Η δεύτερη φάση των εκσκαφών για εντοπισμό του “Νοράτλας” στον Τύμβο Μακεδονίτισσας ξεκίνησαν τα ξημερώματα με τις εργασίες προετοιμασίας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Επίτροπος Προεδρίας για Ανθρωπιστικά Θέματα Φώτης Φωτίου, τονίζοντας ότι “στόχος και ευχή είναι πέραν από την άτρακτο να βρούμε και λείψανα πεσόντων”.

Όπως ανέφερε, η γεωφυσική μελέτη που έγινε δείχνει ότι επιστημονικά βρισκόμαστε σε καλό δρόμο τόσο για τα συντρίμμια όσο και την άτρακτο του αεροσκάφους. Αυτό είναι σημαντικό, σημείωσε, ευχόμενος όλα να πάνε καλά και επισημαίνοντας τη σημασία που δίνουν στην ασφάλεια των εργασιών. Χαρακτηριστικά σημείωσε ότι για κάθε 30 εκατοστά εκσκαφών θα γίνεται και σάρωση του εδάφους.

“Οι επιστήμονες από το εξωτερικό βρίσκονται όλοι στην Κύπρο και χθες είχαν συνάντηση με την δική μας ομάδα για συντονισμό και σχεδιασμό της δεύτερης φάσης”, είπε. Ο αρχικός σχεδιασμός προνοεί όπως η δεύτερη φάση ολοκληρωθεί εντός Νοεμβρίου, ανέφερε ο κ. Φωτίου σημειώνοντας ότι επειδή πρόκειται για μεγάλη ανασκαφή, κανείς δεν ξέρει τις δυσκολίες που θα αντιμετωπιστούν. Το καλό, ανέφερε, είναι ότι όλη η ομάδα βρίσκεται στην Κύπρο, υπάρχει κοινός σχεδιασμός και εξειδικευμένοι επιστήμονες σε τέτοιου είδους ανασκαφές.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top