Δημιουργήθηκε : Τρίτη, 11 Φεβρουάριος 2014

Στον Αντρέα

Χριστοδουλίδη για την πολύπλευρη και πολυσήμαντη προσφορά του στο κυπριακό θέατρο απονεμήθηκε το Μεγάλο Βραβείο Θεάτρου ΘΟΚ. Ο σκηνοθέτης, ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής του Θεάτρου Ένα παρέλαβε το βραβείο του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στη χθεσινή, 7η απονομή των Βραβείων Θεάτρου, που αφορούσε τη διετία 2011- 2013.

Λιτή, αλλά εξίσου ευχάριστη σε σχέση με τις προηγούμενες φορές, ήταν η τελετή απονομής, η πρώτη στο –κατάμεστο– νέο κτήριο, την οποία σκηνοθέτησε ο Νεοκλής Νεοκλέους και παρουσίασαν ο Γιώργος Κισσανδράκης και η Μαρίνα Αργυρίδου. Η σχεδόν σύσσωμη παρουσία των εκπροσώπων της Πολιτείας αποτέλεσε ένα παρηγορητικό μήνυμα στήριξης στο Θέατρο και τον Πολιτισμό.

Η Κριτική Επιτροπή απένειμε το Βραβείο Σκηνοθεσίας στον Τάκη Χριστοφάκη για το έργο του Αλεξέι Αρμπούζωφ «Η Υπόσχεση (Φτωχέ μου Μαράτ)» από το Θέατρο Σταγόνες Ζωής. Το βραβείο απένειμε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρίστος Στυλιανίδης.

Η βραδιά ξεκίνησε με την απονομή του Βραβείου Θεατρικής Διασκευής, που δόθηκε στους Λέα Μαλένη, Μαργαρίτα Ζαχαρίου, Διομήδη Κουφτερό, Βαλεντίνο Κόκκινο και Ήβη Χαρτσιώτη για τη διασκευή της παραγωγής της ομάδας ParavanProactions «Έβελυν Έβελυν», από τον πρόεδρο της Κριτικής Επιτροπής Γιώργο Σοφοκλέους.

Καλύτερη Παράσταση Παιδικού/ Νεανικού Έργου αναδείχτηκε η παραγωγή του ΘΟΚ «Καλι-καντζάρ & Σία» των Λέας Μαλένη, Χριστίνας Κωνσταντίνου και Βαλεντίνου Κόκκινου, σε σκηνοθεσία Λέας Μαλένη. Το Βραβείο απένειμε ο πρόεδρος της τριμελούς κριτικής επιτροπής που την ανέδειξε, Παντελής Άντωνας.

Το Βραβείο Σκηνογραφίας έλαβε η Μαρίζα Παρτζίλη για το «Ρωμέικο Φαγοπότι» του Θεάτρου Σκάλα από τον πρόεδρο της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του ΘΟΚ Άθω Ερωτοκρίτου. Το Βραβείο Σχεδιασμού Φωτισμού έλαβε ο Γιάννης Χατζηπαρασκευάς για το «Misery» του Στίβεν Κινγκ (Σατιρικό Θέατρο) από τον πρόεδρο της -χορηγού των βραβείων- Τράπεζας Κύπρου, Κρίστη Χασάπη.

Ο Γιάννης Μετζικώφ για τα κοστούμια του «Δον Κιχώτη» του ΘΟΚ έλαβε το Βραβείο Ενδυματολογίας από τον πρόεδρο του ΡΙΚ Γιώργο Τσαλακό, ενώ το Βραβείο Χορογραφίας έλαβε ο Φώτης Νικολάου για τη δουλειά του στην παραγωγή του ΘΟΚ «Ηλέκτρα και Ορέστης, η Δίκη». Το απένειμε ο δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης. Η ίδια παραγωγή κέρδισε και το Βραβείο Μουσικής, το οποίο παρέλαβε ο συνθέτης Δημήτρης Ζαβρός από τον πρόεδρο του ΘΟΚ Γιάννη Τουμαζή.

Ο Κώστας Βήχας πήρε το Βραβείο Καλύτερου Ανδρικού Ρόλου από τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Κενεβέζο για το ρόλο του Κατσαμπρόκκου στην παραγωγή της ΕΘΑΛ «Το Χωρκόν του Κούνουπου». Το Βραβείο Καλύτερου Γυναικείου Ρόλου έλαβε η Ιωάννα Σιαφκάλη από τον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη για το ρόλο της Μαρίας στην ανεξάρτητη παραγωγή «Μανώλη…!».

Η σύνθεση των Επιτροπών

Για τις θεατρικές περιόδους 2011-12 και 2012-13 τις Κριτικές Επιτροπές αποτελούσαν την 5μελή πρώτη ο δημοσιογράφος, συγγραφέας Γιώργος Σοφοκλέους (πρόεδρος), ο μορφωτικός λειτουργός Α’ των Πολιτιστικών Υπηρεσιών Αριστόδημος Αναστασιάδης, η ιστορικός τέχνης Ελένη Νικήτα, ο σκηνοθέτης, παραγωγός Σταύρος Παπαγεωργίου και ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαββινίδης, ενώ την τριμελή δεύτερη, που έκρινε την καλύτερη παράσταση παιδικού/ νεανικού έργου ο ηθοποιός, σκηνοθέτης Παντελής Άντωνας (πρόεδρος), ο θεατρολόγος Χρίστος Γεωργίου και η ηθοποιός Ελένη Σμυρνιού.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top