2014

Χωρίς να ενημερώσει την ΡΑΕΚ η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στη δημιουργία δυο ηλιοθερμικών πάρκων, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της Γιώργος Σιαμμάς, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα την απόφαση για δραστική μείωση των αδειών για φωτοβολταϊκά.

Ο κύριος Σιαμμάς επιβεβαίωσε επίσης ότι η υπηρεσία ενέργειας ενημέρωσε την Παρασκευή γραπτώς την ΡΑΕΚ για την απόφαση της κυβέρνησης να μειώσει δραστικά τις άδειες που θα δοθούν μέσα στο 2014 για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

Διερωτήθηκε τι άλλαξε από τον Μάρτιο που η ενημέρωση της οποίας έτυχε η ΡΑΕΚ ήταν εντελώς διαφορετική.

Ο κύριος Σιαμμάς είπε επίσης ότι η απόφαση αυτή ανατρέπει τα σχέδια πολλών εταιρειών που είχαν συσταθεί αυτό το χρόνο, στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς υπήρχε η δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα προωθούσε το σχέδιο για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών net metering σε κατοικίες.

Αντί 30 μεγαβάτ που συζητούνταν αρχικά μεταξύ υπουργείου και ΡΑΕΚ, η κυβέρνηση ενημέρωσε ότι πρέπει να εγκατασταθούν μόλις 13,5 μεγαβάτ!

Δραστικοί περιορισμοί θα γίνουν και στα φωτοβολταϊκά σε επιχειρήσεις για αυτοπαραγωγή ηλεκτρισμού, ενέργεια που είχε προβληθεί ως έμπρακτη στήριξη της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας.

Το θέμα προκαλεί ήδη έντονες παρασκηνιακές αντιδράσεις και θα συζητηθεί σήμερα στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εμπορίου.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top