Προς νέο σύστημα διαχείρισης χρόνου εργασίας και αδειών στη Δημόσια Υπηρεσία, προχωρά το Τμ. Προσωπικού

Στην αποτελεσματικότερη και πιο αποδοτική διαχείριση του χρόνου εργασίας και των αδειών

στη δημόσια υπηρεσία στοχεύει το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού το οποίο θα προκηρύξει σύντομα διαγωνισμό για την απόκτηση νέου πληροφοριακού συστήματος.

Ειδικότερα, το Τμήμα δημοσιοποίησε προσχέδιο διαγωνισμού για λήψη σχολίων από τους ενδιαφερόμενους φορείς για ένα νέο λογισμικό με εκτιμώμενη αξία €512.000 επιπλέον ΦΠΑ. Εκτιμάται ότι ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί επίσημα τον ερχόμενο μήνα.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο Διευθυντής του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, Κύπρος Κυπριανού είπε ότι το υφιστάμενο σύστημα είναι παλιό (της δεκαετίας του `90) με απαρχαιωμένο και λογισμικό, με πολύ περιορισμένες δυνατότητες.

«Με το νέο σύστημα εκτός του ότι θα είναι στη βάση των windows και πιο φιλικό στο χρήστη, θα μας δώσει και άλλες δυνατότητες, όπως το να έχουμε πολύ πιο γρήγορα και εύκολα στοιχεία για το κατά πόσον τηρείται το ωράριο εργασίας, αλλά ταυτόχρονα και τις άδειες, ασθενείας άδειες ανάπαυσης και για άλλες απουσίες», είπε.

Με το νέο σύστημα οι άδειες θα καταχωρούνται ηλεκτρονικά και όχι χειρόγραφα, ενώ τόσο η Διοίκηση όσο και οι εργαζόμενοι θα μπορούν να βλέπουν στον υπολογιστή τους στοιχεία, όπως το υπόλοιπο των αδειών ασθενείας και ανάπαυσης και τις υπερωρίες.

Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, το νέο σύστημα θα μπορεί να εντοπίζει και ενδεχόμενη κατάχρηση του συστήματος αδειών ασθενείας, αφού με το υφιστάμενο σύστημα και τους περιορισμούς που παρουσιάζει είναι δύσκολο να γίνεται παρακολούθηση αυτών των ζητημάτων.

«Θα υπάρξει μεγάλη οικονομία χρόνου σε πάρα πολλά ζητήματα, κυρίως στα αρχεία και στους ίδιους τους υπαλλήλους σε σύγκριση με το σημερινό χειρόγραφο σύστημα».

Εξάλλου, όπως είπε ο κ. Κυπριανού, η αλλαγή του συστήματος υλοποιείται διότι το σύστημα αυτό θα αποτελέσει τμήμα του ευρύτερου συστήματος Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων (ERP System), το οποίο ξεκίνησε και υλοποιείται κατά φάσεις. Το σύστημα αυτό στο οποίο θα συνδεθεί και το Γενικό Λογιστήριο, θα αφορά όλα τα τα ζητήματα προσωπικού, όπως μισθολόγιο, επιδόματα, και υπερωρίες.

Το Σεπτέμβριο επεκτείνεται το E-Οasis

Ο κ. Κυπριανού δήλωσε, παράλληλα, στο ΚΥΠΕ πως προχωρεί και η σταδιακή εφαρμογή του συστήματος αυτοματοποίησης γραφείου E-OASIS με στόχο την εξάλειψη της χρήσης χαρτιού στην δημόσια υπηρεσία.

Οι εξοικονομήσεις, σημείωσε, είναι πολύ μεγάλες αν υπολογιστεί ο χρόνος για την εξεύρεση φακέλλων, την καταχώρηση φακέλων, την μετακίνηση και την αποθήκευσή τους, εξήγησε ο κ. Κυπριανού.

