Δημιουργήθηκε : Πέμπτη, 04 Αύγουστος 2016

Συνθήκες καύσωνα επικρατούν και σήμερα σε όλη την Κύπρο και προβλέπεται ότι θα συνεχίσουν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.

Σήμερα η θερμοκρασία άγγιξε τους 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ η Μετεωρολογική Υπηρεσία έχει εκδώσει για δεύτερη συνεχή ημέρα κίτρινο συναγερμό, κάνοντας λόγο για παρατεταμένο κύμα καύσωνα, που θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα.

Στο μεταξύ, η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας παραμένει και σήμερα σε αρκετά ψηλά επίπεδα, ωστόσο, δεν θα ξεπεράσει τη ζήτηση την περασμένης Τρίτης, η οποία είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών.

Εξάλλου, στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας παρατηρήθηκε αύξηση των περιστατικών με αναπνευστικά προβλήματα λόγω του καύσωνα, ευτυχώς όμως, δεν έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής περιστατικά θερμοπληξίας.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Μετεωρολογικός Λειτουργός, Ματθαίος Παπαδάκης, ανέφερε ότι η Κύπρος παραμένει σε κίτρινο συναγερμό, σημειώνοντας ότι το θερμόμετρο σήμερα θα αγγίξει τους 40 βαθμούς.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι από αύριο θα υπάρξει μικρή μείωση της θερμοκρασίας, η οποία θα κυμανθεί στους 39 βαθμούς.

Διευκρίνισε, πάντως, ότι οι συνθήκες καύσωνα θα επικρατήσουν μέχρι τη Δευτέρα, παρόλο που η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 39 βαθμούς, αφού όπως εξήγησε ο συνδυασμός υγρασίας και θερμοκρασίας θα κρατήσουν τους δείκτες δυσφορίας σε υψηλά επίπεδα.

Ο Διευθυντής Λειτουργίας και Προσωπικού του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Κύπρου, Γιώργος Ασιήκαλης, είπε ότι η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας σήμερα είναι αρκετά ψηλή, ωστόσο, σημείωσε, δεν θα ξεπεράσει τη ζήτηση της Τρίτης.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Ασιήκαλης, την Τρίτη η ζήτηση έφτασε τα 1.033 μεγαβάτ, ενώ σήμερα προβλέπεται ότι δεν θα ξεπεράσει τα 1.020 μεγαβάτ.

“Η ζήτηση της περασμένης Τρίτης είναι η μεγαλύτερη των τελευταίων ετών”, είπε ο κ. Ασιήκαλης, ο οποίος σημείωσε ότι πέρσι την ίδια περίοδο η ζήτηση ήταν στα 1.010 μεγαβάτ, το 2014 στα 910 μεγαβάτ και το 2013 στα 840 μεγαβάτ.

Απαντώντας σε ερώτηση, ανέφερε ότι η διαθέσιμη ικανότητα παραγωγής είναι γύρω στα 1.400 μεγαβάτ, ενώ διατίθεται εφεδρεία της τάξης του 30%.

Ο Βοηθός Διευθυντής του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Αντρέας Ηλιάδης, επιβεβαίωσε στο ΚΥΠΕ ότι αυξήθηκε το ποσοστό προσέλευσης στα επείγοντα των ατόμων με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω του καύσωνα και της υγρασίας.

Επίσης, ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί περιστατικά θερμοπληξίας.

Συνέστησε, τέλος, στα ευπαθή άτομα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικά, να μην εκτίθενται στον ήλιο, να προσέχουν τη διατροφή τους και να πίνουν πολλά υγρά.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top