30 Οκτώβριος 2015

5 από τα 10 μέλη της Γραμματείας της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Μαθητών ΠΣΕΜ με επιστολή της στους Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Διευθυντή Μέσης Εκπαίδευσης και Διευθυντή Τεχνικής Εκπαίδευσης, καθώς επίσης και στην Επίτροπο Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού, Συνομοσπονδία Γονέων, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ καταγγέλλουν το Διευθυντή του Συντονιστικού Σχολείου Λευκωσίας, κ. Αντρέα Ματσικάρη,ότι με τις ενέργειες του κατα την διάρκεια της σημερινής εκλογικής διαδικασίας αλλοίωσε το εκλογικό αποτέλεσμα για ανάδειξη του νέου Προέδρου της ΠΣΕΜ.

Δείτε την επιστολή:

"Με την παρούσα επιστολή, θέλουμε να καταγγείλουμε το Διευθυντή του Συντονιστικού Σχολείου Λευκωσίας, κ. Αντρέα Ματσικάρη, ο οποίος με τις ενέργειες του, αλλοίωσε το αποτέλεσμα των εκλογών για ανάδειξη προέδρου της ΠΣΕΜ, ευνοώντας συγκεκριμένο υποψήφιο.

Συγκεκριμένα, σήμερα θα διεξάγονταν οι εκλογές για την ανάδειξη της νέας Γραμματείας της ΠΣΕΜ. Στην πρώτη ψηφοφορία, για εκλογή προέδρου της ΠΣΕΜ, υπήρχαν 2 υποψήφιοι, οι οποίοι έλαβαν από 5 ψήφους ο καθένας. Αντί ο Διευθυντής να προχωρήσει στη διαδικασία της κλήρωσης, όπως προνοεί ο κανονισμός, προέτρεψε τον ένα από τους δύο υποψήφιους να υποβάλει ένσταση, καθώς σε δύο ψηφοδέλτια το όνομα του ανθυποψήφιου του ήταν γραμμένο με μικρά και όχι κεφαλαία γράμματα.

Ακολούθως, η εφορευτική επιτροπή αποφάσισε με 3 ψήφους υπέρ και δύο ψήφους κατά ότι τα ψηφοδέλτια είναι έγκυρα, όμως με παρέμβαση του Διευθυντή και πάλι, παράτυπα, έδωσε με δική του διπλή ψήφο στήριξη στο να είναι άκυρα τα ψηφοδέλτια, εκλέγοντας τον άλλο υποψήφιο πρόεδρο της ΠΣΕΜ. Αυτό είναι παράτυπο και αντίθετο με τους κανονισμούς, αφού ο κανονισμός 15(51δ) προνοεί ότι «Κατά τις εκλογές για καταρτισμό της ΠΣΕΜ, την εφορευτική επιτροπή αποτελούν ένας εκπρόσωπος κάθε μιας εκ των πέντε ΕΣΕΜ. Ενστάσεις μπορεί να υποβάλλονται από τους υποψήφιους σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας και η Εφορευτική Επιτροπή, μαζί με τον Υπεύθυνο Διευθυντή του Συντονιστικού Σχολείου της Επαρχίας Λευκωσίας, εκδικάζει και αποφασίζει αμέσως για τις ενστάσεις που υποβάλλονται». Πουθενά δεν αναφέρεται ότι ο Διευθυντής έχει νικώσα ψήφο, όπως επίσης δεν μπορούν να θεωρηθούν άκυρα ψηφοδέλτια που δεν περιέχουν κανένα σημάδι, ένδειξη ή σημείο, με το οποίο είναι δυνατόν να εξακριβωθεί η θέληση του εκλογέα, όπως προνοεί και ο κανονισμός 15(3).

Με την ενέργεια του αυτή, ο Διευθυντής αλλοίωσε το αποτέλεσμα, ευνοώντας συγκεκριμένο υποψήφιο και στέρησε το δικαίωμα ίσων πιθανοτήτων εκλογής στον ένα υποψήφιο, σε σχέση με τον άλλο.

Η ενδιαφερόμενη υποψήφια έχει ήδη αποστείλει ένσταση στο Υπουργείο, την οποία και επισυνάπτουμε. Ως εκ τούτου, καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου όπως εξετάσουν την ένσταση και γίνει επανάληψη της ψηφοφορίας, το συντομότερο δυνατόν.

