2014

Ανακοίνωση για τις εκλογές της ΕΦΕΚ Θεσσαλονίκης

Πραγματοποιήθηκαν στις 10 Μαΐου οι εκλογές της Φοιτητικής Ένωσης Θεσσαλονίκης, για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε ως εξής: ΠPOOΔEYTIKH: 185 ψήφους 33.33% (+2.00%) 4 έδρες (+1 έδρα), Πρωτοπορία: 215 ψήφους 38.74% (-0.89%) 4 έδρες, ΠEOΦ: 103 ψήφους 18.56% 2 έδρες, Αναγέννηση: 34 ψήφους 6.13% 1 έδρα, Αγώνας 18 ψήφους 3.24%.

Το γεγονός πως η Προοδευτική μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, όχι μόνο αύξησε τα ποσοστά της αλλά και κατέκτησε ξανά ην 4η Έδρα στο Δ.Σ. της ΕΦΕΚΘ, μας ικανοποιεί και ταυτόχρονα μας βρίσκει σε ετοιμότητα για νέους αγώνες.

Η άνοδος της τάξης του 2%, που σημείωσε η Προοδευτική μέσα σε συνθήκες που το σύστημα και οι μηχανισμοί του, προκρίνει την απαξίωση των πάντων και την απουσία από την οργανωμένη πάλη, αποδεικνύει περίτρανα ότι οι φοιτητές δεν συμβιβάζονται και αντιστέκονται. Η Δ.Κ.Κ.Φ. Προοδευτική, η παράταξη της Αριστεράς, ενδυναμωμένη και με τέσσερις πλέον έδρες στο Δ.Σ. της ΕΦΕΚ στέκεται αλληλέγγυα σε όλους τους φοιτητές και ορθώνεται σαν η μοναδική δύναμη αντίστασης στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΤΡΟΙΚΑ και της κυβέρνησης Αναστασιάδη. Γιατί εμείς δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτούμε ότι πρέπει να θυσιαστεί ένας ολόκληρος λαός για τις ζημιές των τραπεζών, για μια κρίση του ίδιου του συστήματος. Δεν συμβιβαζόμαστε με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που θέλουν ξεπούλημα των ημικρατικών οργανισμών, μειώσεις μισθών και συντάξεων, κουτσούρεμα της δημόσιας παιδείας και υγείας. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε ποτέ την μείωση της φοιτητικής χορηγίας, την εισαγωγή διδάκτρων στα δημόσια πανεπιστήμια.

Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί επίσης ένα ηχηρό ράπισμα σε όσους επιθυμούν το ξεπούλημα της Κύπρου σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ, ένα οργανισμό που ματώνει τους λαούς στο βωμό του κέρδους, που σχεδίασε και οργάνωσε το δίδυμο έγκλημα του Ιούλη του 1974, το πραξικόπημα και την εισβολή. Οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης έστειλαν ηχηρό μήνυμα επανένωσης και απελευθέρωσης της πατρίδας μας χωρίς ξένα στρατεύματα, στη βάση μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με μια ιθαγένεια, κυριαρχία και διεθνή προσωπικότητα. Δηλώνουμε για ακόμα μια φορά ότι ο ιμπεριαλισμός και τα όργανά του δεν θα περάσουν, όπως επίσης ούτε ο εθνικισμός-σωβινισμός που εξυπηρετεί πλήρως τη διχοτομική πολιτική της Άγκυρας.

Ξεκαθαρίζουμε επίσης ότι δεν θα συναινέσουμε ποτέ στον εκφυλισμό και τη διάλυση του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος που μεθοδευμένα επιχειρεί η παράταξη του ΔΗΣΥ, Πρωτοπορία. Το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα με μπροστάρη την Προοδευτική θα παραμείνει στην πρωτοπορία των αγώνων για να διεκδικήσουμε όλα όσα δικαιούται η φοιτητιώσα νεολαία και ο λαός μας, θα συνεχίσει ακάθεκτο για νέες κατακτήσεις. Το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα προς απογοήτευση πολλών θα παραμείνει και μαζικό και μάχιμο και διεκδικητικό. Οι φοιτητές με την ενδυνάμωση της Προοδευτικής αποδεικνύουν περίτρανα ότι η ελπίδα βρίσκεται στην Αριστερά και τις δυνάμεις της.

