Παρασκευή, 05 Αύγουστος 2016

Αυξημένο ενδιαφέρον για εισαγωγή κολοκασίου επιδεικνύεται από Ελλάδα, Αγγλία και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέλιξη η οποία θα αποφέρει άμεσα οφέλη στους παραγωγούς, αλλά και στο Δήμο Σωτήρας και την κυπριακή οικονομία γενικότερα.


Σε δήλωσή του με αφορμή την κατοχύρωση των τοπικών προϊόντων της Σωτήρας, δηλαδή του «Κολοκασιού-Σωτήρας» και «Κολοκασιού-Πούλλες Σωτήρας» στο μητρώο ονομασιών προέλευσης και προστατευομένων γεωγραφικών ενδείξεων, μετά από τη δημοσίευση της κατοχύρωσης ονομασίας του προϊόντος στην επίσημη εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Δήμαρχος Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός.

“Πρώτιστος στόχος μας είναι η προστασία του γεωργικού τομέα της Σωτήρας και η διαφύλαξη του τοπικού προϊόντος, το οποίο σε παλαιότερα χρόνια θεωρούνταν ως είδος δευτερεύουσας σημασίας, ενώ σήμερα, με την προώθηση και την προβολή του, αποτελεί ένα γκουρμέ προϊόν, το οποίο δε λείπει από την κυπριακή κουζίνα», σημείωσε.

Οπως ανέφερε ο κ. Τάκκας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, «τα επόμενα βήματα του Δήμου Σωτήρας θα είναι η ενθάρρυνση νέων επιχειρηματιών να ασχοληθούν με τον μεταποιητικό τομέα του κολοκασιού, ο οποίος έχει προοπτικές».

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στη 2η Βραδιά Γευσιγνωσίας Κολοκασιού, η οποία είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στην παραλία Αγίας Θέκλας, στην οποία, όπως είπε «διάσημοι και διακεκριμένοι σεφ θα δημιουργούν νέες εναλλακτικές γκουρμέ συνταγές με βάση το κολοκάσι, τις οποίες το κοινό θα μπορεί να δοκιμάζει. Η εκδήλωση αποτελεί μία πρωτοβουλία του Δήμου Σωτήρας, η οποία έχει συντελέσει στο να μπει το κολοκάσι στην κάθε κουζίνα και σε κάθε συνταγή της κυπριακής γαστρονομίας».

Χαρακτήρισε την κατοχύρωση ως επιστέγασμα των προσπαθειών και της πρωτοβουλίας, που ξεκίνησε ο Δήμος Σωτήρας, με τους παραγωγούς του συγκεκριμένου προϊόντος, “οι οποίοι επιτέλους ανταμείβονται, με το κολοκάσι να μπαίνει πλέον σε νέα επίπεδα, όσον αφορά την παραγωγή αλλά και την προώθησή του».

Ο Δήμος Σωτήρας, συνέχισε, «έχει συνδέσει την ανάπτυξή του με το τοπικό του προϊόν και γι ‘αυτό το λόγο έχει προβεί σε δυναμική προώθηση τα τελευταία χρόνια. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθούν άμεσα οφέλη για τους παραγωγούς της Σωτήρας, αφού αφενός η παραγωγή ήδη έχει σημειώσει κατακόρυφη αύξηση, αφετέρου το ενδιαφέρον για εξαγωγές έχει γίνει πιο ζωηρό».

Ο κ. Τάκκας ευχαρίστησε τον «Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκο Κουγιάλη και το ίδιο το Υπουργείο Γεωργίας για τη στήριξη που παρείχαν στην υποβολή της πρότασης κατοχύρωσης του κολοκασιού και την αγάπη που έδειξαν στην όλη προσπάθεια».

Πεντάστερο ξενοδοχείο στην Αγία Θέκλα
----------
Ο Γεώργιος Τάκκας στις δηλώσεις του αναφέρθηκε και στις προσπάθειες που γίνονται από το Δήμο Σωτήρας τα τελευταία χρόνια, όσον αφορά την προώθηση του Δήμου σε κάθε επίπεδο.

Σημείωσε ότι «μία από αυτές τις προσπάθειες είναι η προστασία και η ανάδειξη της τοπικής κληρονομιάς αλλά και η προστασία του γεωργικού τομέα, ο οποίος αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας του Δήμου Σωτήρας».

