Άνοιξαν σήμερα τα Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές

Άνοιξαν σήμερα τα Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές μετά τη μονοήμερη αναβολή έναρξης της σχολικής χρονιάς, λόγω της

σκόνης στην ατμόσφαιρα.


Στη Μέση Γενική Εκπαίδευση, θα φοιτήσουν φέτος 40.375 περίπου μαθητές σε συνολικά 114 σχολικές μονάδες, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται 64 Γυμνάσια, 38 Λύκεια, 7 εξατάξια σχολεία (με γυμνασιακό και λυκειακό κύκλο) και 5 Εσπερινά Γυμνάσια Λύκεια.

Σε ό,τι αφορά την Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση, φέτος θα λειτουργήσουν 11 Τεχνικές Σχολές παγκύπρια, 2 Εσπερινές Τεχνικές Σχολές και 2 Τεχνικές Σχολές, οι οποίες λειτουργούν σε Λύκεια.

Κατά τη φετινή χρονιά θα φοιτήσουν σε αυτές πέραν των 5.000 μαθητών. Η σταθερή αύξηση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στον αριθμό των μαθητών και μαθητριών που φοιτούν στη ΜΤΕΕ συνεχίζει και φέτος και ανέρχεται στους 250 σε σχέση με τη σχολική χρονιά 2014-2015.


Τα Δημοτικά Σχολεία θα ανοίξουν τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top