Δημιουργήθηκε : Πέμπτη, 22 Μάιος 2014

-->ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΣΕΜ

H ΠΣΕΜ απέστειλε επιστολή σήμερα 22 Μαΐου απέστειλε ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό παιδείας όπου καταγγέλλει ότι 110 τελειόφοιτοι μαθητές αναγκάστηκαν σήμερα να εξεταστούν το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών στο κλειστό Γυμναστήριο του Λυκείου Ακρόπολης. Η ΠΣΕΜ απαιτεί παραδειγματική τιμωρία όσων έλαβαν αυτή την απαράδεκτη απόφαση.

«Προς: Έντιμο Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού

Θέμα: Ανοιχτή επιστολή - καταγγελία για την κατάσταση που δημιουργήθηκε κατά την εξέταση του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών των Παγκύπριων Εξετάσεων

H ΠΣΕΜ καταγγέλλει την κατάσταση που δημιουργήθηκε σήμερα, κατά την εξέταση του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών των Παγκύπριων Εξετάσεων, στην επαρχία Λευκωσίας.

Συγκεκριμένα, αντί οι μαθητές να χωριστούν και να δώσουν εξετάσεις 12 άτομα σε κάθε αίθουσα όπως γίνεται σε όλα τα σχολεία, τοποθετήθηκαν στο κλειστό γήπεδο του Λυκείου Ακρόπολης όλοι μαζί, περίπου 100 μαθητές. Πρέπει να σημειωθεί ότι, όλοι οι μαθητές της Λευκωσίας που έδωσαν τα Αρχαία Ελληνικά συγκεντρώθηκαν στο ίδιο σχολείο. Μιλούμε για ένα μάθημα που πέραν από την ησυχία που απαιτεί το κάθε εξεταζόμενο μάθημα, απαιτεί ιδιαίτερες συνθήκες ησυχίας και καλή ακουστική, καθώς περιλαμβάνει υπαγόρευση αρχαίου κειμένου ορθογραφίας.

Ζητούμε από τους αρμόδιους του Υπουργείου να μας πληροφορήσουν με ποιο κριτήριο επιλέχθηκε το γήπεδο, ως χώρος για να δώσουμε μια από τις πιο καθοριστικές εξετάσεις της ζωής μας. Ζητούμε να μάθουμε αν είναι το συμφέρον των μαθητών που λήφθηκε υπόψη, όταν τοποθετήθηκαν σε ένα γήπεδο 100 παιδιά και 40 περίπου επιτηρητές. Ζητούμε ακόμα να αναλογιστείτε το θόρυβο που δημιουργείται από ένα βήξιμο του καθενός ή από το πέσιμο μιας πένας και ενός σβηστηριού όχι από τον καθένα, αλλά από τους μισούς εξεταζόμενους.

Συμπεραίνουμε ότι δόθηκε και πάλι προτεραιότητα στην «καλύτερη» επιτήρηση και «αστυνόμευση» μας, θυσιάζοντας το συμφέρον μας, σε μια τόσο κρίσιμη και καθοριστική στιγμή της ζωής μας.

Ήδη η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού στην οποία αναφέρθηκε το ζήτημα, θα ζητήσει εξηγήσεις. Εμείς, από την πλευρά μας, ζητούμε τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για να μην αδικηθούν άλλα παιδιά στο μέλλον και υπενθυμίζουμε, για άλλη μια φορά, ότι προτεραιότητα στην εκπαίδευση πρέπει να αποτελεί το καλώς νοούμενο συμφέρον μας και όχι η «αστυνόμευση» και η ευκολία των επιτηρητών.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων,

Παναγιώτης Μονογιός

Πρόεδρος ΠΣΕΜ»

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Από σήμερα στον πυρετό των παγκύπριων εξετάσεων – Ντεπούτο με Νέα Ελληνικά
  Από σήμερα στον πυρετό των παγκύπριων εξετάσεων – Ντεπούτο με Νέα Ελληνικά Αρχισαν σήμερα οι Παγκύπριες Εξετάσεις, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, ο οποίος δήλωσε ότι στο Υπουργείο είναι πανέτοιμοι για τη διεξαγωγή τους. Πρεμιέρα γίνεται με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.
 • Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών:  «Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το Νέο Σχέδιο Διορισμού»
  Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών:  «Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το Νέο Σχέδιο Διορισμού» Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών καλεί για την Κυβέρνηση και ειδικά το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού "να σταματήσουν να εμπαίζουν", κατά την έκφρασή της, ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κόσμο, σχετικά με το Νέο Σχέδιο Διορισμού και τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία. Σε ανακοίνωσή της, η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών σημειώνει ότι όσον αφορά το Νέο Σχέδιο Διορισμού από την αρχή είχε προειδοποιήσει ότι το νέο εξετασιοκεντρικό σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών θα θυματοποιούσε αρκετούς εν ενεργεία εκπαιδευτικούς με αρκετά χρόνια υπηρεσίας. «Είχαμε…
 • Μόνο 1 στους 3 πέρασαν τις εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση!
  Μόνο 1 στους 3 πέρασαν τις εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση!  Άγγιξε το 63% το ποσοστό αποτυχίας των υποψηφίων που παρακάθισαν σε εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση. Από τους 5 χιλιάδες υποψήφιους που εξετάστηκαν για κατάταξη στους πίνακες διορισίμων, πέτυχαν μόνοι οι 1869. Η μεγαλύτερη αποτυχία σημειώθηκε στους φιλόλογους. Από τους 755 που παρακάθισαν στις εξετάσεις πέτυχαν μόνο οι 55. Οι βιολόγοι και οι υποψήφιοι στα αγγλικά είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας.
 • TEΠΑΚ: Προκήρυξη θέσεων για διδακτορικές σπουδές με έναρξη φοίτησης Σεπτέμβρη 2018
  TEΠΑΚ: Προκήρυξη θέσεων για διδακτορικές σπουδές με έναρξη φοίτησης Σεπτέμβρη 2018 Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας ανακοινώνει ότι γίνονται δεκτές αιτήσεις για περιορισμένο αριθμό θέσεων για μεταπτυχιακές σπουδές Διδακτορικού επιπέδου (PhD) για έναρξη φοίτησης τον Σεπτέμβριο του 2018, στα ακόλουθα Τμήματα: Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος Νοσηλευτικής Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου Δημόσιας Επικοινωνίας Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής Αναλυτικές πληροφορίες για τα θεματικά πεδία, το σύστημα…
 • Πρόγραμμα πρόληψης ναρκωτικών για μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο
  Πρόγραμμα πρόληψης ναρκωτικών για μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο Πρόγραμμα πρόληψης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών από μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο εγκαινιάζει ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου σε συνεργασία με την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, το Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Υπουργείο Υγείας. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς είχαν σήμερα συνάντηση για το θέμα στο γραφείο του κ. Φωτίου για συζήτηση του όλου θέματος. Όσον αφορά τη χρήση ναρκωτικών από νέους στο Ριζοκάρπασο, ο κ. Φωτίου είπε ότι δεν είναι ιδιαίτερα έντονο, λέγοντας ότι…

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top