Δημιουργήθηκε : Πέμπτη, 01 Οκτώβριος 2015

Την πεποίθηση ότι η κυπριακή ανεξαρτησία αποτελεί κατάκτηση του κυπριακού λαού, και πως μέσα από τη λύση του Κυπριακού, το κυπριακό κράτος θα πρέπει να μετεξελιχθεί κατά τρόπο που να αποτελέσει μια στέγη που να προφυλάσσει τον κυπριακό λαό, Ε/κ και Τ/κ, εξέφρασε σήμερα το μέλος του Πολιτκού Γραφείου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου.


Σε δηλώσεις του μετά το πέρας στης στρατιωτικής παρέλασης, στη Λευκωσία, ο κ. Στεφάνου αφού συνεχάρη τους συντελεστές της παρέλασης, είπε ότι η Εθνική Φρουρά διαδραματίζει έναν αποτρεπτικό ρόλο, έχοντας υπόψη ότι η Κύπρος κατέχεται κατά το ήμισυ σχεδόν από τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα πό το 1974.

«Ο αγώνας μας είναι ειρηνικός, ευελπιστούμε ότι θα μπορέσουμε να λύσουμε το Κυπριακό μέσα από τις διαπραγματεύσεις και ότι μέσα από τη λύση να απελευθερώσουμε την Κύπρο, να τερματίσουμε την τουρκική κατοχή, να επανενώσουμε τον τόπο και το λαό και ασφαλώς να αποκρατικοποιήσουμε την πατρίδα μας», ανέφερε.

Σημείωσε πως μέχρι τότε χρειάζεται να συνεχίσουμε τον αγώνα για να φτάσουμε σε μια λύση δίκαιη υπό τις περιστάσεις, βιώσιμη και λειτουργική και πως ασφαλώς ωσότου υπάρχει κατοχή θα πρέπει να υπάρχει και μια αξιόμαχη ΕΦ για να μπορεί να διαδραματίζει τον αποτρεπτικό της ρόλο.

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι η ανεξαρτησία αποτελεί κατάκτηση του λαού μας αλλά και πως αυτή η ανεξαρτησία δυστυχώς πολεμήθηκε από διάφορους από μέσα και απ` έξω, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο δίδυμο έγκλημα του 1974, με το πραξικόπημα της ΕΟΚΑ Β` και της Χούντας των Αθηνών και της τουρκικής εισβολής και κατοχής.

«Σαν σήμερα πριν από 55 χρόνια γεννιόταν ένα νέο κράτος. Θέλουμε μέσα από τη λύση του Κυπριακού να μετεξελίξουμε αυτό το κράτος και να μπορέσουμε να δώσουμε μια στέγη που να προφυλάσσει τον κυπριακό λαό, Ε/κ και Τ/κ», πρόσθεσε.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top