Ανέφερε επίσης ότι ο Δήμος Σωτήρας στοχεύει και στην τουριστική ανάπτυξη. Για το θέμα αυτό, είπε, υπάρχει επίσημη πρόταση ενώπιον του για ανέγερση στην παραλιακή περιοχή της Αγίας Θέκλας ξενοδοχείου πέντε αστέρων και
250 κλινών, με τα ανάλογα οφέλη για το Δήμο.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Άντρος Κυπριανού:"Ας μην ελπίζει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι θα ξαναγίνουμε θεατές σε φαρσοκωμωδίες" (Video)
  Άντρος Κυπριανού:"Ας μην ελπίζει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι θα ξαναγίνουμε θεατές σε φαρσοκωμωδίες" (Video) Tο ξεπούλημα του Συνεργατισμού είναι ένα οικονομικό έγκλημα για το οποίο η Κυβέρνηση Αναστασιάδη φέρει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες και χρειάζεται να γίνει ολοκληρωμένη και ανεξάρτητη διερεύνηση για να αποδοθούν πιθανές ποινικές και άλλες ευθύνες, είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό, ο κ. Κυπριανού, ανέφερε ότι στο θέμα που συζητούμε σήμερα αντικατοπτρίζονται με τον πιο ανάγλυφο τρόπο η φιλοσοφία, η νοοτροπία και η τακτική με την οποία πολιτεύονται η…
 • Αισχροκέρδεια στα οπωροκηπευτικά και οι υπηρεσίες του κράτους «υπνώττουν»!
  Αισχροκέρδεια στα οπωροκηπευτικά και οι υπηρεσίες του κράτους «υπνώττουν»! Σε μποϋκοτάζ στα υπερφορολογημένα προϊόντα καλεί η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής (ΠΕΚΠΟΙΖΩ) αναφέροντας ότι κάποιοι, χωρίς κανένα λόγο και χωρίς καμιά δικαιολογία, "συμφώνησαν εν είδη καρτέλ και χρησιμοποιώντας την προσφιλή τους μέθοδο της αισχροκέρδειας, σε μια βδομάδα μέσα να διπλασιάσουν και να τριπλασιάσουν τις τιμές μιας σειράς τροφίμων που είναι απόλυτα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι".
 • Προβοκατόρικη ενέργεια από την κυβέρνηση σε βάρος του ΑΚΕΛ
  Προβοκατόρικη ενέργεια από την κυβέρνηση σε βάρος του ΑΚΕΛ Έχασε τη ψυχραιμία του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και στην αδυναμία του να δώσει πειστικές απαντήσεις για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο Συνεργατισμό με τις ενέργειες της κυβέρνησης για ξεπούλημα του, τα έβαλε με το ΑΚΕΛ. Ισχυρίστηκε ψευδώς συνειδητά και άφησε αιχμές κατά το κόμματος για τη ψιθυρολογία που οδηγεί στην απόσυρση καταθέσεων. Τους ισχυρισμούς Προδρόμου διέψευσε κατηγορηματικά ο ίδιος ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Σε δηλώσεις του ο Άντρος Κυπριανού απέρριψε φήμες ότι το ΑΚΕΛ…
 • Στη «ΓΝΩΜΗ»: Χαράτσι στους βιομήχανους – Ο Αναστασιάδης εξοφλεί τα νέα προεκλογικά γραμμάτια του…!
  Στη «ΓΝΩΜΗ»: Χαράτσι στους βιομήχανους – Ο Αναστασιάδης εξοφλεί τα νέα προεκλογικά γραμμάτια του…!  Χαράτσι στους βιομήχανους! Ιδού ποιοι πραγματικά μας κυβερνούν: Το ΚΕΒΕ ανακοινώνει τις κυβερνητικές αποφάσεις (!!!) ευλογώντας τα γένια του! Για τους εργαζόμενους η συνεχίζεται η «οικονομική κρίση» και το… «ταμείον είναι μείον»! Η ηγεσία της ΣΕΚ, αντί συνεννόηση και κοινή δράση με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα, ανηφόρισε στο Λόφο του Προεδρικού για να προσκυνήσει την κυβέρνηση του κεφαλαίου! Στον ίδιο πάντα ρόλο οι ΣΕΚίτες και στο ίδιο στρατόπεδο με τους μεγαλοεργοδότες * ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το θέμα στην Έντυπη Έκδοση της…
 • ΝΕΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ – Το μεγάλο ρουθούνι μυρίστηκε φυσικό αέριο και κάνει ανακοινώσεις χωρίς τις εταιρείες….!
  ΝΕΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ – Το μεγάλο ρουθούνι μυρίστηκε φυσικό αέριο και κάνει ανακοινώσεις χωρίς τις εταιρείες….!  Οι άνθρωποι έχουν εθιστεί ομαδικά στο ψέμα και την παραπλάνηση. Κατά τον Πρόεδρο του και ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης μη έχοντας οτιδήποτε να ανακοινώσει για το στόχο Καλυψώ στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, πήγε στο Προεδρικό δήθεν για να ενημερώσει τον Πρόεδρο και κουβάλησε τα κανάλια.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top