Δημιουργήθηκε : Παρασκευή, 10 Ιούνιος 2016

Την ανάγκη να ψηφιστούν από τη Βουλή τα νομοσχέδια για το φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας πριν αυτή κλείσει για τις θερινές διακοπές καθώς απαιτούνται από 45 μέχρι 60 μέρες για να τυπωθούν και να αποσταλούν από το Τμήμα Φορολογίας στο κοινό οι φορολογίες ακινήτων για το 2016, εξέφρασε η Αρχιφοροθέτης Κλέλια Παπαδοπούλου.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι σε περίπτωση που δεν εγκριθεί το νομοσχέδιο για την ακίνητη ιδιοκτησία πριν κλείσει η Βουλή για τις θερινές διακοπές τότε θα πρέπει αυτό να ψηφιστεί μόλις ανοίξει εκ νέου η Βουλή το Φθινόπωρο και παράλληλα να παραταθεί η προθεσμία πληρωμής της φορολογίας, υπογραμμίζοντας ότι το Τμήμα Φορολογίας χρειάζεται 45 μέχρι 60 μέρες για να τυπώσει και να αποστείλει τον φόρο ακινήτων στους φορολογούμενους έτσι ώστε ο κόσμος να προλάβει την έκπτωση που προβλέπεται στο νομοσχέδιο.

Ανέφερε ότι το 2015 παρατάθηκε η προθεσμία πληρωμής του φόρου ακινήτων μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου ούτως ώστε στο τέλος Νοεμβρίου να λήγει η περίοδος έκπτωσης στην φορολογία για να προλάβει το Τμήμα να εκδώσει και να αποστείλει τις φορολογίες.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να εισπραχθούν εντός του 2017 ο φόρος ακινήτων για το 2016, η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι δεν θα είναι σωστό και από πλευράς προϋπολογισμού να μεταφερθούν στο επόμενο ημερολογιακό έτος οι εισπράξεις για το έτος 2016.

Σε σχέση με το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τον φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας, η κ. Παπαδοπούλου είπε στο ΚΥΠΕ ότι με αυτό “αλλάζει αρκετά ο τρόπος φορολόγησης από την άποψη ότι πλέον θα εφαρμοστούν οι επικαιροποιημένες αξίες του 2013 τις οποίες το Τμήμα Φορολογίας είναι υπόχρεο να τις υιοθετήσει όταν θα εκδώσει τις φορολογίες”.

Ανέφερε ότι προβλέπεται η εφαρμογή πλέον ενιαίου φορολογικού συντελεστή 0,5 τοις χιλίοις και ότι η έκπτωση στη φορολογία για όσους πληρώσουν έγκαιρα θα συνεχιστεί όπως και πέρσι.

Όπως είπε, η καταληκτική προθεσμία για καταβολή της φορολογίας, όπως προβλέπεται στο κυβερνητικό νομοσχέδιο, είναι η 31η Οκτωβρίου 2016 και αν πληρώσει κάποιος μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, μέσω των τραπεζικών ιδρυμάτων ή μέσω της jccsmart, θα δικαιούται έκπτωση 20% για έγκαιρη εξόφλησή και αν πληρώσει στα ταμεία του κράτους θα δικαιούται έκπτωση 17,5%.

Ανέφερε επίσης ότι μετά τις 30 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα πληρωθεί όλο το ποσό που υπάρχει στο έντυπο φορολογίας που έχει αποσταλεί από το Τμήμα Φορολογίας και μετά τις 31 Οκτωβρίου θα υπάρχει 10% επιβάρυνση γιατί θα είσαι εκπρόθεσμος.

Η Αρχιφοροθέτης εξήγησε ότι αν κάποιος έχει παράπονο από την εκτίμηση δεν θα μπορεί να αποταθεί στον Έφορο Φορολογίας αλλά στον Διευθυντή του Τμήματος Κτηματολογίου που είναι ο αρμόδιος για τις εκτιμήσεις της αξίας των ακινήτων.