Δε γίνεται να παραβιάζονται οι κανονισμοί λειτουργίας των σχολείων, όπως επίσης και να επεμβαίνει και να καθορίζει ετσιθελικά ποια θα είναι η ηγεσία των μαθητών, ο οποιοσδήποτε εκπαιδευτικός.

Όσα μαθήματα και αν μας διδάξετε, η δημοκρατία μαθαίνεται στην πράξη με το σεβασμό και την τήρηση των δημοκρατικών διαδικασιών.

Τα 5 από τα 10 μέλη της Γραμματείας της ΠΣΕΜ

Χριστίνα Στεφανή

Νικόλας Πατσής

Παναγιώτα Σιούκρα

Χρίστος Ηροδότου

Δανάη Αυγουστή"

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Από σήμερα στον πυρετό των παγκύπριων εξετάσεων – Ντεπούτο με Νέα Ελληνικά
  Από σήμερα στον πυρετό των παγκύπριων εξετάσεων – Ντεπούτο με Νέα Ελληνικά Αρχισαν σήμερα οι Παγκύπριες Εξετάσεις, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, ο οποίος δήλωσε ότι στο Υπουργείο είναι πανέτοιμοι για τη διεξαγωγή τους. Πρεμιέρα γίνεται με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.
 • Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών:  «Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το Νέο Σχέδιο Διορισμού»
  Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών:  «Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το Νέο Σχέδιο Διορισμού» Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών καλεί για την Κυβέρνηση και ειδικά το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού "να σταματήσουν να εμπαίζουν", κατά την έκφρασή της, ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κόσμο, σχετικά με το Νέο Σχέδιο Διορισμού και τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία. Σε ανακοίνωσή της, η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών σημειώνει ότι όσον αφορά το Νέο Σχέδιο Διορισμού από την αρχή είχε προειδοποιήσει ότι το νέο εξετασιοκεντρικό σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών θα θυματοποιούσε αρκετούς εν ενεργεία εκπαιδευτικούς με αρκετά χρόνια υπηρεσίας. «Είχαμε…
 • Μόνο 1 στους 3 πέρασαν τις εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση!
  Μόνο 1 στους 3 πέρασαν τις εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση!  Άγγιξε το 63% το ποσοστό αποτυχίας των υποψηφίων που παρακάθισαν σε εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση. Από τους 5 χιλιάδες υποψήφιους που εξετάστηκαν για κατάταξη στους πίνακες διορισίμων, πέτυχαν μόνοι οι 1869. Η μεγαλύτερη αποτυχία σημειώθηκε στους φιλόλογους. Από τους 755 που παρακάθισαν στις εξετάσεις πέτυχαν μόνο οι 55. Οι βιολόγοι και οι υποψήφιοι στα αγγλικά είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας.
 • TEΠΑΚ: Προκήρυξη θέσεων για διδακτορικές σπουδές με έναρξη φοίτησης Σεπτέμβρη 2018
  TEΠΑΚ: Προκήρυξη θέσεων για διδακτορικές σπουδές με έναρξη φοίτησης Σεπτέμβρη 2018 Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας ανακοινώνει ότι γίνονται δεκτές αιτήσεις για περιορισμένο αριθμό θέσεων για μεταπτυχιακές σπουδές Διδακτορικού επιπέδου (PhD) για έναρξη φοίτησης τον Σεπτέμβριο του 2018, στα ακόλουθα Τμήματα: Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος Νοσηλευτικής Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου Δημόσιας Επικοινωνίας Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής Αναλυτικές πληροφορίες για τα θεματικά πεδία, το σύστημα…
 • Πρόγραμμα πρόληψης ναρκωτικών για μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο
  Πρόγραμμα πρόληψης ναρκωτικών για μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο Πρόγραμμα πρόληψης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών από μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο εγκαινιάζει ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου σε συνεργασία με την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, το Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Υπουργείο Υγείας. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς είχαν σήμερα συνάντηση για το θέμα στο γραφείο του κ. Φωτίου για συζήτηση του όλου θέματος. Όσον αφορά τη χρήση ναρκωτικών από νέους στο Ριζοκάρπασο, ο κ. Φωτίου είπε ότι δεν είναι ιδιαίτερα έντονο, λέγοντας ότι…

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top