Δευτέρα, 09 Μάρτιος 2015

Δυσαρέσκεια και ανησυχία για πιθανή μετακίνηση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στο Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων εκφράζει με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Στην επιστολή της η οποία κοινοποιείται και προς τους Υπουργούς Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Καδή και Συγκοινωνιών και Έργων Μάριο Δημητριάδη, αλλά και στον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής Γεώργιο Τάσου, η Συνομοσπονδία αναφέρει ότι αντιλαμβάνεται την ανάγκη για αναδιάρθρωση τόσο της Δημόσιας Υπηρεσίας όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σημειώνει όμως πως σε καμία περίπτωση μια τέτοια προσπάθεια δεν πρέπει να επιφέρει αλλαγές σε υφιστάμενα τμήματα, τα οποία λειτουργούν εποικοδομητικά και ωφέλιμα και εξυπηρετούν τους σκοπούς για τους οποίους έχουν συσταθεί.

Υποδεικνύει ότι το Τμήμα των Τεχνικών Υπηρεσιών με την άμεση επικοινωνία με τη Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, τις Σχολικές Εφορείες, τις Ομοσπονδίες Συνδέσμων Γονέων, και τις σχολικές μονάδες αποδεδειγμένα επιλύει προβλήματα άμεσα, ειδικότερα θέματα που άπτονται της ασφάλειας των μαθητών. «Θεωρούμε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι η ανταπόκριση είναι άμεση, δίνοντας τις περισσότερες φορές πρακτικές και εύκολα υλοποιήσιμες λύσεις. Παράλληλα, με το σωστό προγραμματισμό που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια αναγνωρίζουμε ότι, παρά και την οικονομική κρίση, προχωρούν βελτιωτικά έργα και καλύπτονται άμεσα ανάγκες», προσθέτει.

«Θα ήταν παράληψή μας, να μην αναφέρουμε ότι τόσο Λειτουργοί του Τμήματος όσο και ο Αναπλ. Προϊστάμενος έχουν ανταποκριθεί άμεσα αρκετές φορές σε μη εργάσιμο χρόνο με γνώμονα πάντοτε την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και την ασφάλεια των παιδιών μας», συμπληρώνει.

Υποδεικνύει ακόμη ότι πιθανή μετακίνηση του συγκεκριμένου Τμήματος θα προκαλεί καθυστέρηση στην επίλυση προβλημάτων λόγω των χρονοβόρων διαδικασιών που θα πρέπει να ακολουθούνται για διευθέτηση των θεμάτων και προβλημάτων που θα προκύπτουν, διότι θα εμπλέκονται δύο Υπουργεία.

«Ευελπιστούμε ότι θα επανεξετάσετε το εν λόγω θέμα. Θεωρούμε ότι τόσο το έργο των Τεχνικών Υπηρεσιών όσο και η προσπάθεια που καταβάλλεται είναι πολύ σημαντική και συμβάλει θετικά στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μας μονάδων και διασφαλίζει τη φοίτηση των παιδιών μας μέσα σε ένα ασφαλές σχολικό χώρο,» καταλήγει στην επιστολή της προς τον Πρόεδρο η Συνομοσπονδία.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Από σήμερα στον πυρετό των παγκύπριων εξετάσεων – Ντεπούτο με Νέα Ελληνικά
  Από σήμερα στον πυρετό των παγκύπριων εξετάσεων – Ντεπούτο με Νέα Ελληνικά Αρχισαν σήμερα οι Παγκύπριες Εξετάσεις, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, ο οποίος δήλωσε ότι στο Υπουργείο είναι πανέτοιμοι για τη διεξαγωγή τους. Πρεμιέρα γίνεται με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.
 • Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών:  «Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το Νέο Σχέδιο Διορισμού»
  Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών:  «Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το Νέο Σχέδιο Διορισμού» Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών καλεί για την Κυβέρνηση και ειδικά το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού "να σταματήσουν να εμπαίζουν", κατά την έκφρασή της, ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κόσμο, σχετικά με το Νέο Σχέδιο Διορισμού και τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία. Σε ανακοίνωσή της, η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών σημειώνει ότι όσον αφορά το Νέο Σχέδιο Διορισμού από την αρχή είχε προειδοποιήσει ότι το νέο εξετασιοκεντρικό σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών θα θυματοποιούσε αρκετούς εν ενεργεία εκπαιδευτικούς με αρκετά χρόνια υπηρεσίας. «Είχαμε…
 • Μόνο 1 στους 3 πέρασαν τις εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση!
  Μόνο 1 στους 3 πέρασαν τις εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση!  Άγγιξε το 63% το ποσοστό αποτυχίας των υποψηφίων που παρακάθισαν σε εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση. Από τους 5 χιλιάδες υποψήφιους που εξετάστηκαν για κατάταξη στους πίνακες διορισίμων, πέτυχαν μόνοι οι 1869. Η μεγαλύτερη αποτυχία σημειώθηκε στους φιλόλογους. Από τους 755 που παρακάθισαν στις εξετάσεις πέτυχαν μόνο οι 55. Οι βιολόγοι και οι υποψήφιοι στα αγγλικά είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας.
 • TEΠΑΚ: Προκήρυξη θέσεων για διδακτορικές σπουδές με έναρξη φοίτησης Σεπτέμβρη 2018
  TEΠΑΚ: Προκήρυξη θέσεων για διδακτορικές σπουδές με έναρξη φοίτησης Σεπτέμβρη 2018 Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας ανακοινώνει ότι γίνονται δεκτές αιτήσεις για περιορισμένο αριθμό θέσεων για μεταπτυχιακές σπουδές Διδακτορικού επιπέδου (PhD) για έναρξη φοίτησης τον Σεπτέμβριο του 2018, στα ακόλουθα Τμήματα: Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος Νοσηλευτικής Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου Δημόσιας Επικοινωνίας Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής Αναλυτικές πληροφορίες για τα θεματικά πεδία, το σύστημα…
 • Πρόγραμμα πρόληψης ναρκωτικών για μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο
  Πρόγραμμα πρόληψης ναρκωτικών για μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο Πρόγραμμα πρόληψης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών από μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο εγκαινιάζει ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου σε συνεργασία με την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, το Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Υπουργείο Υγείας. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς είχαν σήμερα συνάντηση για το θέμα στο γραφείο του κ. Φωτίου για συζήτηση του όλου θέματος. Όσον αφορά τη χρήση ναρκωτικών από νέους στο Ριζοκάρπασο, ο κ. Φωτίου είπε ότι δεν είναι ιδιαίτερα έντονο, λέγοντας ότι…

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top