14 Δεκέμβριος 2015

Σειρά ενεργειών του Γενικού Ελεγκτή, που είτε εκφεύγουν των συνταγματικών του αρμοδιοτήτων, είτε συνιστούν παρεμβολή στο ρόλο και στο έργο άλλων ανεξάρτητων αξιωματούχων ή εμπλοκή του στο ρόλο της εκτελεστικής εξουσίας, διαπιστώνει το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο του καταλογίζει «δημόσιες συμπεριφορές που υπονομεύουν την σοβαρότητα και αξιοπιστία του θεσμού».

Σε ανακοίνωσή του με αφορμή την κατάθεση της ετήσιας έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή, και την οποία ανέγνωσε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, το Υπουργικό Συμβούλιο επιβεβαιώνει τον πλήρη σεβασμό στο θεσμό του Γενικού Ελεγκτή και αναγνωρίζει το σημαντικό του ρόλο στη βάση των προνοιών του Συντάγματος.

Γι` αυτό το λόγο, αναφέρεται στην ανακοίνωση, η παρούσα Κυβέρνηση έχει ενισχύσει σημαντικά την στελέχωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας τους κράτους, αλλά και έχει καθιερώσει ολοκληρωμένο πλαίσιο ελέγχου που, ανάμεσα σε άλλα, περιλαμβάνει και τη σύσταση μονάδων ελέγχου εντός όλων των Υπουργείων.

«Παρόλα αυτά», τονίζει η ανακοίνωση, «το Υπουργικό Συμβούλιο διαπιστώνει σειρά ενεργειών του Γενικού Ελεγκτή που είτε εκφεύγουν των συνταγματικών του αρμοδιοτήτων, είτε συνιστούν παρεμβολή στο ρόλο και στο έργο άλλων ανεξάρτητων αξιωματούχων ή συνιστούν εμπλοκή του στο ρόλο της εκτελεστικής εξουσίας».

Ταυτόχρονα, συμπληρώνει η ανακοίνωση, «διαπιστώνονται δημόσιες συμπεριφορές εκ μέρους του Γενικού Ελεγκτή, που υπονομεύουν τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία του θεσμού».

Το Υπουργικό καταλήγει επαναλαμβάνοντας την προσήλωσή του σε αξιόπιστες διαδικασίες διαφάνειας, ελέγχου και δικαιοδοσίας.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top