Δημιουργήθηκε : Τρίτη, 21 Ιούνιος 2016

“Το ερευνητικό κέντρο της Κομισιόν το 2013 προειδοποίησε σε έκθεσή του πως υπάρχει δυνατότητα απάτης με την χρήση των "συστημάτων αναστολής" που μπορούν να παραποιήσουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων των εκπομπών. Με τα δεδομένα αυτά έπρεπε να δρούσατε άμεσα και να ζητούσατε από τις αυτοκινητοβιομηχανίες συμπληρωματικούς ελέγχους.”

Αυτά τόνισε ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, Ν. Συλικιώτης, στην ακρόαση που διοργάνωσε η εξεταστική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου για το σκάνδαλο με τις μετρήσεις εκπομπών στην αυτοκινητοβιομηχανία. Στην ακρόαση συμμετείχαν ως κύριοι ομιλητές εκπρόσωποι της Κομισιόν από την Τεχνική Επιτροπή για τα μηχανοκίνητα οχήματα (TCMV) καθώς και από την ομάδα εμπειρογνωμόνων των αρχών έγκρισης τύπου (TAAEG).

Μιλώντας ως μέλος της εξεταστικής επιτροπής εκ μέρους της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, ο κος Συλικιώτης επισήμανε πως παρόλο που οι εκπρόσωποι της Κομισιόν τονίζουν συνεχώς τις ευθύνες των κρατών μελών για την εποπτεία της αγοράς, εν τούτοις είναι καθήκον της δικής τους ομάδας, των εμπειρογνωμόνων των αρχών έγκρισης τύπου TAAEG, η παρακολούθηση της ανάπτυξης των πολιτικών των κρατών μελών και η διασφάλιση της εφαρμογής της ισχύουσας ενωσιακής νομοθεσίας. Ζήτησε λοιπόν να απαντήσουν ποια επιπρόσθετα μέτρα έλαβαν, μετά από τις προειδοποιήσεις του ερευνητικού κέντρου της Κομισιόν το 2013, ώστε να επιβεβαιώσουν πως τα κράτη μέλη διεξάγουν όλους τους αναγκαίους ελέγχους και πως δεν υπάρχει παραβίαση της ενωσιακής νομοθεσίας. Επίσης ρώτησε ποια συγκεκριμένα μέτρα λήφθηκαν ώστε να ερευνηθεί κατά πόσο χρησιμοποιούνταν συστήματα αλλοίωσης των εκπομπών. Και πότε ακριβώς ενημέρωσαν για πρώτη φορά τα κράτη μέλη για το πρόβλημα που εντοπίστηκε.

Κλείνοντας ο κος Συλικιώτης αναφέρθηκε στα στοιχεία που δημοσίευσε το Διεθνές Συμβούλιο Καθαρών Μεταφορών (ICCT), σχετικά με την έρευνα που κάνει η Γαλλία για τις εκπομπές των αυτοκινήτων diesel. Όπως επισήμανε τα πρώτα ευρήματα ενισχύουν την υποψία πως η απάτη της Volkswagen δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση αλλά υπάρχουν μάλλον και άλλες βιομηχανίες που χρησιμοποιούν μηχανισμούς αλλοίωσης των μετρήσεων των εκπομπών.