Ήδη το σύστημα εφαρμόστηκε σε πολλά Υπουργεία και Τμήματα, όπως την Προεδρία, το Υπουργείο Εξωτερικών, το Υπουργείο Οικονομικών, στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και στο Τμήμα Τελωνείων, ενώ μετά το Σεπτέμβριο η υλοποίησή του θα επεκταθεί και στα υπόλοιπα Υπουργεία, αφού θα πρέπει πρώτα να προηγηθεί η εκπαίδευση ομάδων του προσωπικού.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Στον Κύπριο ψυχολόγο Άγγελο Κασσιανό το Βραβείο Νέου Επιστήμονα από το EHPS για το 2018
  Στον Κύπριο ψυχολόγο Άγγελο Κασσιανό το Βραβείο Νέου Επιστήμονα από το EHPS για το 2018 Το Βραβείο Νέου Επιστήμονα (Early Career Award) του European Health Psychology Society (EHPS) για το 2018 έλαβε ο Δρ. Άγγελος Κασσιανός, Ερευνητικός Συνεργάτης στο University College London (UCL), μέλος του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου και Εθνικός Αντιπρόσωπος της Κύπρου στο EHPS. Σύμφωνα με ανακοίνωση του συνδέσμου, το βραβείο παραδόθηκε στον Δρ. Κασσιανό από την επερχόμενη πρόεδρο του EHPS Vera Araujo Soares στην τελετή έναρξης του ετήσιου συνεδρίου του EHPS στο Galway της Ιρλανδίας στις 21 Αυγούστου.
 • Και η Κύπρος στην πρώτη αποστολή της ανθρωπότητας για διάσωση του πλανήτη από πιθανή απειλή αστεροειδούς
  Και η Κύπρος στην πρώτη αποστολή της ανθρωπότητας για διάσωση του πλανήτη από πιθανή απειλή αστεροειδούς Στην πρώτη αποστολή της ανθρωπότητας για διάσωση του πλανήτη από πιθανή απειλή αστεροειδούς θα συμμετάσχει ο Κυπριακός Οργανισμός Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO). Στην ανακοίνωση αυτή προέβη ο Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Εξερεύνησης Διαστήματος (CSEO), Γιώργος Δανός, σε ομιλία του στο 19ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων και στη Σύνοδο του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΝΕΠΟΜΑΚ, με θέμα "Διαστημικές αποστολές, η Κύπρος και ο σημαντικός ρόλος και η εμπλοκή των νέων της ΝΕΠΟΜΑΚ".
 • Κέντρο Αριστείας στην Έρευνα και την Καινοτομία στην καρδιά της εντός των τειχών πόλης της Λευκωσίας
  Κέντρο Αριστείας στην Έρευνα και την Καινοτομία στην καρδιά της εντός των τειχών πόλης της Λευκωσίας Το Πανεπιστήμιο Κύπρου συντάσσεται με το Δήμο Λευκωσίας, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη δημιουργία, Κέντρου Αριστείας στην Έρευνα και την Καινοτομία, στην καρδιά της εντός των τειχών πόλης της Λευκωσίας, με την επωνυμία «RISE» (Research centre on Interactive media, Smart systems and Emerging technologies).
 • Επικίνδυνα προϊόντα και παιγνίδια στην κοινοτική αγορά
  Επικίνδυνα προϊόντα και παιγνίδια στην κοινοτική αγορά Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, πληροφορεί για προϊόντα που έχουν κυκλοφορήσει στην κοινοτική αγορά και θεωρείται ότι περικλείουν κινδύνους: Πρόκειται για κόλλα στιγμής με την επωνυμία «NALMAT» και με κωδικό C-808, πολωνικής κατασκευής, που εντοπίστηκε στην αγορά της Λιθουανίας και περιέχει χλωροφόρμιο, ουσία η οποία είναι ύποπτη καρκινογένεσης, σε ποσοστό μεγαλύτερο από το μέγιστο επιτρεπόμενο από τη νομοθεσία όριο που είναι 0,1% κατά βάρος Παπούτσια με την επωνυμία «Colorines» σε διάφορα σχέδια, κολομβιανής κατασκευής,…
 • Προσφορά - Πωλείται oλοκαίνουργια η βραβευμένη Supersign τηλεόραση της LG

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top