Αύγουστος 2016

Στα €94 εκατομμύρια ανήλθαν οι πωλήσεις ακινήτων από τη Μονάδα Διαχείρισης Ακινήτων (ΜΔΑ) που συστάθηκε στην Τράπεζα Κύπρου, προκειμένου να αναλάβει τη διαχείριση ακινήτων που αποκτήθηκαν μέσω συμφωνιών ανταλλαγής χρέους με ακίνητα (debtforpropertyswaps).

Η Μονάδα άρχισε τη λειτουργία της το Μάρτιο, ως ένα πρόσθετο εργαλείο για την αποκλιμάκωση των ΜΕΔ.

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η Μονάδα έχει προχωρήσει στην πώληση ακινήτων ύψους €94 εκατ, ενώ βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο για την πώληση ακινήτων άλλων €45 εκατ.

Η Μονάδα, η οποία έχει συμπληρώσει πλέον τις διαδικασίες και τα συστήματά της, έχει αναλάβει τη διαχείριση ακινήτων με λογιστική αξία €1,1 δισ, εκ των οποίων ακίνητα αξίας €694 δισ να αποκτώνται στο β` εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Ακίνητα με τουριστικές προοπτικές στην πρώτη γραμμή

Στα ακίνητα που πωλούνται δεν περιλαμβάνονται πρώτες κατοικίες, αλλά εξοχικές κατοικίες, παραλιακή γη και αγροτικά τεμάχια, ενώ ζήτηση εκδηλώνεται τόσο από ξένους όσο και από εγχώριους επενδυτές.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον που εκδηλώνεται σχετίζεται με την τουριστική βιομηχανία, εν μέσω της αύξησης του ρεύματος τουριστικών αφίξεων στην Κύπρο, ενώ ενδιαφέρον εκδηλώνεται και από επενδυτές που επιζητούν την απόκτηση της κυπριακής υπηκοότητας.

Όπως ανέφεραν τραπεζικές πηγές, ξένες εταιρείες που συνδέονται με την τουριστική βιομηχανία, εκδηλώνουν ενδιαφέρον για ακίνητα που μπορούν να μετατραπούν σε τουριστικές μονάδες.

Παράλληλα, η ΜΔΑ έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες διάθεσης άλλων τριών ξενοδοχείων, μια διαδικασία που έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον πέραν 120 ενδιαφερόμενων επενδυτών που έχουν ήδη πάρει τις σχετικές πληροφορίες.

Επίσης ξεκίνησε η λειτουργία της ιστοσελίδας της Μονάδας (www.remuproperties.com), η οποία όπως σημείωσαν οι ίδιες πηγές, παρουσιάζει αυξημένη επισκεψιμότητα.

Πάντως με βάση τις ίδιες πληροφορίες η δυναμική στις πωλήσεις αναμένεται να κορυφωθεί περί τα τέλη του έτους.