Απαντώντας στα ερωτήματα του κ. Συλικιώτη οι εκπρόσωποι της Κομισιόν παραδέχτηκαν πως γνώριζαν ότι υπήρχε ο κίνδυνος να χρησιμοποιηθούν μηχανισμοί αλλοίωσης των μετρήσεων των εκπομπών αλλά δεν έλαβαν μέτρα ούτε το ερεύνησαν περαιτέρω καθώς δεν γνώριζαν για συγκεκριμένη περίπτωση απάτης. Όσον αφορά δε την ενημέρωση των κρατών μελών, υποστήριξαν πως έγινε αμέσως καθώς πέραν της δημοσιοποίησης της έκθεσης του ερευνητικού Κέντρου, εκπρόσωποι από όλα τα κράτη μέλη συμμετείχαν σε εργαστήρι όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Άντρος Κυπριανού:"Ας μην ελπίζει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι θα ξαναγίνουμε θεατές σε φαρσοκωμωδίες" (Video)
  Άντρος Κυπριανού:"Ας μην ελπίζει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι θα ξαναγίνουμε θεατές σε φαρσοκωμωδίες" (Video) Tο ξεπούλημα του Συνεργατισμού είναι ένα οικονομικό έγκλημα για το οποίο η Κυβέρνηση Αναστασιάδη φέρει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες και χρειάζεται να γίνει ολοκληρωμένη και ανεξάρτητη διερεύνηση για να αποδοθούν πιθανές ποινικές και άλλες ευθύνες, είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό, ο κ. Κυπριανού, ανέφερε ότι στο θέμα που συζητούμε σήμερα αντικατοπτρίζονται με τον πιο ανάγλυφο τρόπο η φιλοσοφία, η νοοτροπία και η τακτική με την οποία πολιτεύονται η…
 • Αισχροκέρδεια στα οπωροκηπευτικά και οι υπηρεσίες του κράτους «υπνώττουν»!
  Αισχροκέρδεια στα οπωροκηπευτικά και οι υπηρεσίες του κράτους «υπνώττουν»! Σε μποϋκοτάζ στα υπερφορολογημένα προϊόντα καλεί η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής (ΠΕΚΠΟΙΖΩ) αναφέροντας ότι κάποιοι, χωρίς κανένα λόγο και χωρίς καμιά δικαιολογία, "συμφώνησαν εν είδη καρτέλ και χρησιμοποιώντας την προσφιλή τους μέθοδο της αισχροκέρδειας, σε μια βδομάδα μέσα να διπλασιάσουν και να τριπλασιάσουν τις τιμές μιας σειράς τροφίμων που είναι απόλυτα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι".
 • Προβοκατόρικη ενέργεια από την κυβέρνηση σε βάρος του ΑΚΕΛ
  Προβοκατόρικη ενέργεια από την κυβέρνηση σε βάρος του ΑΚΕΛ Έχασε τη ψυχραιμία του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και στην αδυναμία του να δώσει πειστικές απαντήσεις για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο Συνεργατισμό με τις ενέργειες της κυβέρνησης για ξεπούλημα του, τα έβαλε με το ΑΚΕΛ. Ισχυρίστηκε ψευδώς συνειδητά και άφησε αιχμές κατά το κόμματος για τη ψιθυρολογία που οδηγεί στην απόσυρση καταθέσεων. Τους ισχυρισμούς Προδρόμου διέψευσε κατηγορηματικά ο ίδιος ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Σε δηλώσεις του ο Άντρος Κυπριανού απέρριψε φήμες ότι το ΑΚΕΛ…
 • Στη «ΓΝΩΜΗ»: Χαράτσι στους βιομήχανους – Ο Αναστασιάδης εξοφλεί τα νέα προεκλογικά γραμμάτια του…!
  Στη «ΓΝΩΜΗ»: Χαράτσι στους βιομήχανους – Ο Αναστασιάδης εξοφλεί τα νέα προεκλογικά γραμμάτια του…!  Χαράτσι στους βιομήχανους! Ιδού ποιοι πραγματικά μας κυβερνούν: Το ΚΕΒΕ ανακοινώνει τις κυβερνητικές αποφάσεις (!!!) ευλογώντας τα γένια του! Για τους εργαζόμενους η συνεχίζεται η «οικονομική κρίση» και το… «ταμείον είναι μείον»! Η ηγεσία της ΣΕΚ, αντί συνεννόηση και κοινή δράση με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα, ανηφόρισε στο Λόφο του Προεδρικού για να προσκυνήσει την κυβέρνηση του κεφαλαίου! Στον ίδιο πάντα ρόλο οι ΣΕΚίτες και στο ίδιο στρατόπεδο με τους μεγαλοεργοδότες * ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το θέμα στην Έντυπη Έκδοση της…
 • ΝΕΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ – Το μεγάλο ρουθούνι μυρίστηκε φυσικό αέριο και κάνει ανακοινώσεις χωρίς τις εταιρείες….!
  ΝΕΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ – Το μεγάλο ρουθούνι μυρίστηκε φυσικό αέριο και κάνει ανακοινώσεις χωρίς τις εταιρείες….!  Οι άνθρωποι έχουν εθιστεί ομαδικά στο ψέμα και την παραπλάνηση. Κατά τον Πρόεδρο του και ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης μη έχοντας οτιδήποτε να ανακοινώσει για το στόχο Καλυψώ στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, πήγε στο Προεδρικό δήθεν για να ενημερώσει τον Πρόεδρο και κουβάλησε τα κανάλια.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top