Τραμπουκισμοί από την νεολαία του ΔΗΣΥ είχαμε σήμερα το πρωί στο Λύκειο Παραλιμνίου. Συγκεκριμένα πριν κατά την διάρκεια και μετά την ψηφοφορία των μαθητών για την γραμματεία της ΕΣΕΜ Αμμοχώστου μαθητικά στελέχη του ΔΗΣΥ απειλούσαν μαθητές ενώ δεν δίστασαν να ρίξουν ακόμα και πέτρες εναντίον συμμαθητών τους. Διαβάστε το δελτίο τύπου που εξέδωσε η ΠΕΟΜ Αμμοχώστου:

Ως ΠΕΟΜ καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο το σημερινό περιστατικό με τραμπουκισμούς και απειλές, που έγινε στο Λύκειο Παραλιμνίου.

Συγκεκριμένα, σήμερα έγινε στο εν λόγω λύκειο η διαδικασία καταρτισμού της ΕΣΕΜ Αμμοχώστου και εκλογής των δύο εκπροσώπων της ΕΣΕΜ στην ΠΣΕΜ. Μετά το τέλος της διαδικασίας και ενώ οι εκπροσώποι των τεσσάρων σχολείων έβγαιναν από την αίθουσα, μερίδα μαθητών του Λυκείου, οι οποίοι πρόσκεινται στην ΜΑΚΙ (Μαθητική Κίνηση του ΔΗΣΥ) προσέγγισαν απειλητικά εκπροσώπους των άλλων σχολείων στην ΕΣΕΜ.

Τότε, άρχισαν να απειλούν και να τραμπουκίζουν τους μαθητές για τη στάση την οποία κράτησαν στην ψηφοφορία, οι οποίοι ελεύθερα, δημοκρατικά, στην παρουσία του Διευθυντή του Λυκείου, έκλεξαν τη νέα γραμματεία της ΕΣΕΜ και τους δύο εκπροσώπους στην ΠΣΕΜ. Οι μαθητές, για να προστατέψουν τους εαυτούς τους από το μίσος και την μανία των εν λόγω μαθητών - στελεχών της ΜΑΚΙ, αποχώρησαν από το σχολείο, με τα στελέχη της ΜΑΚΙ να τους πετούν πέτρες κατά την έξοδο τους, απειλώντας την ίδια τη σωματική τους ακεραιότητα.

Είναι αδιανόητο στις μέρες μας να απειλούνται μαθητές ή ο όποιοσδήποτε εκφράζει ελεύθερα την άποψη του και δρα όπως ο ίδιος επιθυμεί. Η επιβολή μιας άποψης δια της βίας και των απειλών θυμίζουν άλλες εποχές, που όσο και αν προσπαθούν οι νοσταλγοί τους, δεν πρόκειται να τους αφήσουμε να περάσουν.

Καλούμε όλους τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες μας να αντιπαλέψουμε μαζί αυτές τις αντιδραστικές και φασιστικές νοοτροπίες που καλλιεργούν κάποιοι και να μη φοβούνται να εκφέρουν την άποψη τους και να αγωνίζονται γι’ αυτά που μας ανήκουν. Να τους απομονώσουμε πολιτικά και να διεκδικήσουμε το αναφαίρετο δικαίωμα μας την ελεύθερη έκφραση. Κανένας και τίποτα δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο στον αγώνα για το δίκιο των αιτημάτων και των επιχειρημάτων μας για πιο ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Από σήμερα στον πυρετό των παγκύπριων εξετάσεων – Ντεπούτο με Νέα Ελληνικά
  Από σήμερα στον πυρετό των παγκύπριων εξετάσεων – Ντεπούτο με Νέα Ελληνικά Αρχισαν σήμερα οι Παγκύπριες Εξετάσεις, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, ο οποίος δήλωσε ότι στο Υπουργείο είναι πανέτοιμοι για τη διεξαγωγή τους. Πρεμιέρα γίνεται με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.
 • Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών:  «Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το Νέο Σχέδιο Διορισμού»
  Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών:  «Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το Νέο Σχέδιο Διορισμού» Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών καλεί για την Κυβέρνηση και ειδικά το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού "να σταματήσουν να εμπαίζουν", κατά την έκφρασή της, ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κόσμο, σχετικά με το Νέο Σχέδιο Διορισμού και τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία. Σε ανακοίνωσή της, η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών σημειώνει ότι όσον αφορά το Νέο Σχέδιο Διορισμού από την αρχή είχε προειδοποιήσει ότι το νέο εξετασιοκεντρικό σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών θα θυματοποιούσε αρκετούς εν ενεργεία εκπαιδευτικούς με αρκετά χρόνια υπηρεσίας. «Είχαμε…
 • Μόνο 1 στους 3 πέρασαν τις εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση!
  Μόνο 1 στους 3 πέρασαν τις εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση!  Άγγιξε το 63% το ποσοστό αποτυχίας των υποψηφίων που παρακάθισαν σε εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση. Από τους 5 χιλιάδες υποψήφιους που εξετάστηκαν για κατάταξη στους πίνακες διορισίμων, πέτυχαν μόνοι οι 1869. Η μεγαλύτερη αποτυχία σημειώθηκε στους φιλόλογους. Από τους 755 που παρακάθισαν στις εξετάσεις πέτυχαν μόνο οι 55. Οι βιολόγοι και οι υποψήφιοι στα αγγλικά είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας.
 • TEΠΑΚ: Προκήρυξη θέσεων για διδακτορικές σπουδές με έναρξη φοίτησης Σεπτέμβρη 2018
  TEΠΑΚ: Προκήρυξη θέσεων για διδακτορικές σπουδές με έναρξη φοίτησης Σεπτέμβρη 2018 Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας ανακοινώνει ότι γίνονται δεκτές αιτήσεις για περιορισμένο αριθμό θέσεων για μεταπτυχιακές σπουδές Διδακτορικού επιπέδου (PhD) για έναρξη φοίτησης τον Σεπτέμβριο του 2018, στα ακόλουθα Τμήματα: Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος Νοσηλευτικής Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου Δημόσιας Επικοινωνίας Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής Αναλυτικές πληροφορίες για τα θεματικά πεδία, το σύστημα…
 • Πρόγραμμα πρόληψης ναρκωτικών για μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο
  Πρόγραμμα πρόληψης ναρκωτικών για μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο Πρόγραμμα πρόληψης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών από μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο εγκαινιάζει ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου σε συνεργασία με την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, το Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Υπουργείο Υγείας. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς είχαν σήμερα συνάντηση για το θέμα στο γραφείο του κ. Φωτίου για συζήτηση του όλου θέματος. Όσον αφορά τη χρήση ναρκωτικών από νέους στο Ριζοκάρπασο, ο κ. Φωτίου είπε ότι δεν είναι ιδιαίτερα έντονο, λέγοντας ότι…

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top