είναι το γεγονός ότι η υπό παρουσίαση έκθεση παρέμεινε επίσημα απόρρητη, σύμφωνα με απόφαση της Παγκόσμιας Τράπεζας και αναμένεται από τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις να καταθέσουν σήμερα παρατηρήσεις και εισηγήσεις, επί μίας ουσιαστικά άγνωστης έκθεσης”.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Από σήμερα στον πυρετό των παγκύπριων εξετάσεων – Ντεπούτο με Νέα Ελληνικά
  Από σήμερα στον πυρετό των παγκύπριων εξετάσεων – Ντεπούτο με Νέα Ελληνικά Αρχισαν σήμερα οι Παγκύπριες Εξετάσεις, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, ο οποίος δήλωσε ότι στο Υπουργείο είναι πανέτοιμοι για τη διεξαγωγή τους. Πρεμιέρα γίνεται με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.
 • Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών:  «Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το Νέο Σχέδιο Διορισμού»
  Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών:  «Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το Νέο Σχέδιο Διορισμού» Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών καλεί για την Κυβέρνηση και ειδικά το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού "να σταματήσουν να εμπαίζουν", κατά την έκφρασή της, ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κόσμο, σχετικά με το Νέο Σχέδιο Διορισμού και τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία. Σε ανακοίνωσή της, η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών σημειώνει ότι όσον αφορά το Νέο Σχέδιο Διορισμού από την αρχή είχε προειδοποιήσει ότι το νέο εξετασιοκεντρικό σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών θα θυματοποιούσε αρκετούς εν ενεργεία εκπαιδευτικούς με αρκετά χρόνια υπηρεσίας. «Είχαμε…
 • Μόνο 1 στους 3 πέρασαν τις εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση!
  Μόνο 1 στους 3 πέρασαν τις εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση!  Άγγιξε το 63% το ποσοστό αποτυχίας των υποψηφίων που παρακάθισαν σε εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση. Από τους 5 χιλιάδες υποψήφιους που εξετάστηκαν για κατάταξη στους πίνακες διορισίμων, πέτυχαν μόνοι οι 1869. Η μεγαλύτερη αποτυχία σημειώθηκε στους φιλόλογους. Από τους 755 που παρακάθισαν στις εξετάσεις πέτυχαν μόνο οι 55. Οι βιολόγοι και οι υποψήφιοι στα αγγλικά είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας.
 • TEΠΑΚ: Προκήρυξη θέσεων για διδακτορικές σπουδές με έναρξη φοίτησης Σεπτέμβρη 2018
  TEΠΑΚ: Προκήρυξη θέσεων για διδακτορικές σπουδές με έναρξη φοίτησης Σεπτέμβρη 2018 Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας ανακοινώνει ότι γίνονται δεκτές αιτήσεις για περιορισμένο αριθμό θέσεων για μεταπτυχιακές σπουδές Διδακτορικού επιπέδου (PhD) για έναρξη φοίτησης τον Σεπτέμβριο του 2018, στα ακόλουθα Τμήματα: Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος Νοσηλευτικής Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου Δημόσιας Επικοινωνίας Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής Αναλυτικές πληροφορίες για τα θεματικά πεδία, το σύστημα…
 • Πρόγραμμα πρόληψης ναρκωτικών για μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο
  Πρόγραμμα πρόληψης ναρκωτικών για μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο Πρόγραμμα πρόληψης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών από μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο εγκαινιάζει ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου σε συνεργασία με την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, το Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Υπουργείο Υγείας. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς είχαν σήμερα συνάντηση για το θέμα στο γραφείο του κ. Φωτίου για συζήτηση του όλου θέματος. Όσον αφορά τη χρήση ναρκωτικών από νέους στο Ριζοκάρπασο, ο κ. Φωτίου είπε ότι δεν είναι ιδιαίτερα έντονο, λέγοντας ότι…

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top