: Κυριακή, 17 Μάιος 2015

Αρχίζουν αύριο με το μάθημα των Νέων Ελληνικών οι Παγκύπριες Εξετάσεις και η Προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Τέρψα Κωνσταντινίδου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η Υπηρεσία Εξετάσεων τα έχει ετοιμάσει όλα.

«Όσον αφορά το θέμα της οργάνωσης για να αρχίσει η διαδικασία διεξαγωγής των εξετάσεων όλα είναι έτοιμα. Είναι στην εντέλεια. Όλα έχουν γίνει με κάθε λεπτομέρεια. Έχουν γίνει ειδικά σεμινάρια για τους υπευθύνους των εξεταστικών κέντρων, έχουν καταγραφεί όλες οι διαδικασίες κάτω και τους έχουν δοθεί σε ειδικά βιβλιάρια που αναγράφεται ο ρόλος του καθενός , είναι πληροφορημένα όλα τα εξεταστικά κέντρα, είναι πληροφορημένοι οι επιθεωρητές του ΥΠΠ που θα εφημερεύσουν τη διαδικασία, όλοι οι λειτουργοί της Υπηρεσίας Εξετάσεων, όλοι όσοι θα δουλέψουν είναι πλήρως ενημερωμένοι για τις διαδικασίες γραπτώς και προφορικώς σε σεμινάρια», πρόσθεσε.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Κωνσταντινίδου είπε ότι τα θέματα των εξετάσεων ετοιμάζονται μία μέρα πριν από την εξέταση και δίνονται το πρωί της ημέρας που γίνεται η εξέταση.

Όπως ανέφερε, τα θέματα μεταφέρονται μέσα σε φακέλους ασφαλείας, οι οποίοι δεν παραβιάζονται εύκολα και με φρουρά ασφαλείας στα εξεταστικά κέντρα, δύο ώρες πριν την έναρξη του γραπτού φυλάσσονται στο χρηματοκιβώτιο του Διευθυντή του Σχολείου και η ώρα 07:55 δίνονται στις τάξεις και ανοίγουν μόλις παίξει το κουδούνι στην παρουσία των υποψηφίων, οι οποίοι προσέρχονται στην αίθουσα εξέτασης, τουλάχιστον δεκαπέντε λεπτά πριν από την έναρξη της εξέτασης.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, είναι δυνατό να επιτραπεί κατ' εξαίρεση η είσοδος, ύστερα από απόφαση του προέδρου της Επιτροπής του Εξεταστικού Κέντρου ή εκπροσώπου του, σε υποψήφιο που καθυστέρησε να προσέλθει στην αίθουσα εξέτασης, όχι όμως μετά από παρέλευση 20 λεπτών από τη διανομή των εξεταστικών δοκιμίων στους υποψηφίους.

Ως προς τον αριθμό των μαθημάτων στα οποία θα παρακαθίσουν οι υποψήφιοι, η κ. Κωνσταντινίδου είπε ότι τέσσερα μαθήματα είναι υποχρεωτικά για πρόσβαση σε Πανεπιστήμια και τρία για πρόσβαση σε ΤΕΙ, αλλά ένας μαθητής έχει δικαίωμα να δώσει και ένα άλλο μάθημα το οποίο δικαιούνται να μη διδαχθεί, μπορεί να παρακαθίσει σε πρακτική διαδικασία, μπορεί να παρακαθίσει για καλές τέχνες.

«Δικαιούται δηλαδή να δώσει μέχρι και 7 μαθήματα», συμπλήρωσε.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ


Στο μεταξύ, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία τα οποία προκύπτουν βάσει των αιτήσεων των υποψηφίων για συμμετοχή στις Παγκύπριες Εξετάσεις 2015 και τα οποία δημοσίευσε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το σύνολο των υποψηφίων για το 2015 ανέρχεται στις 8.619, σε σύγκριση με 9.633 το 2012, 9.274 το 2013 και 8.791 το 2014.

Το σύνολο των υποψηφίων που είναι τελειόφοιτοι ανέρχεται για το 2015 στις 8.065 σε σύγκριση με 9.169 το 2012, με 8.633 το 2013, με 8.279 το 2014.

Το σύνολο των υποψηφίων που είναι παλιοί απόφοιτοι ανέρχεται για το 2015 στις 554 σε σύγκριση με 464 το 2012, με 641 το 2013, με 512 το 2014.

Το σύνολο των υποψηφίων για απόλυση μόνο ανέρχεται για το 2015 στις 2.717 σε σύγκριση με 3.218 το 2012, με 3.030 το 2013 και με 2.866 το 2014.

