ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΝΤΕΡΒΙΣ ΑΛΗ ΚΑΒΑΖΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑ ΜΙΣΙΑΟΥΛΗ

49 χρόνιαέκλεισαν στις 11 Απριλίου, από την ηρωική θυσία των Ντερβίς Αλή Καβάζογλου και Κώστα Μισιαούλη. Οι δυο αγωνιστές της Ελληνοτουρκικής Φιλίας και Συνεργασίας, δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από την τουρκική σοβινιστική οργάνωση ΤΜΤ. Ο θάνατος τους βρήκε αγκαλιασμένους, όπως αγκαλισμένοι ήταν και στη ζωή, στους κοινούς ταξικούς αγώνες κάτω από τα λάβαρα του ΑΚΕΛ. Έγιναν αιώνιο σύμβολο αγώνα για την κυπριακή εργατική τάξη, για όσους αγωνίζονται για μια Κύπρο ελεύθερη, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Τιμούμε τους δυο άξιους μάρτυρες αγωνιστές για το καλό του τόπου μας. Διατρανώνουμε την πίστη μας σε υψηλές ανθρώπινες αξίες, και την αποφασιστικότητά μας για αγώνα συνεχή και συνεπή για την κατίσχυση τους, και για να μην έχουμε ποτέ ξανά αιματοβαμμένες αγκαλιές συντρόφων μας.

Να έχουμε μόνο αγκαλιές ειρήνης, συνεργασίας και αγάπης ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους σε αυτό τον αγαπημένο τόπο που ταχθήκαμε να ζούμε.

* Oλόκληρο το άρθρο στην έντυπη έκδοση της Εβδομαδιαίας Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

* Προσβάσιμο και για τους Συνδρομητές της ψηφιακής έκδοσης (pdf) της εφημερίδας. Για να το διαβάσετε πατήστε ΕΔΩ

http://www.gnomionline.com.cy/topika/alla-gegonota/1623-pdf-viwer2

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top