target="_blank" data-rel="prettyPhoto" title="" href="http://gnomionline.com.cy.www221.your-server.de/images/EDON.jpg">

Έκλεισε πανηγυρικά τις εργασίες του στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία στη Λευκωσία, το 18ο Παγκύπριο Συνέδριο της ΕΔΟΝ. Κατά τη χθεσινή τρίτη μέρα κατατέθηκε και εγκρίθηκε ομόφωνα το Σχέδιο Πολιτικής Απόφασης, τα Ψηφίσματα για τη Διεθνή Κατάσταση, την Τ/Κυπριακή Νεολαία, τους αγωνιζόμενους λαούς της Κούβας και της Μέσης Ανατολής, καθώς και η Οικονομική Έκθεση.

Η ΕΔΟΝ μέσω του Συνεδρίου της διαβεβαίωσε ότι ήταν και θα παραμείνει εκφραστής των συμφερόντων και των προσδοκιών της νέας γενιάς και του κυπριακού λαού. Το Σχέδιο Πολιτικής Απόφασης όπως έγινε ενημέρωση θα παρουσιαστεί σε δημοσιογραφική διάσκεψη.

Την τελευταία μέρα του Συνεδρίου διεξήχθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων μελών του Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης, ενώ κατά το κλείσιμο των εργασιών απευθύνθηκε με ομιλία του προς τους Σύνεδρους ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού.

Στο τριήμερο Συνέδριο συμμετείχαν 662 αντιπρόσωποι από όλες τις Τ.Ο. όλης της Κύπρου και του εξωτερικού. Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι των Τ/Κυπριακών Πολιτικών Οργανώσεων Νεολαίας και Ξένοι Αντιπρόσωποι από 13 Οργανώσεις Νεολαίας - Μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών.

Η πρώτη Σύνοδος του Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 07 Ιανουαρίου και ώρα 18:30, για να εκλέξει τον Γενικό Γραμματέα, τον Κεντρικό Οργανωτικό Γραμματέα, την Κεντρική Γραμματεία και το Εκτελεστικό Συμβούλιο.

Κατά την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των νέων μελών του 60μελούς Κεντρικού Συμβουλίου της Οργάνωσης εκλέγηκαν οι εξής:


ΔΙΠΛΑΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΒΑΚΗΣ

ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

ΚΟΥΚΟΣ ΝΑΣΟΣ

ΜΑΚΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

ΠΑΛΜΥΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΠΑΡΜΑΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΤΣΑΚΚΙΣΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ

ΑΓΑΘΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΑΝΘΟΥΛΑ

ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΛΕΝΑ

ΚΟΥΛΑΣ ΣΕΒΗΡΟΣ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΝΑΤΑΣΙΑ

ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΑΝΤΡΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΗ ΜΑΡΙΟΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΡΕΝΟΣ

ΚΑΤΣΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ

ΦΙΛΟΘΕΟΥ ΦΑΝΗ

ΜΙΧΑΗΛ ΧΡΙΣΤΟΣ

ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΑ

ΣΤΡΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΚΑΚΑΡΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΣ

ΜΩΥΣΕΩΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

ΕΥΑΓΟΡΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΡΙ-ΚΩΣΤΑΝΣ

ΓΙΑΤΡΟΥ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΙΩΑΝΝΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΣΟΛΩΝΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΣΑΒΒΑΣ

ΜΑΝΩΛΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ

ΠΑΝΑΓΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ

ΑΓΑΠΙΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΠΑΡΜΑΤΖΙΑΣ ΣΑΒΒΑΣ

ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΡΙΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΗΛΙΑΣ

ΠΙΤΤΑΡΑΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ

ΧΡΙΣΤΟΦΗ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ ΛΟΙΖΟΣ

ΠΑΤΤΙΧΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ ΓΙΩΤΑ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΙΑΝΝΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ

ΣΟΛΩΝΟΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

ΠΑΤΤΙΧΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ

ΠΕΤΡΟΥ ΚΥΠΡΟΣ

ΜΠΕΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

ΣΤΕΦΑΝΗΣ ΑΝΤΡΕΑΣ

ΑΔΑΜΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ

ΣΙΑΑΠΑΝ ΜΑΡΙΑΜ

ΟΔΥΣΣΕΩΣ ΣΚΕΥΗ

ΣΙΑΑΠΑΝ ΡΕΒΕΚΚΑ

ΧΑΤΖΗΚΑΛΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Περισσότερα ΝΕΑ

 • Ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε όγκο και παλμό η Μεγάλη Πορεία Ειρήνης στο Ακρωτήρι
  Ξεπέρασε κάθε προσδοκία σε όγκο και παλμό η Μεγάλη Πορεία Ειρήνης στο Ακρωτήρι Στην ιστορία του κινήματος ειρήνης, ως μια από τις μεγαλύτερες σε συμμετοχή πέρασε η σημερινή, 8η Παγκύπρια Πορεία Ειρήνης που οργάνωσε το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, προς τις Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου, αξιώνοντας την απομάκρυνσή τους από το νησί και την επικράτηση της Ειρήνης στην Κύπρο και σε όλο τον κόσμο.
 • ΠΣΕ: Όλα έτοιμα για τη Μεγάλη Πορεία Ειρήνης – ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ
  ΠΣΕ: Όλα έτοιμα για τη Μεγάλη Πορεία Ειρήνης – ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δεν θα πάψεις ούτε στιγμή ν’ αγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκαιο» έλεγε ο ποιητής Τάσος Λειβαδίτης. Ήρθε η ώρα ως κυπριακός λαός να να στείλουμε ισχυρό μήνυμα σε αυτούς που αιματοκυλούν τους λαούς. Ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε να τερματιστούν όλοι οι πόλεμοι, να βροντοφωνάξουμε ενάντια στη σφαγή και τους πνιγμούς αθώων παιδιών και γυναικών, ενάντια στον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων. Ήρθε η ώρα όλοι μαζί να πορευτούμε στο δρόμο της ειρήνης, την…
 • Πώς οι πρόωρες εκλογές της Τουρκίας επηρεάζουν τις κατεχόμενες περιοχές στην Κύπρο
  Πώς οι πρόωρες εκλογές της Τουρκίας επηρεάζουν τις κατεχόμενες περιοχές στην Κύπρο Οι εγγεγραμμένοι Τούρκοι ψηφοφόροι στα κατεχόμενα που μπορούν να ψηφίσουν στις πρόωρες εκλογές στην Τουρκία της 24ης Ιουνίου είναι 105.000, σύμφωνα με τον επικεφαλής του παραρτήματος του ΑΚΡ στα κατεχόμενα, Μεχμέτ Ντεμιρτζί.
 • Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι, Λαέ, λαέ αντίσταση ξανά!
  Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι, Λαέ, λαέ αντίσταση ξανά!  Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης πραγματοποίησε αργά το απόγευμα της Δευτέρας, έξω από την αμερικανική πρεσβεία στη Λευκωσία, εκδήλωση διαμαρτυρίας και καταδίκης των αεροπορικών επιθέσεων στη Συρία, καλώντας τη διεθνή κοινότητα να ενεργήσει άμεσα με τρόπο μέσα από τον οποίο το Συριακό θα επιλυθεί με πολιτικά μέσα και απαιτώντας σεβασμό του διεθνούς δικαίου και του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ.
 • ΠΣΕ: Αντιπολεμική εκδήλωση για τη Συρία έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία
  ΠΣΕ: Αντιπολεμική εκδήλωση για τη Συρία έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) καλεί τον κάθε φιλειρηνιστή κάτοικο Κύπρου, όπως δώσει το παρών του στην Αντιπολεμική εκδήλωση για τη Συρία που διοργανώνει το ΠΣΕ τη Δευτέρα, 16 Απριλίου, ώρα 18:00 μμ έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία στη Λευκωσία.

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

 • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
 • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
 • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top