Περισσότερα ΝΕΑ

  • Άντρος Κυπριανού:"Ας μην ελπίζει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι θα ξαναγίνουμε θεατές σε φαρσοκωμωδίες" (Video)
    Άντρος Κυπριανού:"Ας μην ελπίζει η Κυβέρνηση Αναστασιάδη ότι θα ξαναγίνουμε θεατές σε φαρσοκωμωδίες" (Video) Tο ξεπούλημα του Συνεργατισμού είναι ένα οικονομικό έγκλημα για το οποίο η Κυβέρνηση Αναστασιάδη φέρει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες και χρειάζεται να γίνει ολοκληρωμένη και ανεξάρτητη διερεύνηση για να αποδοθούν πιθανές ποινικές και άλλες ευθύνες, είπε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για τις εξελίξεις στον Συνεργατισμό, ο κ. Κυπριανού, ανέφερε ότι στο θέμα που συζητούμε σήμερα αντικατοπτρίζονται με τον πιο ανάγλυφο τρόπο η φιλοσοφία, η νοοτροπία και η τακτική με την οποία πολιτεύονται η…
  • Αισχροκέρδεια στα οπωροκηπευτικά και οι υπηρεσίες του κράτους «υπνώττουν»!
    Αισχροκέρδεια στα οπωροκηπευτικά και οι υπηρεσίες του κράτους «υπνώττουν»! Σε μποϋκοτάζ στα υπερφορολογημένα προϊόντα καλεί η Παγκύπρια Ένωση Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής (ΠΕΚΠΟΙΖΩ) αναφέροντας ότι κάποιοι, χωρίς κανένα λόγο και χωρίς καμιά δικαιολογία, "συμφώνησαν εν είδη καρτέλ και χρησιμοποιώντας την προσφιλή τους μέθοδο της αισχροκέρδειας, σε μια βδομάδα μέσα να διπλασιάσουν και να τριπλασιάσουν τις τιμές μιας σειράς τροφίμων που είναι απόλυτα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι".
  • Προβοκατόρικη ενέργεια από την κυβέρνηση σε βάρος του ΑΚΕΛ
    Προβοκατόρικη ενέργεια από την κυβέρνηση σε βάρος του ΑΚΕΛ Έχασε τη ψυχραιμία του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και στην αδυναμία του να δώσει πειστικές απαντήσεις για την κατάσταση που δημιουργήθηκε στο Συνεργατισμό με τις ενέργειες της κυβέρνησης για ξεπούλημα του, τα έβαλε με το ΑΚΕΛ. Ισχυρίστηκε ψευδώς συνειδητά και άφησε αιχμές κατά το κόμματος για τη ψιθυρολογία που οδηγεί στην απόσυρση καταθέσεων. Τους ισχυρισμούς Προδρόμου διέψευσε κατηγορηματικά ο ίδιος ο Γ.Γ. της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού. Σε δηλώσεις του ο Άντρος Κυπριανού απέρριψε φήμες ότι το ΑΚΕΛ…
  • Στη «ΓΝΩΜΗ»: Χαράτσι στους βιομήχανους – Ο Αναστασιάδης εξοφλεί τα νέα προεκλογικά γραμμάτια του…!
    Στη «ΓΝΩΜΗ»: Χαράτσι στους βιομήχανους – Ο Αναστασιάδης εξοφλεί τα νέα προεκλογικά γραμμάτια του…!  Χαράτσι στους βιομήχανους! Ιδού ποιοι πραγματικά μας κυβερνούν: Το ΚΕΒΕ ανακοινώνει τις κυβερνητικές αποφάσεις (!!!) ευλογώντας τα γένια του! Για τους εργαζόμενους η συνεχίζεται η «οικονομική κρίση» και το… «ταμείον είναι μείον»! Η ηγεσία της ΣΕΚ, αντί συνεννόηση και κοινή δράση με το υπόλοιπο συνδικαλιστικό κίνημα, ανηφόρισε στο Λόφο του Προεδρικού για να προσκυνήσει την κυβέρνηση του κεφαλαίου! Στον ίδιο πάντα ρόλο οι ΣΕΚίτες και στο ίδιο στρατόπεδο με τους μεγαλοεργοδότες * ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ για το θέμα στην Έντυπη Έκδοση της…
  • ΝΕΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ – Το μεγάλο ρουθούνι μυρίστηκε φυσικό αέριο και κάνει ανακοινώσεις χωρίς τις εταιρείες….!
    ΝΕΑ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ – Το μεγάλο ρουθούνι μυρίστηκε φυσικό αέριο και κάνει ανακοινώσεις χωρίς τις εταιρείες….!  Οι άνθρωποι έχουν εθιστεί ομαδικά στο ψέμα και την παραπλάνηση. Κατά τον Πρόεδρο του και ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης μη έχοντας οτιδήποτε να ανακοινώσει για το στόχο Καλυψώ στο τεμάχιο 6 της κυπριακής ΑΟΖ, πήγε στο Προεδρικό δήθεν για να ενημερώσει τον Πρόεδρο και κουβάλησε τα κανάλια.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top