30 Οκτώβριος 2015

5 από τα 10 μέλη της Γραμματείας της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών ΠΣΕΜ με επιστολή της στους Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης και Διευθυντή Τεχνικής Εκπαίδευσης, καθώς επίσης και στην Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, Συνομοσπονδία Γονέων, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ καταγγέλλουν το Διευθυντή του Συντονιστικού Σχολείου Λευκωσίας, κ. Αντρέα Ματσικάρη,ότι με τις ενέργειες του κατα την διάρκεια της σημερινής εκλογικής διαδικασίας αλλοίωσε το εκλογικό αποτέλεσμα για ανάδειξη του νέου Προέδρου της ΠΣΕΜ.

Δείτε την επιστολή:

"Με την παρούσα επιστολή, θέλουμε να καταγγείλουμε το Διευθυντή του Συντονιστικού Σχολείου Λευκωσίας, κ. Αντρέα Ματσικάρη, ο οποίος με τις ενέργειες του, αλλοίωσε το αποτέλεσμα των εκλογών για ανάδειξη προέδρου της ΠΣΕΜ, ευνοώντας συγκεκριμένο υποψήφιο.

Συγκεκριμένα, σήμερα θα διεξάγονταν οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας Γραμματείας της ΠΣΕΜ. Στην πρώτη ψηφοφορία, για εκλογή προέδρου της ΠΣΕΜ, υπήρχαν 2 υποψήφιοι, οι οποίοι έλαβαν από 5 ψήφους ο καθένας. Αντί ο Διευθυντής να προχωρήσει στη διαδικασία της κλήρωσης, όπως προνοεί ο κανονισμός, προέτρεψε τον ένα από τους δύο υποψήφιους να υποβάλει ένσταση, καθώς σε δύο ψηφοδέλτια το όνομα του ανθυποψήφιου του ήταν γραμμένο με μικρά και όχι κεφαλαία γράμματα.

Ακολούθως, η εφορευτική επιτροπή αποφάσισε με 3 ψήφους υπέρ και δύο ψήφους κατά ότι τα ψηφοδέλτια είναι έγκυρα, όμως με παρέμβαση του Διευθυντή και πάλι, παράτυπα, έδωσε με δική του διπλή ψήφο στήριξη στο να είναι άκυρα τα ψηφοδέλτια, εκλέγοντας τον άλλο υποψήφιο πρόεδρο της ΠΣΕΜ. Αυτό είναι παράτυπο και αντίθετο με τους κανονισμούς, αφού ο κανονισμός 15(51δ) προνοεί ότι «Κατά τις εκλογές για καταρτισμό της ΠΣΕΜ, την εφορευτική επιτροπή αποτελούν ένας εκπρόσωπος κάθε μιας εκ των πέντε ΕΣΕΜ. Ενστάσεις μπορεί να υποβάλλονται από τους υποψήφιους σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και η Εφορευτική Επιτροπή, μαζί με τον Υπεύθυνο Διευθυντή του Συντονιστικού Σχολείου της Επαρχίας Λευκωσίας, εκδικάζει και αποφασίζει αμέσως για τις ενστάσεις που υποβάλλονται». Πουθενά δεν αναφέρεται ότι ο Διευθυντής έχει νικώσα ψήφο, όπως επίσης δεν μπορούν να θεωρηθούν άκυρα ψηφοδέλτια που δεν περιέχουν κανένα σημάδι, ένδειξη ή σημείο, με το οποίο είναι δυνατόν να εξακριβωθεί η θέληση του εκλογέα, όπως προνοεί και ο κανονισμός 15(3).

Με την ενέργεια του αυτή, ο Διευθυντής αλλοίωσε το αποτέλεσμα, ευνοώντας συγκεκριμένο υποψήφιο και στέρησε το δικαίωμα ίσων πιθανοτήτων εκλογής στον ένα υποψήφιο, σε σχέση με τον άλλο.

Η ενδιαφερόμενη υποψήφια έχει ήδη αποστείλει ένσταση στο Υπουργείο, την οποία και επισυνάπτουμε. Ως εκ τούτου, καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου όπως εξετάσουν την ένσταση και γίνει επανάληψη της ψηφοφορίας, το συντομότερο δυνατόν.

