Νέο στεγαστικό σχέδιο «ρίχνει» στην αγορά στεγαστικών δανείων ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης (ΟΧΣ), με ποσά που φθάνουν μέχρι και τις €450.000 και στοχεύοντας κυρίως σε νεαρά ζευγάρια, σε μια κίνηση που αναμένεται να συμβάλει στην επανεκκίνηση της αγοράς στεγαστικών δανείων.

Εξαγγέλλοντας το σχέδιο «Πάμε Σπίτι», σε σημερινή διάσκεψη Τύπου, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΧΣ Λοΐζος Παπαχαραλάμπους δήλωσε ότι «πρόκειται για ένα ελκυστικό προϊόν, ίσως ένα από τα πιο καλά που υπάρχουν τώρα στην αγορά».

Το σχέδιο «Πάμε Σπίτι» θα καλύψει αιτητές που θα υποβάλουν αίτηση για στεγαστικό δάνειο μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2016, για αγορά ή ανέγερση, συμπλήρωση ή επέκταση κατοικίας. Το ύψος του δανείου μπορεί να φθάνει μέχρι €450.000, με περίοδος αποπληρωμή μέχρι 40 χρόνια και επιτόκια από 2,60% - 3,00% (κυμαινόμενα).

Παράλληλα το σχέδιο θα καλύψει αιτήσεις για ανακαίνιση ή/και ενεργειακή αναβάθμιση κατοικίας, με ύψος δανείου μέχρι €60.000, περίοδο αποπληρωμής μέχρι 15 χρόνια και επιτόκιο 3,30% (κυμαινόμενο).
Οι κύριες καινοτομίες του σχεδίου αφορούν την αύξηση του μέγιστου ύψους δανειοδότησης από €200.000 σε €450.000, την παροχή δυνατότητας δανειοδότησης για άλλη κατοικία, πέραν της κύριας κατοικίας και την παροχή υπό προϋποθέσεις, δυνατότητας μεταφοράς στεγαστικών δανείων από άλλη τράπεζα.

«Θεωρούμε ότι είναι ένα πάρα πολύ καλό προϊόν το οποίο θα βοηθήσει και τους νέους οι οποίοι επιδιώκουν να αποκτήσουν στέγη, αλλά και ευρύτερα την κοινωνία η οποία περνά αρκετά δύσκολες εποχές» σημείωσε ο κ. Παπαχαραλάμπους.

Πρόσθεσε ότι λόγω των νέων δεδομένων τα οποία έχουν διαμορφωθεί μετά το 2013 ο οργανισμός αφουγκράζεται τα προβλήματα και ακολουθεί μια συνετή πολιτική με χαμηλά επιτόκια και αρκετές διευκολύνσεις, ώστε να μπορέσει ο κάθε ένας από τους συμπολίτες μας να αποκτήσει στέγη.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΟΧΣ οπωσδήποτε υπήρξε αύξηση στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τα οποία ανέρχονται γύρω στο 41,5%. Σημείωσε ωστόσο ότι ο Οργανισμός έχει διατηρήσει σε πολύ ψηλά επίπεδα την κεφαλαιακή του επάρκεια (19,5%) και τη ρευστότητα (31%), και με αυτό το δεδομένο «μας δίνεται η ευκαιρία να δώσουμε δάνεια σε πιο χαμηλό επιτόκιο απ΄ό,τι δινόταν προηγουμένως με σκοπό να μπορέσει να ξανακινηθεί η στεγαστική αγορά».

Ο κ. Παπαχαραλάμπους είπε ότι ο Οργανισμός βρίσκεται «σε πολύ καλό επίπεδο μετά τα όσα έχουν γίνει το 2013».

Σημείωσε ακόμα ότι γίνονται «επίπονες προσπάθειες» και υπάρχει συνεχής επαφή με τους πελάτες «ώστε να αναδιαρθρωθούν τα δάνεια και να πειστεί ο κόσμος ότι πρέπει να αρχίσει να πληρώνει για να ομαλοποιηθεί η κατάσταση».

Με την ομαλοποίηση της κατάστασης, είπε, ευελπιστούμε ότι θα υπάρξει μείωση, υποδεικνύοντας ότι τα στεγαστικά δάνεια είναι ένας ευαίσθητος τομέας, που αφορά πρώτες κατοικίες «και είναι αρκετά πιο δύσκολο να προχωρήσεις με άλλα μέτρα πλην του διαλόγου μαζί με τον δανειολήπτη ώστε να υπάρξει συμφωνία για να αρχίσει να καταβάλλει και πάλι τις δόσεις του».