Μπροστά στις εξελίξεις που αφορούν τους φοιτητές, αλλά και το λαό μας, η Προοδευτική δηλώνει περίτρανα πως θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή των επάλξεων, έτοιμη να παλέψει για τα δίκαια και τα δικαιώματα μας. Οι εκλογές δεν αποτέλεσαν ποτέ για εμάς το τέλος του δρόμου, αλλά την αρχή για να συνεχίσουμε τους αγώνες μας για μια λεύτερη και επανενωμένη πατρίδα. Καλούμε όλους τους φοιτητές σε Αντίσταση, για την Αξιοπρέπεια μας για να κτίσουμε ξανά την Προοπτική στον τόπο μας.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Από σήμερα στον πυρετό των παγκύπριων εξετάσεων – Ντεπούτο με Νέα Ελληνικά
  Από σήμερα στον πυρετό των παγκύπριων εξετάσεων – Ντεπούτο με Νέα Ελληνικά Αρχισαν σήμερα οι Παγκύπριες Εξετάσεις, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, ο οποίος δήλωσε ότι στο Υπουργείο είναι πανέτοιμοι για τη διεξαγωγή τους. Πρεμιέρα γίνεται με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.
 • Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών:  «Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το Νέο Σχέδιο Διορισμού»
  Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών:  «Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το Νέο Σχέδιο Διορισμού» Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών καλεί για την Κυβέρνηση και ειδικά το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού "να σταματήσουν να εμπαίζουν", κατά την έκφρασή της, ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κόσμο, σχετικά με το Νέο Σχέδιο Διορισμού και τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία. Σε ανακοίνωσή της, η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών σημειώνει ότι όσον αφορά το Νέο Σχέδιο Διορισμού από την αρχή είχε προειδοποιήσει ότι το νέο εξετασιοκεντρικό σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών θα θυματοποιούσε αρκετούς εν ενεργεία εκπαιδευτικούς με αρκετά χρόνια υπηρεσίας. «Είχαμε…
 • Μόνο 1 στους 3 πέρασαν τις εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση!
  Μόνο 1 στους 3 πέρασαν τις εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση!  Άγγιξε το 63% το ποσοστό αποτυχίας των υποψηφίων που παρακάθισαν σε εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση. Από τους 5 χιλιάδες υποψήφιους που εξετάστηκαν για κατάταξη στους πίνακες διορισίμων, πέτυχαν μόνοι οι 1869. Η μεγαλύτερη αποτυχία σημειώθηκε στους φιλόλογους. Από τους 755 που παρακάθισαν στις εξετάσεις πέτυχαν μόνο οι 55. Οι βιολόγοι και οι υποψήφιοι στα αγγλικά είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας.
 • TEΠΑΚ: Προκήρυξη θέσεων για διδακτορικές σπουδές με έναρξη φοίτησης Σεπτέμβρη 2018
  TEΠΑΚ: Προκήρυξη θέσεων για διδακτορικές σπουδές με έναρξη φοίτησης Σεπτέμβρη 2018 Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας ανακοινώνει ότι γίνονται δεκτές αιτήσεις για περιορισμένο αριθμό θέσεων για μεταπτυχιακές σπουδές Διδακτορικού επιπέδου (PhD) για έναρξη φοίτησης τον Σεπτέμβριο του 2018, στα ακόλουθα Τμήματα: Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος Νοσηλευτικής Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου Δημόσιας Επικοινωνίας Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής Αναλυτικές πληροφορίες για τα θεματικά πεδία, το σύστημα…
 • Πρόγραμμα πρόληψης ναρκωτικών για μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο
  Πρόγραμμα πρόληψης ναρκωτικών για μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο Πρόγραμμα πρόληψης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών από μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο εγκαινιάζει ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου σε συνεργασία με την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, το Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Υπουργείο Υγείας. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς είχαν σήμερα συνάντηση για το θέμα στο γραφείο του κ. Φωτίου για συζήτηση του όλου θέματος. Όσον αφορά τη χρήση ναρκωτικών από νέους στο Ριζοκάρπασο, ο κ. Φωτίου είπε ότι δεν είναι ιδιαίτερα έντονο, λέγοντας ότι…

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top