Τρίτη, 17 Ιούνιος 2014

Τιμήθηκαν χθες βράδυ σε ειδική τελετή βράβευσης που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας οι μαθητές-αθλητές, που διακρίθηκαν σε παγκόσμιο, πανελλήνιο και παγκύπριο επίπεδο.

Βραβεύσεις που αφορούν διακρίσεις στον αθλητισμό έχουν ιδιαίτερη σημασία για το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, γιατί η διαμέσου των αιώνων συντήρηση του Ολυμπιακού Πνεύματος αποτελεί το ασφαλέστερο σύστημα διαπαιδαγώγησης και ισότιμης τελείωσης σώματος, πνεύματος και ψυχής.

Σε χαιρετισμό του, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, είπε πως η βράβευση των αρίστων σε μια κοινωνία δίνει το στίγμα του πολιτισμού της και ιδιαίτερα όταν η βράβευση αφορά νέα μέλη της κοινωνίας μεταδίδει πολλαπλά μηνύματα για τα πρότυπα που θα αποτελέσουν το ελπιδοφόρο μέλλον που τόση ανάγκη έχει η κυπριακή πολιτεία σήμερα.

Από την πλευρά της, η Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής, Κάλλη Χατζηιωσήφ, είπε ότι οι φετινές επιτυχίες του σχολικού αθλητισμού σηματοδοτούν μια χρονιά ιδιαίτερα αποτελεσματική, επιτυχημένη και καρποφόρα.

Αξιολογώντας τη φετινή επιτυχία, ανέφερε πως αποτελεί αποτέλεσμα ορθής πολιτικής καθώς και της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού να στηρίζει το σχολικό αθλητισμό ο οποίος αποτελεί το ασφαλέστερο θεμέλιο του ευρύτερου οικοδομήματος του αθλητισμού.

Κατά τη διάρκεια της τελετής βραβεύθηκαν οι μαθητές/τριες που διακρίθηκαν στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα, η συγκομιδή τριών χρυσών μεταλλίων, δύο αργυρών και ενός χάλκινου καθώς και το πλασάρισμα 13ων αθλητών μας στην πρώτη οκτάδα αποτελούν ανεπανάληπτη επιτυχία και η ομάδα πετοσφαίρισης αρρένων του Αθλητικού Σχολείου Λεμεσού, Λανίτειο Λύκειο, για την κατάκτηση της 6ης θέσης στο Παγκόσμιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης που έγινε στην Πορτογαλία.

Επίσης, βραβεύτηκαν οι μαθητές/τριες που διακρίθηκαν στους Πανελλήνιους Αγώνες Στίβου Λυκείων, τα 11 χρυσά, 4 αργυρά και 3 χάλκινα μετάλλια στέλνουν τα πιο ενθαρρυντικά μηνύματα και η ομάδα χειροσφαίρισης αρρένων του Αθλητικού Σχολείου Λευκωσίας, Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Β΄, για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χειροσφαίρισης Λυκείων, Βέροια 2014.

Επιπλέον, βραβεύτηκαν Γυμνάσια και Λύκεια που εξασφάλισαν πρώτη παγκύπρια νίκη σε αθλοπαιδιές και ομαδική κατάταξη στο στίβο και στο δρόμο σε ανώμαλο έδαφος και οι νικητές του Παγκυπρίου Διαγωνισμού Τέχνης με θέμα το Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο Λεμεσού ΓΣΟ 2014.

Το βραβείο «Ευ Αγωνίζεσθαι» 2014 απονεμήθηκε στη μαθήτρια του Γυμνασίου Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου Λευκωσίας, Τσουρούτη Σωτηρούλα, για την πράξη αλτρουισμού, στην οποία προέβη κατά τη διάρκεια των Παγκυπρίων Αγώνων Δρόμου σε Ανώμαλο Δρόμο Γυμνασίων.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Κανονικά Τρίτη και Τετάρτη η απεργία των εκπαιδευτικών
  Κανονικά Τρίτη και Τετάρτη η απεργία των εκπαιδευτικών Κανονικά πραγματοποιούν την απεργία τους Τρίτη και Τετάρτη οι εκπαιδευτικοί, Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης μετά τον ανεπιτυχή εντατικό διάλογο που είχαν με την Κυβέρνηση για δέσμη μέτρων που ψηφίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 4 Ιουλίου για τον εξορθολογισμό του δημόσιου σχολείου. ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και 0ΛΤΕΚ έδωσαν το απόγευμα της Δευτέρας κοινή Δημοσιογραφική Διάσκεψη.
 • Μάθημα πρώτον: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ - Το πρώτο κουδούνι σήμανε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
  Μάθημα πρώτον: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ - Το πρώτο κουδούνι σήμανε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  Το κτύπημα του πρώτου κουδουνιού στις 7.45 το πρωί, σήμανε και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το οποίο ξεκινά κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω του αδιέξοδου που επήλθε στο διάλογο ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και της κρίσης που μαστίζει την Παιδεία μας.
 • Στον αέρα η έναρξη μαθημάτων στα σχολεία - Καυτό Σαββατοκυρίακο με σκληρή διαπραγμάτευση εκπαιδευτικών –κυβέρνησης
  Στον αέρα η έναρξη μαθημάτων στα σχολεία - Καυτό Σαββατοκυρίακο με σκληρή διαπραγμάτευση εκπαιδευτικών –κυβέρνησης  Ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση μέχρι στιγμής και με παράταση μέχρι τη Δευτέρα, η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ. Στην κυριολεξία στον αέρα βρίσκεται η έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία!
 • Χωρίς απόφαση έληξε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, διεργασίες στο Προεδρικό
  Χωρίς απόφαση έληξε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, διεργασίες στο Προεδρικό Με μεγάλη καθυστέρηση άρχισε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, η οποία οφειλόταν στις διεργασίες, που βρίσκονταν σε εξέλιξη στο Προεδρικό, μετά και τα όσα συζητήθηκαν χθες βράδυ ανάμεσα στους Προέδρους των εκπαιδευτικών οργανώσεων και της τριμερούς επιτροπής που όρισε το Υπουργικό Συμβούλιο προχθές, για να διαχειριστεί το θέμα της κρίσης στην παιδεία . Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβησαν οι Πρόεδροι της ΠΟΕΔ και της ΟΛΤΕΚ, Φίλιος Φυλακτού και Παναγιώτης Λυσάνδρου για να παραλάβουν γραπτώς οτιδήποτε θα αποφάσιζε…
 • Με συντριπτική πλειοψηφία οι εκπαιδευτικοί εξουσιοδοτούν την ΟΕΛΜΕΚ για απεργιακά μέτρα
  Με συντριπτική πλειοψηφία οι εκπαιδευτικοί εξουσιοδοτούν την ΟΕΛΜΕΚ για απεργιακά μέτρα Οι εκπαιδευτικοί της ΟΕΛΜΕΚ με ένα απίστευτα υψηλό ποσοστό πέραν του 90% εξουσιοδοτούν την οργάνωση να λάβει απεργιακά μέτρα. Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που διεξήχθη ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων με μοναδικό ερώτημα αν εξουσιοδοτούν τις εκπαιδευτικές τους οργανώσεις - ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ - όπως χειριστούν κατά την κρίση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου τους το θέμα που προέκυψε μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top