Έπεσε χθες η αυλαία του φεστιβάλ Όπερας.

Την έναρξη του φεστιβάλ το βράδυ της Παρασκευής, το οποίο αποτελούσε μια συμπαραγωγή του γαλλικού λυρικού οργανισμού RamfisProductionsAvignon και της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, κήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος σε χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους συντελεστές της παραγωγής.

Ένα από τα στοιχεία που προσδιορίζουν την ιδιαιτερότητα του φετινού Φεστιβάλ, επανέλαβε, είναι η παρουσίαση για πρώτη φορά έργου του GioacchinoRossini, της όπερας "LaCenerentola", ενός από τα πιο δημοφιλή αριστουργήματα της κωμικής όπερας.

Ακολούθως χαιρέτησε για τρίτη συνεχή χρονιά στο χώρο αυτό, της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, έχοντας την πεποίθηση ότι θα δικαιώσει ξανά όσους πίστεψαν σ’αυτήν και θα δώσει μιαν ακόμη ισχυρή απόδειξη για τις δυνάμεις και τις δυνατότητες που διαθέτουμε ως λαός και χώρα στον τομέα της πολιτιστικής δημιουργίας, όπως είπε.

Η παρουσία σας στο χώρο αυτό είναι για μας, είπε ο Δήμαρχος Πάφου, πάνω απ’ όλα εγκαρδιωτική. Και αυτό, συνέχισε, γιατί στέλλει το μήνυμα της στήριξης του πολιτισμού σε καιρούς οικονομικής κρίσης ως πηγής έμπνευσης, δημιουργίας και αισιοδοξίας αλλά και ως μοχλού βελτίωσης της ποιότητας ζωής και οικονομικής ανάπτυξης.

Αυτό το μήνυμα αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα και εμβέλεια όταν εκπέμπεται από την πόλη, η οποία ανέλαβε τη μεγάλη τιμή και ευθύνη να εκπροσωπήσει, σημείωσε,την Κύπρο ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2017.

Με σκληρή και μεθοδική δουλειά και με την ενεργό συμπαράσταση της Πολιτείας, μπορούμε να αποδείξουμε ότι η Πάφος και η Κύπρος μπορούν να απαντούν σε προκλήσεις αυτής της εμβέλειας, ακόμα και υπό αντίξοες συνθήκες. Η έμπρακτη στήριξη εκ μέρους της Κυβέρνησης στον τομέα της υλοποίησης έργων υποδομής και εξωραϊσμού, πέραν από την ουσιαστική κρατική αρωγή προς τον οργανισμό που ανέλαβε τη διεκπεραίωση του εγχειρήματος, μας επιτρέπει να προσβλέπουμε σε ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα για την Πάφο, την Κύπρο και τον πολιτισμό, ανέφερε ο κ. Φαίδωνος.

Ταυτισμένο με την Πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου, εμβληματικού μνημείου της πολιτισμικής κληρονομιάς της Πάφου, το "PafosAphroditeFestival" λειτουργεί ως φάρος του ευρωπαϊκού πολιτισμού στην Ανατολική Μεσόγειο, αποτελώντας άλλη μια απτή και έγκυρη απόδειξη του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η Κύπρος ως γέφυρα ανάμεσα στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου,κατέληξε.

Στο φεστιβάλ, με τα μεγαλοπρεπή σκηνικά να μεταμορφώνουν τον χώρο, το διάσημο παραμύθι της Σταχτοπούτας ζωντάνεψε υπό την καθοδήγηση του φημισμένου Ιταλού σκηνοθέτη PaoloPanizza, ο οποίος σκηνοθέτησε και τις δύο προηγούμενες παραγωγές που παρουσιαστήκαν στη σκηνή του PafosAphroditeFestival.

Στη φετινή παραγωγή συμμετείχε, επίσης, ομάδα Κυπρίων χορωδών που πλαισίωνε τη λυρική χορωδία “AmintoreGalli”, από το Ρίμινι της Ιταλίας.

Αξίζει να αναφερθεί πως οι διοργανωτές εκφράζουν ικανοποίηση για τη φετινή παράσταση, τόσο για την ποιότητα του έργου που παρουσιάστηκε όσο και για τη διάθεση των εισιτηρίων.

Παρά το γεγονός ότι η κρατική χορηγία έχει μειωθεί δραματικά, οι παράγοντες της επαρχίας Πάφου καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να διατηρήσουν το θεσμό, αν και τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα και το έλλειμμα των 800 χιλιάδων ευρώ προβληματίζουν ιδιαίτερα.

Οι υπόλοιποι μέτοχοι στην εταιρεία, πλην του Δήμου Πάφου, παρουσιάζονται απρόθυμοι να συνδράμουν στην κάλυψη των συσσωρευμένων ζημιών, τονίζοντας ότι θα πρέπει να εξεταστεί ένα νέο μοντέλο διοργάνωσης πλέον της όπερας ή των όποιων άλλων εκδηλώσεων, με την ετοιμασία ενός μακροχρόνιου σχεδίου για σταδιακή αποπληρωμή του χρέους που έχει συσσωρευτεί από τα προηγούμενα χρόνια.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top