Στη διάσκεψη Τύπου παρουσιάστηκε και το νέο διαφημιστικό φιλμάκι του Οργανισμού.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Άντρος Κυπριανού:"Ας μην ελπίζει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι θα ξαναγίνουμε θεατές σε φαρσοκωμωδίες" (Video)
  Άντρος Κυπριανού:"Ας μην ελπίζει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι θα ξαναγίνουμε θεατές σε φαρσοκωμωδίες" (Video) Tο ξεπούλημα του Συνεργατισμού είναι ένα οικονομικό έγκλημα για το οποίο η Κυβέρνηση Αναστασιάδη φέρει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες και χρειάζεται να γίνει ολοκληρωμένη και ανεξάρτητη διερεύνηση για να αποδοθούν πιθανές ποινικές και άλλες ευθύνες, είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό, ο κ. Κυπριανού, ανέφερε ότι στο θέμα που συζητούμε σήμερα αντικατοπτρίζονται με τον πιο ανάγλυφο τρόπο η φιλοσοφία, η νοοτροπία και η τακτική με την οποία πολιτεύονται η…
 • Αισχροκέρδεια στα οπωροκηπευτικά και οι υπηρεσίες του κράτους «υπνώττουν»!
  Αισχροκέρδεια στα οπωροκηπευτικά και οι υπηρεσίες του κράτους «υπνώττουν»! Σε μποϋκοτάζ στα υπερφορολογημένα προϊόντα καλεί η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής (ΠΕΚΠΟΙΖΩ) αναφέροντας ότι κάποιοι, χωρίς κανένα λόγο και χωρίς καμιά δικαιολογία, "συμφώνησαν εν είδη καρτέλ και χρησιμοποιώντας την προσφιλή τους μέθοδο της αισχροκέρδειας, σε μια βδομάδα μέσα να διπλασιάσουν και να τριπλασιάσουν τις τιμές μιας σειράς τροφίμων που είναι απόλυτα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι".
 • Προβοκατόρικη ενέργεια από την κυβέρνηση σε βάρος του ΑΚΕΛ
  Προβοκατόρικη ενέργεια από την κυβέρνηση σε βάρος του ΑΚΕΛ Έχασε τη ψυχραιμία του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και στην αδυναμία του να δώσει πειστικές απαντήσεις για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο Συνεργατισμό με τις ενέργειες της κυβέρνησης για ξεπούλημα του, τα έβαλε με το ΑΚΕΛ. Ισχυρίστηκε ψευδώς συνειδητά και άφησε αιχμές κατά το κόμματος για τη ψιθυρολογία που οδηγεί στην απόσυρση καταθέσεων. Τους ισχυρισμούς Προδρόμου διέψευσε κατηγορηματικά ο ίδιος ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Σε δηλώσεις του ο Άντρος Κυπριανού απέρριψε φήμες ότι το ΑΚΕΛ…
 • Στη «ΓΝΩΜΗ»: Χαράτσι στους βιομήχανους – Ο Αναστασιάδης εξοφλεί τα νέα προεκλογικά γραμμάτια του…!
  Στη «ΓΝΩΜΗ»: Χαράτσι στους βιομήχανους – Ο Αναστασιάδης εξοφλεί τα νέα προεκλογικά γραμμάτια του…!  Χαράτσι στους βιομήχανους! Ιδού ποιοι πραγματικά μας κυβερνούν: Το ΚΕΒΕ ανακοινώνει τις κυβερνητικές αποφάσεις (!!!) ευλογώντας τα γένια του! Για τους εργαζόμενους η συνεχίζεται η «οικονομική κρίση» και το… «ταμείον είναι μείον»! Η ηγεσία της ΣΕΚ, αντί συνεννόηση και κοινή δράση με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα, ανηφόρισε στο Λόφο του Προεδρικού για να προσκυνήσει την κυβέρνηση του κεφαλαίου! Στον ίδιο πάντα ρόλο οι ΣΕΚίτες και στο ίδιο στρατόπεδο με τους μεγαλοεργοδότες * ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το θέμα στην Έντυπη Έκδοση της…
 • ΝΕΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ – Το μεγάλο ρουθούνι μυρίστηκε φυσικό αέριο και κάνει ανακοινώσεις χωρίς τις εταιρείες….!
  ΝΕΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ – Το μεγάλο ρουθούνι μυρίστηκε φυσικό αέριο και κάνει ανακοινώσεις χωρίς τις εταιρείες….!  Οι άνθρωποι έχουν εθιστεί ομαδικά στο ψέμα και την παραπλάνηση. Κατά τον Πρόεδρο του και ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης μη έχοντας οτιδήποτε να ανακοινώσει για το στόχο Καλυψώ στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, πήγε στο Προεδρικό δήθεν για να ενημερώσει τον Πρόεδρο και κουβάλησε τα κανάλια.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top