width="344"/>Ανησυχίες εκφράζει ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος για διαφημίσεις που αναφέρονται σε «Υπέρ-μηχανήματα» και «θαυματουργές θεραπείες» και κρούει το κώδωνα του κινδύνου, συστήνοντας προσοχή στο κοινό.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, το Συμβούλιο Ιατρικού Σώματος (Σ.Ι.Σ), εξέτασε για πολλοστή φορά "τα ολοένα αυξανόμενα φαινόμενα παρουσίας στα ΜΜΕ υπερμηχανημάτων, τα οποία υπόσχονται πλήρη διάγνωση και πρωτοπόρα θεραπεία και σε κάποιες περιπτώσεις αποθεραπεία ακόμη και σοβαρών και προχωρημένων ασθενειών, που δεν έχουν σχέση με τις αναγνωρισμένες ιατρικές μεθόδους και πρακτικές".

Ο ΠΙΣ αναφέρει ότι έγινε συζήτηση για το θέμα κατά τη διάρκεια διήμερης συνεδρίας του Σώματος που διεξήχθη στις 8 και 9 Φεβρουαρίου στην Πάφο.

Το Σ.Ι.Σ αποφάσισε όπως στις περιπτώσεις όπου εμπλέκονται ιατρικοί λειτουργοί να διεξάγεται έρευνα και να λαμβάνονται τα απαραίτητα και ενδεικνυόμενα μέτρα "αν διαπιστωθεί και φυσικά τεκμηριωθεί περίπτωση παράβασης του Κώδικα της Ιατρικής Επαγγελματικής Δεοντολογίας".

"Αναφορικά με τις περιπτώσεις που η χρήση τέτοιων «υπερμηχανημάτων» γίνεται από μη εγγεγραμμένους ιατρούς, θα προχωρούμε σε καταγγελία στην Αστυνομία για αντιποίηση του ιατρικού επαγγέλματος", αναφέρει η ανακοίνωση.

Επίσης ο ΠΙΣ αναφέρει ότι θα ζητηθεί συνάντηση με την Ένωση Συντακτών Κύπρου, "για να συνεργαστούμε στην πάταξη αυτού του επικίνδυνου και παρανόμου φαινομένου στο μέγιστο δυνατό βαθμό".

"Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος θεωρεί την παραπληροφόρηση των ασθενών και την εκμετάλλευση του πόνου των συνανθρώπων μας με στόχο το οικονομικό όφελος, ως πράξη ανήθικη, επικίνδυνη, ανέντιμη και φυσικά παράνομη", καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Στον Κύπριο ψυχολόγο Άγγελο Κασσιανό το Βραβείο Νέου Επιστήμονα από το EHPS για το 2018
  Στον Κύπριο ψυχολόγο Άγγελο Κασσιανό το Βραβείο Νέου Επιστήμονα από το EHPS για το 2018 Το Βραβείο Νέου Επιστήμονα (Early Career Award) του European Health Psychology Society (EHPS) για το 2018 έλαβε ο Δρ. Άγγελος Κασσιανός, Ερευνητικός Συνεργάτης στο University College London (UCL), μέλος του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου και Εθνικός Αντιπρόσωπος της Κύπρου στο EHPS. Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδέσμου, το βραβείο παραδόθηκε στον Δρ. Κασσιανό από την επερχόμενη πρόεδρο του EHPS Vera Araujo Soares στην τελετή έναρξης του ετήσιου συνεδρίου του EHPS στο Galway της Ιρλανδίας στις 21 Αυγούστου.
 • Και η Κύπρος στην πρώτη αποστολή της ανθρωπότητας για διάσωση του πλανήτη από πιθανή απειλή αστεροειδούς
  Και η Κύπρος στην πρώτη αποστολή της ανθρωπότητας για διάσωση του πλανήτη από πιθανή απειλή αστεροειδούς Στην πρώτη αποστολή της ανθρωπότητας για διάσωση του πλανήτη από πιθανή απειλή αστεροειδούς θα συμμετάσχει ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO). Στην ανακοίνωση αυτή προέβη ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO), Γιώργος Δανός, σε ομιλία του στο 19ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων και στη Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΝΕΠΟΜΑΚ, με θέμα "Διαστημικές αποστολές, η Κύπρος και ο σημαντικός ρόλος και η εμπλοκή των νέων της ΝΕΠΟΜΑΚ".
 • Κέντρο Αριστείας στην Έρευνα και την Καινοτομία στην καρδιά της εντός των τειχών πόλης της Λευκωσίας
  Κέντρο Αριστείας στην Έρευνα και την Καινοτομία στην καρδιά της εντός των τειχών πόλης της Λευκωσίας Το Πανεπιστήμιο Κύπρου συντάσσεται με το Δήμο Λευκωσίας, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη δημιουργία, Κέντρου Αριστείας στην Έρευνα και την Καινοτομία, στην καρδιά της εντός των τειχών πόλης της Λευκωσίας, με την επωνυμία «RISE» (Research centre on Interactive media, Smart systems and Emerging technologies).
 • Επικίνδυνα προϊόντα και παιγνίδια στην κοινοτική αγορά
  Επικίνδυνα προϊόντα και παιγνίδια στην κοινοτική αγορά Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, πληροφορεί για προϊόντα που έχουν κυκλοφορήσει στην κοινοτική αγορά και θεωρείται ότι περικλείουν κινδύνους: Πρόκειται για κόλλα στιγμής με την επωνυμία «NALMAT» και με κωδικό C-808, πολωνικής κατασκευής, που εντοπίστηκε στην αγορά της Λιθουανίας και περιέχει χλωροφόρμιο, ουσία η οποία είναι ύποπτη καρκινογένεσης, σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος Παπούτσια με την επωνυμία «Colorines» σε διάφορα σχέδια, κολομβιανής κατασκευής,…
 • Προσφορά - Πωλείται oλοκαίνουργια η βραβευμένη Supersign τηλεόραση της LG

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top