Εντελώς καλά στην υγεία τους τα παιδιά που αρρώστησαν στον Πρόδρομο, λέει το Υπουργείο Παιδείας

Eντελώς καλά είναι στην υγεία τους είναι τα πέντε παιδιά που

είχαν αρρωστήσει ενώ συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην κατασκήνωση Προδρόμου και πήραν εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού την περασμένη Παρασκευή 3 Ιουνίου αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού το οποίο καλεί τους γονείς να εμπιστεύονται τις κατασκηνώσεις στον Πρόδρομο και τις διαδικασίες που ακολουθούνται.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας “η διάγνωση των γιατρών ήταν ότι τα παιδιά παρουσίασαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας”.

Τα άλλα τέσσερα παιδιά και η δασκάλα τους είχαν διαγνωστεί ήδη από την Τετάρτη με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας/ίωσης, δεν κρατήθηκαν για νοσηλεία αλλά τους δόθηκε συντηρητική αγωγή. Σε καμία περίπτωση δεν επαληθεύτηκαν οι υποψίες για τροφική δηλητηρίαση.

Στη κατασκήνωση έγινε προληπτικά η απαραίτητη απολύμανση και επιθεωρήθηκε από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες. Διαπιστώθηκε ξανά (προηγήθηκε επιθεώρηση ρουτίνας και την προηγούμενη Τρίτη 31/5/16) ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα καθαριότητας και υγιεινής, τόσο κατά τη διάρκεια ετοιμασίας/μαγειρέματος των γευμάτων στην κουζίνα/τραπεζαρία, όσο και στους υπόλοιπους χώρους.

Επίσης, δόθηκε η πιστοποίηση/έγκριση και συνεχίζει από σήμερα, 6/6/16, τη λειτουργία της κανονικά και με βάση το εκπαιδευτικό και θερινό της πρόγραμμα.

Το Υπουργείο Παιδείας καλεί τους γονείς “να συνεχίσουν να εμπιστεύονται την Κατασκήνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στον Πρόδρομο και τις διαδικασίες που ακολουθεί” και αναφέρει ότι “είναι η μόνη κατασκήνωση που λειτουργεί στην Κύπρο από το 1970 και από το 1997 λειτουργεί τουλάχιστον 5 μήνες τον χρόνο (Απρίλη - Ιούνη, Οκτώβρη- Νοέμβρη με εκπαιδευτικό πρόγραμμα και Ιούλη – Αύγουστο με θερινό πρόγραμμα)”.

Φιλοξενεί γύρω στα 2000 παιδιά Ε + Στ τάξης, Δημοτικών Σχολείων της Κύπρου και γύρω στους 250 Εκπαιδευτικούς και Συνοδούς ενώ υπάρχει μόνιμα επί 24ώρου βάσεως Επισκέπτρια Υγείας/Νοσοκόμα και στις δύσκολες περιπτώσεις εξυπηρετείται από τα πλησιέστερα Ιατρικά Κέντρα/Νοσοκομεία, καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Κανονικά Τρίτη και Τετάρτη η απεργία των εκπαιδευτικών
  Κανονικά Τρίτη και Τετάρτη η απεργία των εκπαιδευτικών Κανονικά πραγματοποιούν την απεργία τους Τρίτη και Τετάρτη οι εκπαιδευτικοί, Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης μετά τον ανεπιτυχή εντατικό διάλογο που είχαν με την Κυβέρνηση για δέσμη μέτρων που ψηφίστηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 4 Ιουλίου για τον εξορθολογισμό του δημόσιου σχολείου. ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και 0ΛΤΕΚ έδωσαν το απόγευμα της Δευτέρας κοινή Δημοσιογραφική Διάσκεψη.
 • Μάθημα πρώτον: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ - Το πρώτο κουδούνι σήμανε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς
  Μάθημα πρώτον: ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ - Το πρώτο κουδούνι σήμανε την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  Το κτύπημα του πρώτου κουδουνιού στις 7.45 το πρωί, σήμανε και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το οποίο ξεκινά κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω του αδιέξοδου που επήλθε στο διάλογο ανάμεσα στην Κυβέρνηση και τις εκπαιδευτικές οργανώσεις και της κρίσης που μαστίζει την Παιδεία μας.
 • Στον αέρα η έναρξη μαθημάτων στα σχολεία - Καυτό Σαββατοκυρίακο με σκληρή διαπραγμάτευση εκπαιδευτικών –κυβέρνησης
  Στον αέρα η έναρξη μαθημάτων στα σχολεία - Καυτό Σαββατοκυρίακο με σκληρή διαπραγμάτευση εκπαιδευτικών –κυβέρνησης  Ολοκληρώθηκε χωρίς απόφαση μέχρι στιγμής και με παράταση μέχρι τη Δευτέρα, η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών Οργανώσεων ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ. Στην κυριολεξία στον αέρα βρίσκεται η έναρξη των μαθημάτων στα σχολεία!
 • Χωρίς απόφαση έληξε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, διεργασίες στο Προεδρικό
  Χωρίς απόφαση έληξε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων, διεργασίες στο Προεδρικό Με μεγάλη καθυστέρηση άρχισε η κοινή συνεδρία των εκπαιδευτικών οργανώσεων ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, η οποία οφειλόταν στις διεργασίες, που βρίσκονταν σε εξέλιξη στο Προεδρικό, μετά και τα όσα συζητήθηκαν χθες βράδυ ανάμεσα στους Προέδρους των εκπαιδευτικών οργανώσεων και της τριμερούς επιτροπής που όρισε το Υπουργικό Συμβούλιο προχθές, για να διαχειριστεί το θέμα της κρίσης στην παιδεία . Στο Προεδρικό Μέγαρο μετέβησαν οι Πρόεδροι της ΠΟΕΔ και της ΟΛΤΕΚ, Φίλιος Φυλακτού και Παναγιώτης Λυσάνδρου για να παραλάβουν γραπτώς οτιδήποτε θα αποφάσιζε…
 • Με συντριπτική πλειοψηφία οι εκπαιδευτικοί εξουσιοδοτούν την ΟΕΛΜΕΚ για απεργιακά μέτρα
  Με συντριπτική πλειοψηφία οι εκπαιδευτικοί εξουσιοδοτούν την ΟΕΛΜΕΚ για απεργιακά μέτρα Οι εκπαιδευτικοί της ΟΕΛΜΕΚ με ένα απίστευτα υψηλό ποσοστό πέραν του 90% εξουσιοδοτούν την οργάνωση να λάβει απεργιακά μέτρα. Αυτό δήλωσε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Γιάννος Σωκράτους, αναφερόμενος στο δημοψήφισμα που διεξήχθη ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων με μοναδικό ερώτημα αν εξουσιοδοτούν τις εκπαιδευτικές τους οργανώσεις - ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ - όπως χειριστούν κατά την κρίση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου τους το θέμα που προέκυψε μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top