Δε γίνεται να παραβιάζονται οι κανονισμοί λειτουργίας των σχολείων, όπως επίσης και να επεμβαίνει και να καθορίζει ετσιθελικά ποια θα είναι η ηγεσία των μαθητών, ο οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός.

Όσα μαθήματα και αν μας διδάξετε, η δημοκρατία μαθαίνεται στην πράξη με το σεβασμό και την τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών.

Τα 5 από τα 10 μέλη της Γραμματείας της ΠΣΕΜ

Χριστίνα Στεφανή

Νικόλας Πατσής

Παναγιώτα Σιούκρα

Χρίστος Ηροδότου

Δανάη Αυγουστή"

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Κανονικά Τρίτη και Τετάρτη η απεργία των εκπαιδευτικών
  Κανονικά Τρίτη και Τετάρτη η απεργία των εκπαιδευτικών Κανονικά πραγματοποιούν την απεργία τους Τρίτη και Τετάρτη οι εκπαιδευτικοί, Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης μετά τον ανεπιτυχή εντατικό διάλογο που είχαν με την Κυβέρνηση για δέσμη μέτρων που ψηφίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 4 Ιουλίου για τον εξορθολογισμό του δημόσιου σχολείου. ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και 0ΛΤΕΚ έδωσαν το απόγευμα της Δευτέρας κοινή Δημοσιογραφική Διάσκεψη.
 • Μάθημα πρώτον: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ - Το πρώτο κουδούνι σήμανε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
  Μάθημα πρώτον: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ - Το πρώτο κουδούνι σήμανε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  Το κτύπημα του πρώτου κουδουνιού στις 7.45 το πρωί, σήμανε και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το οποίο ξεκινά κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω του αδιέξοδου που επήλθε στο διάλογο ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και της κρίσης που μαστίζει την Παιδεία μας.
 • Στον αέρα η έναρξη μαθημάτων στα σχολεία - Καυτό Σαββατοκυρίακο με σκληρή διαπραγμάτευση εκπαιδευτικών –κυβέρνησης
  Στον αέρα η έναρξη μαθημάτων στα σχολεία - Καυτό Σαββατοκυρίακο με σκληρή διαπραγμάτευση εκπαιδευτικών –κυβέρνησης  Ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση μέχρι στιγμής και με παράταση μέχρι τη Δευτέρα, η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ. Στην κυριολεξία στον αέρα βρίσκεται η έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία!
 • Χωρίς απόφαση έληξε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, διεργασίες στο Προεδρικό
  Χωρίς απόφαση έληξε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, διεργασίες στο Προεδρικό Με μεγάλη καθυστέρηση άρχισε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, η οποία οφειλόταν στις διεργασίες, που βρίσκονταν σε εξέλιξη στο Προεδρικό, μετά και τα όσα συζητήθηκαν χθες βράδυ ανάμεσα στους Προέδρους των εκπαιδευτικών οργανώσεων και της τριμερούς επιτροπής που όρισε το Υπουργικό Συμβούλιο προχθές, για να διαχειριστεί το θέμα της κρίσης στην παιδεία . Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβησαν οι Πρόεδροι της ΠΟΕΔ και της ΟΛΤΕΚ, Φίλιος Φυλακτού και Παναγιώτης Λυσάνδρου για να παραλάβουν γραπτώς οτιδήποτε θα αποφάσιζε…
 • Με συντριπτική πλειοψηφία οι εκπαιδευτικοί εξουσιοδοτούν την ΟΕΛΜΕΚ για απεργιακά μέτρα
  Με συντριπτική πλειοψηφία οι εκπαιδευτικοί εξουσιοδοτούν την ΟΕΛΜΕΚ για απεργιακά μέτρα Οι εκπαιδευτικοί της ΟΕΛΜΕΚ με ένα απίστευτα υψηλό ποσοστό πέραν του 90% εξουσιοδοτούν την οργάνωση να λάβει απεργιακά μέτρα. Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που διεξήχθη ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων με μοναδικό ερώτημα αν εξουσιοδοτούν τις εκπαιδευτικές τους οργανώσεις - ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ - όπως χειριστούν κατά την κρίση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου τους το θέμα που προέκυψε μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top