Εντελώς καλά στην υγεία τους τα παιδιά που αρρώστησαν στον Πρόδρομο, λέει το Υπουργείο Παιδείας

Eντελώς καλά είναι στην υγεία τους είναι τα πέντε παιδιά που

είχαν αρρωστήσει ενώ συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα στην κατασκήνωση Προδρόμου και πήραν εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού την περασμένη Παρασκευή 3 Ιουνίου αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού το οποίο καλεί τους γονείς να εμπιστεύονται τις κατασκηνώσεις στον Πρόδρομο και τις διαδικασίες που ακολουθούνται.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας “η διάγνωση των γιατρών ήταν ότι τα παιδιά παρουσίασαν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας”.

Τα άλλα τέσσερα παιδιά και η δασκάλα τους είχαν διαγνωστεί ήδη από την Τετάρτη με συμπτώματα γαστρεντερίτιδας/ίωσης, δεν κρατήθηκαν για νοσηλεία αλλά τους δόθηκε συντηρητική αγωγή. Σε καμία περίπτωση δεν επαληθεύτηκαν οι υποψίες για τροφική δηλητηρίαση.

Στη κατασκήνωση έγινε προληπτικά η απαραίτητη απολύμανση και επιθεωρήθηκε από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες. Διαπιστώθηκε ξανά (προηγήθηκε επιθεώρηση ρουτίνας και την προηγούμενη Τρίτη 31/5/16) ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα καθαριότητας και υγιεινής, τόσο κατά τη διάρκεια ετοιμασίας/μαγειρέματος των γευμάτων στην κουζίνα/τραπεζαρία, όσο και στους υπόλοιπους χώρους.

Επίσης, δόθηκε η πιστοποίηση/έγκριση και συνεχίζει από σήμερα, 6/6/16, τη λειτουργία της κανονικά και με βάση το εκπαιδευτικό και θερινό της πρόγραμμα.

Το Υπουργείο Παιδείας καλεί τους γονείς “να συνεχίσουν να εμπιστεύονται την Κατασκήνωση του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού στον Πρόδρομο και τις διαδικασίες που ακολουθεί” και αναφέρει ότι “είναι η μόνη κατασκήνωση που λειτουργεί στην Κύπρο από το 1970 και από το 1997 λειτουργεί τουλάχιστον 5 μήνες τον χρόνο (Απρίλη - Ιούνη, Οκτώβρη- Νοέμβρη με εκπαιδευτικό πρόγραμμα και Ιούλη – Αύγουστο με θερινό πρόγραμμα)”.

Φιλοξενεί γύρω στα 2000 παιδιά Ε + Στ τάξης, Δημοτικών Σχολείων της Κύπρου και γύρω στους 250 Εκπαιδευτικούς και Συνοδούς ενώ υπάρχει μόνιμα επί 24ώρου βάσεως Επισκέπτρια Υγείας/Νοσοκόμα και στις δύσκολες περιπτώσεις εξυπηρετείται από τα πλησιέστερα Ιατρικά Κέντρα/Νοσοκομεία, καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Από σήμερα στον πυρετό των παγκύπριων εξετάσεων – Ντεπούτο με Νέα Ελληνικά
  Από σήμερα στον πυρετό των παγκύπριων εξετάσεων – Ντεπούτο με Νέα Ελληνικά Αρχισαν σήμερα οι Παγκύπριες Εξετάσεις, στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού Κώστα Χαμπιαούρη, ο οποίος δήλωσε ότι στο Υπουργείο είναι πανέτοιμοι για τη διεξαγωγή τους. Πρεμιέρα γίνεται με το μάθημα των Νέων Ελληνικών.
 • Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών:  «Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το Νέο Σχέδιο Διορισμού»
  Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών:  «Η Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της για το Νέο Σχέδιο Διορισμού» Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών καλεί για την Κυβέρνηση και ειδικά το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού "να σταματήσουν να εμπαίζουν", κατά την έκφρασή της, ολόκληρο τον εκπαιδευτικό κόσμο, σχετικά με το Νέο Σχέδιο Διορισμού και τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία. Σε ανακοίνωσή της, η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών σημειώνει ότι όσον αφορά το Νέο Σχέδιο Διορισμού από την αρχή είχε προειδοποιήσει ότι το νέο εξετασιοκεντρικό σύστημα διορισμού εκπαιδευτικών θα θυματοποιούσε αρκετούς εν ενεργεία εκπαιδευτικούς με αρκετά χρόνια υπηρεσίας. «Είχαμε…
 • Μόνο 1 στους 3 πέρασαν τις εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση!
  Μόνο 1 στους 3 πέρασαν τις εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση!  Άγγιξε το 63% το ποσοστό αποτυχίας των υποψηφίων που παρακάθισαν σε εξετάσεις για διορισμό στην εκπαίδευση. Από τους 5 χιλιάδες υποψήφιους που εξετάστηκαν για κατάταξη στους πίνακες διορισίμων, πέτυχαν μόνοι οι 1869. Η μεγαλύτερη αποτυχία σημειώθηκε στους φιλόλογους. Από τους 755 που παρακάθισαν στις εξετάσεις πέτυχαν μόνο οι 55. Οι βιολόγοι και οι υποψήφιοι στα αγγλικά είχαν το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας.
 • TEΠΑΚ: Προκήρυξη θέσεων για διδακτορικές σπουδές με έναρξη φοίτησης Σεπτέμβρη 2018
  TEΠΑΚ: Προκήρυξη θέσεων για διδακτορικές σπουδές με έναρξη φοίτησης Σεπτέμβρη 2018 Η Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας ανακοινώνει ότι γίνονται δεκτές αιτήσεις για περιορισμένο αριθμό θέσεων για μεταπτυχιακές σπουδές Διδακτορικού επιπέδου (PhD) για έναρξη φοίτησης τον Σεπτέμβριο του 2018, στα ακόλουθα Τμήματα: Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Επιστήμης Τροφίμων Επιστήμης και Τεχνολογίας Περιβάλλοντος Νοσηλευτικής Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου Δημόσιας Επικοινωνίας Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών Διεθνές Ινστιτούτο Κύπρου Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής Αναλυτικές πληροφορίες για τα θεματικά πεδία, το σύστημα…
 • Πρόγραμμα πρόληψης ναρκωτικών για μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο
  Πρόγραμμα πρόληψης ναρκωτικών για μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο Πρόγραμμα πρόληψης χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών από μαθητές και νέους στο Ριζοκάρπασο εγκαινιάζει ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων Φώτης Φωτίου σε συνεργασία με την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, το Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και το Υπουργείο Υγείας. Όλοι οι αρμόδιοι φορείς είχαν σήμερα συνάντηση για το θέμα στο γραφείο του κ. Φωτίου για συζήτηση του όλου θέματος. Όσον αφορά τη χρήση ναρκωτικών από νέους στο Ριζοκάρπασο, ο κ. Φωτίου είπε ότι δεν είναι ιδιαίτερα έντονο, λέγοντας ότι…

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top