Οι ΕΣΕΜ Λευκωσίας, Λεμεσού και Πάφου καλούν το Υπ.Παιδείας να αποσύρει πρόταση για εξετάσεις

Ψήφισμα των Επαρχιακών Συντονιστικών Επιτροπών Μαθητών (ΕΣΕΜ) Λευκωσίας, Λεμεσού και Πάφου καλεί το

το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού να αποσύρει την πρόταση του για εξετάσεις ανά τετράμηνα και να υιοθετήσει την πρόταση τους.

Σύμφωνα με το ψήφισμα, η πρόταση των ΕΣΕΜ είναι “η αξιολόγηση των μαθητών να εμπλουτιστεί με νέες μορφές αξιολόγησης όπως παρουσιάσεις, διαθεματικές εργασίες, project, παραγωγή εντύπου ηλεκτρονικού κ.ά. πέρα από το καθιερωμένο γραπτό τυποποιημένο διαγώνισμα”.

Η διαδικασία αυτή σημειώνεται, θα βοηθήσει στο τελικό ζητούμενο, δηλαδή να πραγματοποιείται ένα διαγώνισμα για κάθε μάθημα το τετράμηνο. Μετά την αλλαγή αυτή, προστίθεται, οι μαθητές θα απεγκλωβίζονται από την λογική της βαθμοθηρίας.

Μέσω αυτής της εισήγησης, αναφέρει η ΕΣΕΜ, θα δίνεται η ευκαιρία στους αδύνατους μαθητές να μπορούν να αντεπεξέλθουν αφού, όπως σημειώνεται, θα υπάρχουν κι άλλοι τρόποι αξιολόγησης του κάθε μαθητή.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται, πως η πρόταση αυτή είναι στα πλαίσια της ιδέας της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης για ένα ανθρώπινο και δημοκρατικό σχολείο, ένα σχολείο με μαθητές με κριτική σκέψη και άποψη.

Σε αντίθεση είναι, σημειώνεται, η πρόταση του Υπουργείου Παιδείας που θα έχει ως αποτέλεσμα να μετατραπεί το σχολείο σε κέντρο εξετάσεων.

“Η εφαρμογή αυτού του μέτρου μόνο αρνητικά μπορεί να επιφέρει, αφού θα αυξήσει την πίεση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, θα δημιουργήσει περισσότερο άγχος και αυτό σίγουρα θα επηρεάσει την επίδοση των μαθητών και την ίδια στιγμή αλλάζει και τον χαρακτήρα του δημόσιου σχολείου. Με αυτή την απόφαση θα ενισχυθεί ο ανταγωνισμός μεταξύ των μαθητών και το χρόνιο πρόβλημα της παραπαιδείας θα μεγαλώσει ακόμη λιγότερο”,

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Κανονικά Τρίτη και Τετάρτη η απεργία των εκπαιδευτικών
  Κανονικά Τρίτη και Τετάρτη η απεργία των εκπαιδευτικών Κανονικά πραγματοποιούν την απεργία τους Τρίτη και Τετάρτη οι εκπαιδευτικοί, Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης μετά τον ανεπιτυχή εντατικό διάλογο που είχαν με την Κυβέρνηση για δέσμη μέτρων που ψηφίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 4 Ιουλίου για τον εξορθολογισμό του δημόσιου σχολείου. ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και 0ΛΤΕΚ έδωσαν το απόγευμα της Δευτέρας κοινή Δημοσιογραφική Διάσκεψη.
 • Μάθημα πρώτον: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ - Το πρώτο κουδούνι σήμανε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
  Μάθημα πρώτον: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ - Το πρώτο κουδούνι σήμανε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  Το κτύπημα του πρώτου κουδουνιού στις 7.45 το πρωί, σήμανε και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το οποίο ξεκινά κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω του αδιέξοδου που επήλθε στο διάλογο ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και της κρίσης που μαστίζει την Παιδεία μας.
 • Στον αέρα η έναρξη μαθημάτων στα σχολεία - Καυτό Σαββατοκυρίακο με σκληρή διαπραγμάτευση εκπαιδευτικών –κυβέρνησης
  Στον αέρα η έναρξη μαθημάτων στα σχολεία - Καυτό Σαββατοκυρίακο με σκληρή διαπραγμάτευση εκπαιδευτικών –κυβέρνησης  Ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση μέχρι στιγμής και με παράταση μέχρι τη Δευτέρα, η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ. Στην κυριολεξία στον αέρα βρίσκεται η έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία!
 • Χωρίς απόφαση έληξε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, διεργασίες στο Προεδρικό
  Χωρίς απόφαση έληξε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, διεργασίες στο Προεδρικό Με μεγάλη καθυστέρηση άρχισε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, η οποία οφειλόταν στις διεργασίες, που βρίσκονταν σε εξέλιξη στο Προεδρικό, μετά και τα όσα συζητήθηκαν χθες βράδυ ανάμεσα στους Προέδρους των εκπαιδευτικών οργανώσεων και της τριμερούς επιτροπής που όρισε το Υπουργικό Συμβούλιο προχθές, για να διαχειριστεί το θέμα της κρίσης στην παιδεία . Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβησαν οι Πρόεδροι της ΠΟΕΔ και της ΟΛΤΕΚ, Φίλιος Φυλακτού και Παναγιώτης Λυσάνδρου για να παραλάβουν γραπτώς οτιδήποτε θα αποφάσιζε…
 • Με συντριπτική πλειοψηφία οι εκπαιδευτικοί εξουσιοδοτούν την ΟΕΛΜΕΚ για απεργιακά μέτρα
  Με συντριπτική πλειοψηφία οι εκπαιδευτικοί εξουσιοδοτούν την ΟΕΛΜΕΚ για απεργιακά μέτρα Οι εκπαιδευτικοί της ΟΕΛΜΕΚ με ένα απίστευτα υψηλό ποσοστό πέραν του 90% εξουσιοδοτούν την οργάνωση να λάβει απεργιακά μέτρα. Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που διεξήχθη ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων με μοναδικό ερώτημα αν εξουσιοδοτούν τις εκπαιδευτικές τους οργανώσεις - ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ - όπως χειριστούν κατά την κρίση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου τους το θέμα που προέκυψε μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top