14 Δεκέμβριος 2015

Σειρά ενεργειών του Γενικού Ελεγκτή, που είτε εκφεύγουν των συνταγματικών του αρμοδιοτήτων, είτε συνιστούν παρεμβολή στο ρόλο και στο έργο άλλων ανεξάρτητων αξιωματούχων ή εμπλοκή του στο ρόλο της εκτελεστικής εξουσίας, διαπιστώνει το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο του καταλογίζει «δημόσιες συμπεριφορές που υπονομεύουν την σοβαρότητα και αξιοπιστία του θεσμού».

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή την κατάθεση της ετήσιας έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή, και την οποία ανέγνωσε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, το Υπουργικό Συμβούλιο επιβεβαιώνει τον πλήρη σεβασμό στο θεσμό του Γενικού Ελεγκτή και αναγνωρίζει το σημαντικό του ρόλο στη βάση των προνοιών του Συντάγματος.

Γι` αυτό το λόγο, αναφέρεται στην ανακοίνωση, η παρούσα Κυβέρνηση έχει ενισχύσει σημαντικά την στελέχωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας τους κράτους, αλλά και έχει καθιερώσει ολοκληρωμένο πλαίσιο ελέγχου που, ανάμεσα σε άλλα, περιλαμβάνει και τη σύσταση μονάδων ελέγχου εντός όλων των Υπουργείων.

«Παρόλα αυτά», τονίζει η ανακοίνωση, «το Υπουργικό Συμβούλιο διαπιστώνει σειρά ενεργειών του Γενικού Ελεγκτή που είτε εκφεύγουν των συνταγματικών του αρμοδιοτήτων, είτε συνιστούν παρεμβολή στο ρόλο και στο έργο άλλων ανεξάρτητων αξιωματούχων ή συνιστούν εμπλοκή του στο ρόλο της εκτελεστικής εξουσίας».

Ταυτόχρονα, συμπληρώνει η ανακοίνωση, «διαπιστώνονται δημόσιες συμπεριφορές εκ μέρους του Γενικού Ελεγκτή, που υπονομεύουν τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία του θεσμού».

Το Υπουργικό καταλήγει επαναλαμβάνοντας την προσήλωσή του σε αξιόπιστες διαδικασίες διαφάνειας, ελέγχου και δικαιοδοσίας.

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε όγκο και παλμό η Μεγάλη Πορεία Ειρήνης στο Ακρωτήρι
  Ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε όγκο και παλμό η Μεγάλη Πορεία Ειρήνης στο Ακρωτήρι Στην ιστορία του κινήματος ειρήνης, ως μια από τις μεγαλύτερες σε συμμετοχή πέρασε η σημερινή, 8η Παγκύπρια Πορεία Ειρήνης που οργάνωσε το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, προς τις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου, αξιώνοντας την απομάκρυνσή τους από το νησί και την επικράτηση της Ειρήνης στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο.
 • ΠΣΕ: Όλα έτοιμα για τη Μεγάλη Πορεία Ειρήνης – ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
  ΠΣΕ: Όλα έτοιμα για τη Μεγάλη Πορεία Ειρήνης – ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκαιο» έλεγε ο ποιητής Τάσος Λειβαδίτης. Ήρθε η ώρα ως κυπριακός λαός να να στείλουμε ισχυρό μήνυμα σε αυτούς που αιματοκυλούν τους λαούς. Ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε να τερματιστούν όλοι οι πόλεμοι, να βροντοφωνάξουμε ενάντια στη σφαγή και τους πνιγμούς αθώων παιδιών και γυναικών, ενάντια στον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων. Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να πορευτούμε στο δρόμο της ειρήνης, την…
 • Πώς οι πρόωρες εκλογές της Τουρκίας επηρεάζουν τις κατεχόμενες περιοχές στην Κύπρο
  Πώς οι πρόωρες εκλογές της Τουρκίας επηρεάζουν τις κατεχόμενες περιοχές στην Κύπρο Οι εγγεγραμμένοι Τούρκοι ψηφοφόροι στα κατεχόμενα που μπορούν να ψηφίσουν στις πρόωρες εκλογές στην Τουρκία της 24ης Ιουνίου είναι 105.000, σύμφωνα με τον επικεφαλής του παραρτήματος του ΑΚΡ στα κατεχόμενα, Μεχμέτ Ντεμιρτζί.
 • Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι, Λαέ, λαέ αντίσταση ξανά!
  Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι, Λαέ, λαέ αντίσταση ξανά!  Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης πραγματοποίησε αργά το απόγευμα της Δευτέρας, έξω από την αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία, εκδήλωση διαμαρτυρίας και καταδίκης των αεροπορικών επιθέσεων στη Συρία, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να ενεργήσει άμεσα με τρόπο μέσα από τον οποίο το Συριακό θα επιλυθεί με πολιτικά μέσα και απαιτώντας σεβασμό του διεθνούς δικαίου και του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ.
 • ΠΣΕ: Αντιπολεμική εκδήλωση για τη Συρία έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία
  ΠΣΕ: Αντιπολεμική εκδήλωση για τη Συρία έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) καλεί τον κάθε φιλειρηνιστή κάτοικο Κύπρου, όπως δώσει το παρών του στην Αντιπολεμική εκδήλωση για τη Συρία που διοργανώνει το ΠΣΕ τη Δευτέρα, 16 Απριλίου, ώρα 18:00 μμ έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία στη Λευκωσία.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top