2014

Ανακοίνωση για τις εκλογές της ΕΦΕΚ Θεσσαλονίκης

Πραγματοποιήθηκαν στις 10 Μαΐου οι εκλογές της Φοιτητικής Ένωσης Θεσσαλονίκης, για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε ως εξής: ΠPOOΔEYTIKH: 185 ψήφους 33.33% (+2.00%) 4 έδρες (+1 έδρα), Πρωτοπορία: 215 ψήφους 38.74% (-0.89%) 4 έδρες, ΠEOΦ: 103 ψήφους 18.56% 2 έδρες, Αναγέννηση: 34 ψήφους 6.13% 1 έδρα, Αγώνας 18 ψήφους 3.24%.

Το γεγονός πως η Προοδευτική μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, όχι μόνο αύξησε τα ποσοστά της αλλά και κατέκτησε ξανά ην 4η Έδρα στο Δ.Σ. της ΕΦΕΚΘ, μας ικανοποιεί και ταυτόχρονα μας βρίσκει σε ετοιμότητα για νέους αγώνες.

Η άνοδος της τάξης του 2%, που σημείωσε η Προοδευτική μέσα σε συνθήκες που το σύστημα και οι μηχανισμοί του, προκρίνει την απαξίωση των πάντων και την απουσία από την οργανωμένη πάλη, αποδεικνύει περίτρανα ότι οι φοιτητές δεν συμβιβάζονται και αντιστέκονται. Η Δ.Κ.Κ.Φ. Προοδευτική, η παράταξη της Αριστεράς, ενδυναμωμένη και με τέσσερις πλέον έδρες στο Δ.Σ. της ΕΦΕΚ στέκεται αλληλέγγυα σε όλους τους φοιτητές και ορθώνεται σαν η μοναδική δύναμη αντίστασης στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της ΤΡΟΙΚΑ και της κυβέρνησης Αναστασιάδη. Γιατί εμείς δεν πρόκειται ποτέ να αποδεχτούμε ότι πρέπει να θυσιαστεί ένας ολόκληρος λαός για τις ζημιές των τραπεζών, για μια κρίση του ίδιου του συστήματος. Δεν συμβιβαζόμαστε με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που θέλουν ξεπούλημα των ημικρατικών οργανισμών, μειώσεις μισθών και συντάξεων, κουτσούρεμα της δημόσιας παιδείας και υγείας. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε ποτέ την μείωση της φοιτητικής χορηγίας, την εισαγωγή διδάκτρων στα δημόσια πανεπιστήμια.

Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτελεί επίσης ένα ηχηρό ράπισμα σε όσους επιθυμούν το ξεπούλημα της Κύπρου σε ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ, ένα οργανισμό που ματώνει τους λαούς στο βωμό του κέρδους, που σχεδίασε και οργάνωσε το δίδυμο έγκλημα του Ιούλη του 1974, το πραξικόπημα και την εισβολή. Οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης έστειλαν ηχηρό μήνυμα επανένωσης και απελευθέρωσης της πατρίδας μας χωρίς ξένα στρατεύματα, στη βάση μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με μια ιθαγένεια, κυριαρχία και διεθνή προσωπικότητα. Δηλώνουμε για ακόμα μια φορά ότι ο ιμπεριαλισμός και τα όργανά του δεν θα περάσουν, όπως επίσης ούτε ο εθνικισμός-σωβινισμός που εξυπηρετεί πλήρως τη διχοτομική πολιτική της Άγκυρας.

Ξεκαθαρίζουμε επίσης ότι δεν θα συναινέσουμε ποτέ στον εκφυλισμό και τη διάλυση του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος που μεθοδευμένα επιχειρεί η παράταξη του ΔΗΣΥ, Πρωτοπορία. Το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα με μπροστάρη την Προοδευτική θα παραμείνει στην πρωτοπορία των αγώνων για να διεκδικήσουμε όλα όσα δικαιούται η φοιτητιώσα νεολαία και ο λαός μας, θα συνεχίσει ακάθεκτο για νέες κατακτήσεις. Το οργανωμένο φοιτητικό κίνημα προς απογοήτευση πολλών θα παραμείνει και μαζικό και μάχιμο και διεκδικητικό. Οι φοιτητές με την ενδυνάμωση της Προοδευτικής αποδεικνύουν περίτρανα ότι η ελπίδα βρίσκεται στην Αριστερά και τις δυνάμεις της.

