Τρίτη, 17 Ιούνιος 2014

Τιμήθηκαν χθες βράδυ σε ειδική τελετή βράβευσης που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας οι μαθητές-αθλητές, που διακρίθηκαν σε παγκόσμιο, πανελλήνιο και παγκύπριο επίπεδο.

Βραβεύσεις που αφορούν διακρίσεις στον αθλητισμό έχουν ιδιαίτερη σημασία για το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, γιατί η διαμέσου των αιώνων συντήρηση του Ολυμπιακού Πνεύματος αποτελεί το ασφαλέστερο σύστημα διαπαιδαγώγησης και ισότιμης τελείωσης σώματος, πνεύματος και ψυχής.

Σε χαιρετισμό του, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, είπε πως η βράβευση των αρίστων σε μια κοινωνία δίνει το στίγμα του πολιτισμού της και ιδιαίτερα όταν η βράβευση αφορά νέα μέλη της κοινωνίας μεταδίδει πολλαπλά μηνύματα για τα πρότυπα που θα αποτελέσουν το ελπιδοφόρο μέλλον που τόση ανάγκη έχει η κυπριακή πολιτεία σήμερα.

Από την πλευρά της, η Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής, Κάλλη Χατζηιωσήφ, είπε ότι οι φετινές επιτυχίες του σχολικού αθλητισμού σηματοδοτούν μια χρονιά ιδιαίτερα αποτελεσματική, επιτυχημένη και καρποφόρα.

Αξιολογώντας τη φετινή επιτυχία, ανέφερε πως αποτελεί αποτέλεσμα ορθής πολιτικής καθώς και της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού να στηρίζει το σχολικό αθλητισμό ο οποίος αποτελεί το ασφαλέστερο θεμέλιο του ευρύτερου οικοδομήματος του αθλητισμού.

Κατά τη διάρκεια της τελετής βραβεύθηκαν οι μαθητές/τριες που διακρίθηκαν στην Παγκόσμια Γυμνασιάδα, η συγκομιδή τριών χρυσών μεταλλίων, δύο αργυρών και ενός χάλκινου καθώς και το πλασάρισμα 13ων αθλητών μας στην πρώτη οκτάδα αποτελούν ανεπανάληπτη επιτυχία και η ομάδα πετοσφαίρισης αρρένων του Αθλητικού Σχολείου Λεμεσού, Λανίτειο Λύκειο, για την κατάκτηση της 6ης θέσης στο Παγκόσμιο Μαθητικό Πρωτάθλημα Πετοσφαίρισης που έγινε στην Πορτογαλία.

Επίσης, βραβεύτηκαν οι μαθητές/τριες που διακρίθηκαν στους Πανελλήνιους Αγώνες Στίβου Λυκείων, τα 11 χρυσά, 4 αργυρά και 3 χάλκινα μετάλλια στέλνουν τα πιο ενθαρρυντικά μηνύματα και η ομάδα χειροσφαίρισης αρρένων του Αθλητικού Σχολείου Λευκωσίας, Ενιαίο Λύκειο Κύκκου Β΄, για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Χειροσφαίρισης Λυκείων, Βέροια 2014.

Επιπλέον, βραβεύτηκαν Γυμνάσια και Λύκεια που εξασφάλισαν πρώτη παγκύπρια νίκη σε αθλοπαιδιές και ομαδική κατάταξη στο στίβο και στο δρόμο σε ανώμαλο έδαφος και οι νικητές του Παγκυπρίου Διαγωνισμού Τέχνης με θέμα το Διεθνή Μαραθώνιο Δρόμο Λεμεσού ΓΣΟ 2014.

Το βραβείο «Ευ Αγωνίζεσθαι» 2014 απονεμήθηκε στη μαθήτρια του Γυμνασίου Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου Λευκωσίας, Τσουρούτη Σωτηρούλα, για την πράξη αλτρουισμού, στην οποία προέβη κατά τη διάρκεια των Παγκυπρίων Αγώνων Δρόμου σε Ανώμαλο Δρόμο Γυμνασίων.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Από σήμερα στον πυρετό των παγκύπριων εξετάσεων – Ντεπούτο με Νέα Ελληνικά
  Από σήμερα στον πυρετό των παγκύπριων εξετάσεων – Ντεπούτο με Νέα Ελληνικά Αρχισαν σήμερα οι Παγκύπριες Εξετάσεις, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, ο οποίος δήλωσε ότι στο Υπουργείο είναι πανέτοιμοι για τη διεξαγωγή τους. Πρεμιέρα γίνεται με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.
 • Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών:  «Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το Νέο Σχέδιο Διορισμού»
  Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών:  «Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το Νέο Σχέδιο Διορισμού» Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών καλεί για την Κυβέρνηση και ειδικά το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού "να σταματήσουν να εμπαίζουν", κατά την έκφρασή της, ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κόσμο, σχετικά με το Νέο Σχέδιο Διορισμού και τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία. Σε ανακοίνωσή της, η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών σημειώνει ότι όσον αφορά το Νέο Σχέδιο Διορισμού από την αρχή είχε προειδοποιήσει ότι το νέο εξετασιοκεντρικό σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών θα θυματοποιούσε αρκετούς εν ενεργεία εκπαιδευτικούς με αρκετά χρόνια υπηρεσίας. «Είχαμε…
 • Μόνο 1 στους 3 πέρασαν τις εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση!
  Μόνο 1 στους 3 πέρασαν τις εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση!  Άγγιξε το 63% το ποσοστό αποτυχίας των υποψηφίων που παρακάθισαν σε εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση. Από τους 5 χιλιάδες υποψήφιους που εξετάστηκαν για κατάταξη στους πίνακες διορισίμων, πέτυχαν μόνοι οι 1869. Η μεγαλύτερη αποτυχία σημειώθηκε στους φιλόλογους. Από τους 755 που παρακάθισαν στις εξετάσεις πέτυχαν μόνο οι 55. Οι βιολόγοι και οι υποψήφιοι στα αγγλικά είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας.
 • TEΠΑΚ: Προκήρυξη θέσεων για διδακτορικές σπουδές με έναρξη φοίτησης Σεπτέμβρη 2018
  TEΠΑΚ: Προκήρυξη θέσεων για διδακτορικές σπουδές με έναρξη φοίτησης Σεπτέμβρη 2018 Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας ανακοινώνει ότι γίνονται δεκτές αιτήσεις για περιορισμένο αριθμό θέσεων για μεταπτυχιακές σπουδές Διδακτορικού επιπέδου (PhD) για έναρξη φοίτησης τον Σεπτέμβριο του 2018, στα ακόλουθα Τμήματα: Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος Νοσηλευτικής Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου Δημόσιας Επικοινωνίας Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής Αναλυτικές πληροφορίες για τα θεματικά πεδία, το σύστημα…
 • Πρόγραμμα πρόληψης ναρκωτικών για μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο
  Πρόγραμμα πρόληψης ναρκωτικών για μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο Πρόγραμμα πρόληψης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών από μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο εγκαινιάζει ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου σε συνεργασία με την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, το Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Υπουργείο Υγείας. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς είχαν σήμερα συνάντηση για το θέμα στο γραφείο του κ. Φωτίου για συζήτηση του όλου θέματος. Όσον αφορά τη χρήση ναρκωτικών από νέους στο Ριζοκάρπασο, ο κ. Φωτίου είπε ότι δεν είναι ιδιαίτερα έντονο, λέγοντας ότι…

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top