: Τρίτη, 17 Φεβρουάριος 2015

Η υγεία συνιστά θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα, στο οποίο πρέπει όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής κατά την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Frederick, για το Γενικό Σχέδιο Υγείας της Κύπρου.

Κατά την εκδήλωση ο κ. Πατσαλής ανέλυσε όλες τις λεπτομέρειες του ΓεΣΥ, λέγοντας πως το επικείμενο σχέδιο υγείας στοχεύει στην παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι η συμμετοχή των πολιτών στο κόστος του, θα είναι ελάχιστη (κάτω από 3% του εισοδήματος) και ανάλογη με τις δυνατότητες του καθενός.

Ο Υπουργός Υγείας δεν δίστασε να αναφερθεί στις χρόνιες κυπριακές παθογένειες, οι οποίες δεν επέτρεψαν για δεκαετίες στην Κύπρο, να αποκτήσει ένα Εθνικό Σχέδιο Υγείας, κάτι που για τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες είναι αυτονόητο.

Μετά το πέρας της εισήγησης του, ο κ. Πατσαλής δέχθηκε τις ερωτήσεις του ακροατηρίου, ενώ η προσέλευση ξεπέρασε τη χωρητικότητα της μεγάλης αίθουσας εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου και υποχρέωσε τους διοργανωτές να ανοίξουν μία από τις διπλανές αίθουσες σεμιναρίων από όπου το κοινό μπόρεσε να παρακολουθήσει την εκδήλωση από γιγαντοοθόνη.

Στο μεταξύ, την εκδήλωση χαιρέτισε ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Μιχάλης Φρειδερίκου, λέγοντας πως το Πανεπιστήμιο Frederick, από την ίδρυσή του έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα και τα προβλήματα, που αντιμετωπίζει η σημερινή κοινωνία του τόπου μας.

Η δημιουργία της Σχολής Επιστημών Υγείας, είπε, «φανερώνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Πανεπιστημίου μας για τα ζητήματα της υγείας, τα οποία καθημερινά αντιμετωπίζει ο κάθε πολίτης αυτού του τόπου. Πιστεύουμε πως βάθρο της ευτυχίας και της ευημερίας ενός λαού είναι η υγεία».

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Καθηγητής Γιώργος Δημοσθένους είπε πως «σήμερα πια, ως Πανεπιστήμιο Frederick με την πυξίδα πάντα προσανατολισμένη στην προσφορά παιδείας και γνώσης, επιχειρούμε με σοβαρές παρεμβάσεις όπως η αποψινή, να φέρνουμε σε επικοινωνία τους Θεσμούς με την Κοινωνία δίνοντας έτσι νόημα στο ρόλο που οφείλει να παίζει ένα Ακαδημαϊκό Ίδρυμα».

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top