Δημιουργήθηκε : Πέμπτη, 22 Μάιος 2014

-->ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΣΕΜ

H ΠΣΕΜ απέστειλε επιστολή σήμερα 22 Μαΐου απέστειλε ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό παιδείας όπου καταγγέλλει ότι 110 τελειόφοιτοι μαθητές αναγκάστηκαν σήμερα να εξεταστούν το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών στο κλειστό Γυμναστήριο του Λυκείου Ακρόπολης. Η ΠΣΕΜ απαιτεί παραδειγματική τιμωρία όσων έλαβαν αυτή την απαράδεκτη απόφαση.

«Προς: Έντιμο Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού

Θέμα: Ανοιχτή επιστολή - καταγγελία για την κατάσταση που δημιουργήθηκε κατά την εξέταση του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών των Παγκύπριων Εξετάσεων

H ΠΣΕΜ καταγγέλλει την κατάσταση που δημιουργήθηκε σήμερα, κατά την εξέταση του μαθήματος των Αρχαίων Ελληνικών των Παγκύπριων Εξετάσεων, στην επαρχία Λευκωσίας.

Συγκεκριμένα, αντί οι μαθητές να χωριστούν και να δώσουν εξετάσεις 12 άτομα σε κάθε αίθουσα όπως γίνεται σε όλα τα σχολεία, τοποθετήθηκαν στο κλειστό γήπεδο του Λυκείου Ακρόπολης όλοι μαζί, περίπου 100 μαθητές. Πρέπει να σημειωθεί ότι, όλοι οι μαθητές της Λευκωσίας που έδωσαν τα Αρχαία Ελληνικά συγκεντρώθηκαν στο ίδιο σχολείο. Μιλούμε για ένα μάθημα που πέραν από την ησυχία που απαιτεί το κάθε εξεταζόμενο μάθημα, απαιτεί ιδιαίτερες συνθήκες ησυχίας και καλή ακουστική, καθώς περιλαμβάνει υπαγόρευση αρχαίου κειμένου ορθογραφίας.

Ζητούμε από τους αρμόδιους του Υπουργείου να μας πληροφορήσουν με ποιο κριτήριο επιλέχθηκε το γήπεδο, ως χώρος για να δώσουμε μια από τις πιο καθοριστικές εξετάσεις της ζωής μας. Ζητούμε να μάθουμε αν είναι το συμφέρον των μαθητών που λήφθηκε υπόψη, όταν τοποθετήθηκαν σε ένα γήπεδο 100 παιδιά και 40 περίπου επιτηρητές. Ζητούμε ακόμα να αναλογιστείτε το θόρυβο που δημιουργείται από ένα βήξιμο του καθενός ή από το πέσιμο μιας πένας και ενός σβηστηριού όχι από τον καθένα, αλλά από τους μισούς εξεταζόμενους.

Συμπεραίνουμε ότι δόθηκε και πάλι προτεραιότητα στην «καλύτερη» επιτήρηση και «αστυνόμευση» μας, θυσιάζοντας το συμφέρον μας, σε μια τόσο κρίσιμη και καθοριστική στιγμή της ζωής μας.

Ήδη η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού στην οποία αναφέρθηκε το ζήτημα, θα ζητήσει εξηγήσεις. Εμείς, από την πλευρά μας, ζητούμε τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για να μην αδικηθούν άλλα παιδιά στο μέλλον και υπενθυμίζουμε, για άλλη μια φορά, ότι προτεραιότητα στην εκπαίδευση πρέπει να αποτελεί το καλώς νοούμενο συμφέρον μας και όχι η «αστυνόμευση» και η ευκολία των επιτηρητών.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων,

Παναγιώτης Μονογιός

Πρόεδρος ΠΣΕΜ»

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Κανονικά Τρίτη και Τετάρτη η απεργία των εκπαιδευτικών
  Κανονικά Τρίτη και Τετάρτη η απεργία των εκπαιδευτικών Κανονικά πραγματοποιούν την απεργία τους Τρίτη και Τετάρτη οι εκπαιδευτικοί, Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης μετά τον ανεπιτυχή εντατικό διάλογο που είχαν με την Κυβέρνηση για δέσμη μέτρων που ψηφίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 4 Ιουλίου για τον εξορθολογισμό του δημόσιου σχολείου. ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και 0ΛΤΕΚ έδωσαν το απόγευμα της Δευτέρας κοινή Δημοσιογραφική Διάσκεψη.
 • Μάθημα πρώτον: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ - Το πρώτο κουδούνι σήμανε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
  Μάθημα πρώτον: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ - Το πρώτο κουδούνι σήμανε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  Το κτύπημα του πρώτου κουδουνιού στις 7.45 το πρωί, σήμανε και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το οποίο ξεκινά κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω του αδιέξοδου που επήλθε στο διάλογο ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και της κρίσης που μαστίζει την Παιδεία μας.
 • Στον αέρα η έναρξη μαθημάτων στα σχολεία - Καυτό Σαββατοκυρίακο με σκληρή διαπραγμάτευση εκπαιδευτικών –κυβέρνησης
  Στον αέρα η έναρξη μαθημάτων στα σχολεία - Καυτό Σαββατοκυρίακο με σκληρή διαπραγμάτευση εκπαιδευτικών –κυβέρνησης  Ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση μέχρι στιγμής και με παράταση μέχρι τη Δευτέρα, η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ. Στην κυριολεξία στον αέρα βρίσκεται η έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία!
 • Χωρίς απόφαση έληξε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, διεργασίες στο Προεδρικό
  Χωρίς απόφαση έληξε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, διεργασίες στο Προεδρικό Με μεγάλη καθυστέρηση άρχισε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, η οποία οφειλόταν στις διεργασίες, που βρίσκονταν σε εξέλιξη στο Προεδρικό, μετά και τα όσα συζητήθηκαν χθες βράδυ ανάμεσα στους Προέδρους των εκπαιδευτικών οργανώσεων και της τριμερούς επιτροπής που όρισε το Υπουργικό Συμβούλιο προχθές, για να διαχειριστεί το θέμα της κρίσης στην παιδεία . Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβησαν οι Πρόεδροι της ΠΟΕΔ και της ΟΛΤΕΚ, Φίλιος Φυλακτού και Παναγιώτης Λυσάνδρου για να παραλάβουν γραπτώς οτιδήποτε θα αποφάσιζε…
 • Με συντριπτική πλειοψηφία οι εκπαιδευτικοί εξουσιοδοτούν την ΟΕΛΜΕΚ για απεργιακά μέτρα
  Με συντριπτική πλειοψηφία οι εκπαιδευτικοί εξουσιοδοτούν την ΟΕΛΜΕΚ για απεργιακά μέτρα Οι εκπαιδευτικοί της ΟΕΛΜΕΚ με ένα απίστευτα υψηλό ποσοστό πέραν του 90% εξουσιοδοτούν την οργάνωση να λάβει απεργιακά μέτρα. Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που διεξήχθη ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων με μοναδικό ερώτημα αν εξουσιοδοτούν τις εκπαιδευτικές τους οργανώσεις - ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ - όπως χειριστούν κατά την κρίση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου τους το θέμα που προέκυψε μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top