Τραμπουκισμοί από την νεολαία του ΔΗΣΥ είχαμε σήμερα το πρωί στο Λύκειο Παραλιμνίου. Συγκεκριμένα πριν κατά την διάρκεια και μετά την ψηφοφορία των μαθητών για την γραμματεία της ΕΣΕΜ Αμμοχώστου μαθητικά στελέχη του ΔΗΣΥ απειλούσαν μαθητές ενώ δεν δίστασαν να ρίξουν ακόμα και πέτρες εναντίον συμμαθητών τους. Διαβάστε το δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΠΕΟΜ Αμμοχώστου:

Ως ΠΕΟΜ καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο το σημερινό περιστατικό με τραμπουκισμούς και απειλές, που έγινε στο Λύκειο Παραλιμνίου.

Συγκεκριμένα, σήμερα έγινε στο εν λόγω λύκειο η διαδικασία καταρτισμού της ΕΣΕΜ Αμμοχώστου και εκλογής των δύο εκπροσώπων της ΕΣΕΜ στην ΠΣΕΜ. Μετά το τέλος της διαδικασίας και ενώ οι εκπροσώποι των τεσσάρων σχολείων έβγαιναν από την αίθουσα, μερίδα μαθητών του Λυκείου, οι οποίοι πρόσκεινται στην ΜΑΚΙ (Μαθητική Κίνηση του ΔΗΣΥ) προσέγγισαν απειλητικά εκπροσώπους των άλλων σχολείων στην ΕΣΕΜ.

Τότε, άρχισαν να απειλούν και να τραμπουκίζουν τους μαθητές για τη στάση την οποία κράτησαν στην ψηφοφορία, οι οποίοι ελεύθερα, δημοκρατικά, στην παρουσία του Διευθυντή του Λυκείου, έκλεξαν τη νέα γραμματεία της ΕΣΕΜ και τους δύο εκπροσώπους στην ΠΣΕΜ. Οι μαθητές, για να προστατέψουν τους εαυτούς τους από το μίσος και την μανία των εν λόγω μαθητών - στελεχών της ΜΑΚΙ, αποχώρησαν από το σχολείο, με τα στελέχη της ΜΑΚΙ να τους πετούν πέτρες κατά την έξοδο τους, απειλώντας την ίδια τη σωματική τους ακεραιότητα.

Είναι αδιανόητο στις μέρες μας να απειλούνται μαθητές ή ο όποιοσδήποτε εκφράζει ελεύθερα την άποψη του και δρα όπως ο ίδιος επιθυμεί. Η επιβολή μιας άποψης δια της βίας και των απειλών θυμίζουν άλλες εποχές, που όσο και αν προσπαθούν οι νοσταλγοί τους, δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να περάσουν.

Καλούμε όλους τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες μας να αντιπαλέψουμε μαζί αυτές τις αντιδραστικές και φασιστικές νοοτροπίες που καλλιεργούν κάποιοι και να μη φοβούνται να εκφέρουν την άποψη τους και να αγωνίζονται γι’ αυτά που μας ανήκουν. Να τους απομονώσουμε πολιτικά και να διεκδικήσουμε το αναφαίρετο δικαίωμα μας την ελεύθερη έκφραση. Κανένας και τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στον αγώνα για το δίκιο των αιτημάτων και των επιχειρημάτων μας για πιο ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Κανονικά Τρίτη και Τετάρτη η απεργία των εκπαιδευτικών
  Κανονικά Τρίτη και Τετάρτη η απεργία των εκπαιδευτικών Κανονικά πραγματοποιούν την απεργία τους Τρίτη και Τετάρτη οι εκπαιδευτικοί, Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης μετά τον ανεπιτυχή εντατικό διάλογο που είχαν με την Κυβέρνηση για δέσμη μέτρων που ψηφίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 4 Ιουλίου για τον εξορθολογισμό του δημόσιου σχολείου. ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και 0ΛΤΕΚ έδωσαν το απόγευμα της Δευτέρας κοινή Δημοσιογραφική Διάσκεψη.
 • Μάθημα πρώτον: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ - Το πρώτο κουδούνι σήμανε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
  Μάθημα πρώτον: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ - Το πρώτο κουδούνι σήμανε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  Το κτύπημα του πρώτου κουδουνιού στις 7.45 το πρωί, σήμανε και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το οποίο ξεκινά κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω του αδιέξοδου που επήλθε στο διάλογο ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και της κρίσης που μαστίζει την Παιδεία μας.
 • Στον αέρα η έναρξη μαθημάτων στα σχολεία - Καυτό Σαββατοκυρίακο με σκληρή διαπραγμάτευση εκπαιδευτικών –κυβέρνησης
  Στον αέρα η έναρξη μαθημάτων στα σχολεία - Καυτό Σαββατοκυρίακο με σκληρή διαπραγμάτευση εκπαιδευτικών –κυβέρνησης  Ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση μέχρι στιγμής και με παράταση μέχρι τη Δευτέρα, η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ. Στην κυριολεξία στον αέρα βρίσκεται η έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία!
 • Χωρίς απόφαση έληξε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, διεργασίες στο Προεδρικό
  Χωρίς απόφαση έληξε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, διεργασίες στο Προεδρικό Με μεγάλη καθυστέρηση άρχισε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, η οποία οφειλόταν στις διεργασίες, που βρίσκονταν σε εξέλιξη στο Προεδρικό, μετά και τα όσα συζητήθηκαν χθες βράδυ ανάμεσα στους Προέδρους των εκπαιδευτικών οργανώσεων και της τριμερούς επιτροπής που όρισε το Υπουργικό Συμβούλιο προχθές, για να διαχειριστεί το θέμα της κρίσης στην παιδεία . Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβησαν οι Πρόεδροι της ΠΟΕΔ και της ΟΛΤΕΚ, Φίλιος Φυλακτού και Παναγιώτης Λυσάνδρου για να παραλάβουν γραπτώς οτιδήποτε θα αποφάσιζε…
 • Με συντριπτική πλειοψηφία οι εκπαιδευτικοί εξουσιοδοτούν την ΟΕΛΜΕΚ για απεργιακά μέτρα
  Με συντριπτική πλειοψηφία οι εκπαιδευτικοί εξουσιοδοτούν την ΟΕΛΜΕΚ για απεργιακά μέτρα Οι εκπαιδευτικοί της ΟΕΛΜΕΚ με ένα απίστευτα υψηλό ποσοστό πέραν του 90% εξουσιοδοτούν την οργάνωση να λάβει απεργιακά μέτρα. Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που διεξήχθη ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων με μοναδικό ερώτημα αν εξουσιοδοτούν τις εκπαιδευτικές τους οργανώσεις - ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ - όπως χειριστούν κατά την κρίση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου τους το θέμα που προέκυψε μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top