Το σύνολο των υποψηφίων για πρόσβαση σε Κύπρο και Ελλάδα ανέρχεται για το 2015 σε 5.902 σε σύγκριση με 6.415 το 2012, με 6.244 το 2013, με 5.925 το 2014.

Το σύνολο των υποψηφίων για στρατιωτικές σχολές ανέρχεται για το 2015 σε 889 σε σύγκριση με 1.083 το 2012, με 1.042 το 2013 και 973 το 2014.

Το σύνολο των υποψηφίων για δραματικές σχολές ανέρχεται για το 2015 σε 18 όπως ήταν και οι υποψήφιοι για το 2012 και 2013, ενώ πέρσι παρακάθισαν 25 υποψήφιοι.

Το σύνολο των υποψηφίων που έχουν ζητήσει διευκολύνσεις ανέρχεται στις 724 σε σύγκριση με 585 το 2012, 640 το 2013 και 678 το 2014.

Όσον αφορά το αυριανό εξεταζόμενο μάθημα, τα Νέα Ελληνικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το Υπουργείο Παιδείας, θα παρακαθίσουν 8.614 υποψήφιοι.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Από σήμερα στον πυρετό των παγκύπριων εξετάσεων – Ντεπούτο με Νέα Ελληνικά
  Από σήμερα στον πυρετό των παγκύπριων εξετάσεων – Ντεπούτο με Νέα Ελληνικά Αρχισαν σήμερα οι Παγκύπριες Εξετάσεις, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, ο οποίος δήλωσε ότι στο Υπουργείο είναι πανέτοιμοι για τη διεξαγωγή τους. Πρεμιέρα γίνεται με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.
 • Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών:  «Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το Νέο Σχέδιο Διορισμού»
  Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών:  «Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το Νέο Σχέδιο Διορισμού» Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών καλεί για την Κυβέρνηση και ειδικά το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού "να σταματήσουν να εμπαίζουν", κατά την έκφρασή της, ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κόσμο, σχετικά με το Νέο Σχέδιο Διορισμού και τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία. Σε ανακοίνωσή της, η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών σημειώνει ότι όσον αφορά το Νέο Σχέδιο Διορισμού από την αρχή είχε προειδοποιήσει ότι το νέο εξετασιοκεντρικό σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών θα θυματοποιούσε αρκετούς εν ενεργεία εκπαιδευτικούς με αρκετά χρόνια υπηρεσίας. «Είχαμε…
 • Μόνο 1 στους 3 πέρασαν τις εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση!
  Μόνο 1 στους 3 πέρασαν τις εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση!  Άγγιξε το 63% το ποσοστό αποτυχίας των υποψηφίων που παρακάθισαν σε εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση. Από τους 5 χιλιάδες υποψήφιους που εξετάστηκαν για κατάταξη στους πίνακες διορισίμων, πέτυχαν μόνοι οι 1869. Η μεγαλύτερη αποτυχία σημειώθηκε στους φιλόλογους. Από τους 755 που παρακάθισαν στις εξετάσεις πέτυχαν μόνο οι 55. Οι βιολόγοι και οι υποψήφιοι στα αγγλικά είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας.
 • TEΠΑΚ: Προκήρυξη θέσεων για διδακτορικές σπουδές με έναρξη φοίτησης Σεπτέμβρη 2018
  TEΠΑΚ: Προκήρυξη θέσεων για διδακτορικές σπουδές με έναρξη φοίτησης Σεπτέμβρη 2018 Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας ανακοινώνει ότι γίνονται δεκτές αιτήσεις για περιορισμένο αριθμό θέσεων για μεταπτυχιακές σπουδές Διδακτορικού επιπέδου (PhD) για έναρξη φοίτησης τον Σεπτέμβριο του 2018, στα ακόλουθα Τμήματα: Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος Νοσηλευτικής Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου Δημόσιας Επικοινωνίας Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής Αναλυτικές πληροφορίες για τα θεματικά πεδία, το σύστημα…
 • Πρόγραμμα πρόληψης ναρκωτικών για μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο
  Πρόγραμμα πρόληψης ναρκωτικών για μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο Πρόγραμμα πρόληψης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών από μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο εγκαινιάζει ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου σε συνεργασία με την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, το Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Υπουργείο Υγείας. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς είχαν σήμερα συνάντηση για το θέμα στο γραφείο του κ. Φωτίου για συζήτηση του όλου θέματος. Όσον αφορά τη χρήση ναρκωτικών από νέους στο Ριζοκάρπασο, ο κ. Φωτίου είπε ότι δεν είναι ιδιαίτερα έντονο, λέγοντας ότι…

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top