Τέλος, η κ. Παπαδοπούλου σημείωσε ότι όσα ανέφερε είναι όπως αυτά προβλέπονται σήμερα στο κυβερνητικό νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή και προτού συμβούν οποιεσδήποτε αλλαγές που ενδεχομένως θα ήθελαν να κάνουν οι βουλευτές.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Άντρος Κυπριανού:"Ας μην ελπίζει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι θα ξαναγίνουμε θεατές σε φαρσοκωμωδίες" (Video)
  Άντρος Κυπριανού:"Ας μην ελπίζει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι θα ξαναγίνουμε θεατές σε φαρσοκωμωδίες" (Video) Tο ξεπούλημα του Συνεργατισμού είναι ένα οικονομικό έγκλημα για το οποίο η Κυβέρνηση Αναστασιάδη φέρει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες και χρειάζεται να γίνει ολοκληρωμένη και ανεξάρτητη διερεύνηση για να αποδοθούν πιθανές ποινικές και άλλες ευθύνες, είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό, ο κ. Κυπριανού, ανέφερε ότι στο θέμα που συζητούμε σήμερα αντικατοπτρίζονται με τον πιο ανάγλυφο τρόπο η φιλοσοφία, η νοοτροπία και η τακτική με την οποία πολιτεύονται η…
 • Αισχροκέρδεια στα οπωροκηπευτικά και οι υπηρεσίες του κράτους «υπνώττουν»!
  Αισχροκέρδεια στα οπωροκηπευτικά και οι υπηρεσίες του κράτους «υπνώττουν»! Σε μποϋκοτάζ στα υπερφορολογημένα προϊόντα καλεί η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής (ΠΕΚΠΟΙΖΩ) αναφέροντας ότι κάποιοι, χωρίς κανένα λόγο και χωρίς καμιά δικαιολογία, "συμφώνησαν εν είδη καρτέλ και χρησιμοποιώντας την προσφιλή τους μέθοδο της αισχροκέρδειας, σε μια βδομάδα μέσα να διπλασιάσουν και να τριπλασιάσουν τις τιμές μιας σειράς τροφίμων που είναι απόλυτα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι".
 • Προβοκατόρικη ενέργεια από την κυβέρνηση σε βάρος του ΑΚΕΛ
  Προβοκατόρικη ενέργεια από την κυβέρνηση σε βάρος του ΑΚΕΛ Έχασε τη ψυχραιμία του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και στην αδυναμία του να δώσει πειστικές απαντήσεις για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο Συνεργατισμό με τις ενέργειες της κυβέρνησης για ξεπούλημα του, τα έβαλε με το ΑΚΕΛ. Ισχυρίστηκε ψευδώς συνειδητά και άφησε αιχμές κατά το κόμματος για τη ψιθυρολογία που οδηγεί στην απόσυρση καταθέσεων. Τους ισχυρισμούς Προδρόμου διέψευσε κατηγορηματικά ο ίδιος ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Σε δηλώσεις του ο Άντρος Κυπριανού απέρριψε φήμες ότι το ΑΚΕΛ…
 • Στη «ΓΝΩΜΗ»: Χαράτσι στους βιομήχανους – Ο Αναστασιάδης εξοφλεί τα νέα προεκλογικά γραμμάτια του…!
  Στη «ΓΝΩΜΗ»: Χαράτσι στους βιομήχανους – Ο Αναστασιάδης εξοφλεί τα νέα προεκλογικά γραμμάτια του…!  Χαράτσι στους βιομήχανους! Ιδού ποιοι πραγματικά μας κυβερνούν: Το ΚΕΒΕ ανακοινώνει τις κυβερνητικές αποφάσεις (!!!) ευλογώντας τα γένια του! Για τους εργαζόμενους η συνεχίζεται η «οικονομική κρίση» και το… «ταμείον είναι μείον»! Η ηγεσία της ΣΕΚ, αντί συνεννόηση και κοινή δράση με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα, ανηφόρισε στο Λόφο του Προεδρικού για να προσκυνήσει την κυβέρνηση του κεφαλαίου! Στον ίδιο πάντα ρόλο οι ΣΕΚίτες και στο ίδιο στρατόπεδο με τους μεγαλοεργοδότες * ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το θέμα στην Έντυπη Έκδοση της…
 • ΝΕΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ – Το μεγάλο ρουθούνι μυρίστηκε φυσικό αέριο και κάνει ανακοινώσεις χωρίς τις εταιρείες….!
  ΝΕΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ – Το μεγάλο ρουθούνι μυρίστηκε φυσικό αέριο και κάνει ανακοινώσεις χωρίς τις εταιρείες….!  Οι άνθρωποι έχουν εθιστεί ομαδικά στο ψέμα και την παραπλάνηση. Κατά τον Πρόεδρο του και ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης μη έχοντας οτιδήποτε να ανακοινώσει για το στόχο Καλυψώ στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, πήγε στο Προεδρικό δήθεν για να ενημερώσει τον Πρόεδρο και κουβάλησε τα κανάλια.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top