Μέρα θλιβερής μνήμης είναι η σημερινή ημέρα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα "παρήγορο" το γεγονός ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης αναγνώρισε ότι η τουρκική εισβολή δεν ήταν μια ειρηνευτική επιχείρηση αλλά ένας πόλεμος.

Σε δηλώσεις του μετά την επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών κατά την τουρκική εισβολή, στο Στρατιωτικό Κοιμητήριο Μακεδονίτισσας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «με 41 χρόνια απαράδεκτης κατάστασης και κατοχής να συνεχίζονται, δεν έχουμε παρά να εργαστούμε έτσι ώστε να αποκαταστήσουμε τα πράγματα, να επουλώσουμε τις πληγές και να διαγράψουμε τις ουλές».

«Είναι μια μέρα θλιβερής μνήμης, θα πρέπει να πω, 41 χρόνια μετά και ακόμα οι μνήμες είναι νωπές, αλλά ταυτόχρονα η υποχρέωση και το καθήκον μας ακόμα πιο αυξημένο», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Όπως είπε, ενώ η απαράδεκτη κατάσταση και η κατοχή συνεχίζονται για 41 χρόνια «δεν έχουμε παρά να εργαστούμε έτσι ώστε να αποκαταστήσουμε τα τραύματα, να επουλώσουμε τις πληγές και να διαγράψουμε τις ουλές».

«Θέλω να ελπίζω ότι η παρούσα φάση των συνομιλιών, με την προοπτική δημιουργίας μιας σύγχρονης και καθ` όλα προστατευτικής χώρας για τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων, μιας χώρας ισάξιο μέλος των υπολοίπων κρατών της ΕΕ, θα διασφαλίσει την προοπτική για το μέλλον του τόπου μας», είπε και πρόσθεσε: «Μόνο έτσι μπορεί να ξεπλύνουμε και την ντροπή και τα χειρότερα που ενδεχόμενα με άλυτο το Κυπριακό να προκύψουν».

Κληθείς να σχολιάσει την παράνομη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στα κατεχόμενα για να παραστεί στους εορτασμούς για την τουρκική εισβολή, ο Πρόεδρος είπε ότι «είναι θλιβερό το γεγονός ότι άλλοι πενθούν, και άλλοι γιορτάζουν».

Παρήγορο αποτελεί, σημείωσε, η χθεσινή δήλωση του Τουρκοκύπριου ηγέτη που αναγνωρίζει ότι δεν ήταν μια ειρηνευτική επιχείρηση, αλλά ένας πόλεμος.

«Ας ελπίσουμε ότι ο κ. Ερντογάν τουλάχιστον θα υποδηλώσει την αποφασιστικότητα της χώρας του να τερματίσει αυτή την απαράδεκτη κατάσταση αποφεύγοντας τις όποιες προκλήσεις», κατέληξε στις δηλώσεις ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top