Μπροστά στις εξελίξεις που αφορούν τους φοιτητές, αλλά και το λαό μας, η Προοδευτική δηλώνει περίτρανα πως θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή των επάλξεων, έτοιμη να παλέψει για τα δίκαια και τα δικαιώματα μας. Οι εκλογές δεν αποτέλεσαν ποτέ για εμάς το τέλος του δρόμου, αλλά την αρχή για να συνεχίσουμε τους αγώνες μας για μια λεύτερη και επανενωμένη πατρίδα. Καλούμε όλους τους φοιτητές σε Αντίσταση, για την Αξιοπρέπεια μας για να κτίσουμε ξανά την Προοπτική στον τόπο μας.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Κανονικά Τρίτη και Τετάρτη η απεργία των εκπαιδευτικών
  Κανονικά Τρίτη και Τετάρτη η απεργία των εκπαιδευτικών Κανονικά πραγματοποιούν την απεργία τους Τρίτη και Τετάρτη οι εκπαιδευτικοί, Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης μετά τον ανεπιτυχή εντατικό διάλογο που είχαν με την Κυβέρνηση για δέσμη μέτρων που ψηφίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 4 Ιουλίου για τον εξορθολογισμό του δημόσιου σχολείου. ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και 0ΛΤΕΚ έδωσαν το απόγευμα της Δευτέρας κοινή Δημοσιογραφική Διάσκεψη.
 • Μάθημα πρώτον: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ - Το πρώτο κουδούνι σήμανε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
  Μάθημα πρώτον: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ - Το πρώτο κουδούνι σήμανε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  Το κτύπημα του πρώτου κουδουνιού στις 7.45 το πρωί, σήμανε και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το οποίο ξεκινά κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω του αδιέξοδου που επήλθε στο διάλογο ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και της κρίσης που μαστίζει την Παιδεία μας.
 • Στον αέρα η έναρξη μαθημάτων στα σχολεία - Καυτό Σαββατοκυρίακο με σκληρή διαπραγμάτευση εκπαιδευτικών –κυβέρνησης
  Στον αέρα η έναρξη μαθημάτων στα σχολεία - Καυτό Σαββατοκυρίακο με σκληρή διαπραγμάτευση εκπαιδευτικών –κυβέρνησης  Ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση μέχρι στιγμής και με παράταση μέχρι τη Δευτέρα, η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ. Στην κυριολεξία στον αέρα βρίσκεται η έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία!
 • Χωρίς απόφαση έληξε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, διεργασίες στο Προεδρικό
  Χωρίς απόφαση έληξε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, διεργασίες στο Προεδρικό Με μεγάλη καθυστέρηση άρχισε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, η οποία οφειλόταν στις διεργασίες, που βρίσκονταν σε εξέλιξη στο Προεδρικό, μετά και τα όσα συζητήθηκαν χθες βράδυ ανάμεσα στους Προέδρους των εκπαιδευτικών οργανώσεων και της τριμερούς επιτροπής που όρισε το Υπουργικό Συμβούλιο προχθές, για να διαχειριστεί το θέμα της κρίσης στην παιδεία . Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβησαν οι Πρόεδροι της ΠΟΕΔ και της ΟΛΤΕΚ, Φίλιος Φυλακτού και Παναγιώτης Λυσάνδρου για να παραλάβουν γραπτώς οτιδήποτε θα αποφάσιζε…
 • Με συντριπτική πλειοψηφία οι εκπαιδευτικοί εξουσιοδοτούν την ΟΕΛΜΕΚ για απεργιακά μέτρα
  Με συντριπτική πλειοψηφία οι εκπαιδευτικοί εξουσιοδοτούν την ΟΕΛΜΕΚ για απεργιακά μέτρα Οι εκπαιδευτικοί της ΟΕΛΜΕΚ με ένα απίστευτα υψηλό ποσοστό πέραν του 90% εξουσιοδοτούν την οργάνωση να λάβει απεργιακά μέτρα. Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που διεξήχθη ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων με μοναδικό ερώτημα αν εξουσιοδοτούν τις εκπαιδευτικές τους οργανώσεις - ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ - όπως χειριστούν κατά την κρίση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου τους το θέμα που προέκυψε μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top