: Τετάρτη, 16 Μάρτιος 2016

Αν η Τουρκία δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της, όπως προκύπτουν από το Πρωτόκολλο της `Αγκυρας, και γενικότερα από το διαπραγματευτικό πλαίσιο, δεν τίθεται θέμα να ανοίξουν κεφάλαια, τόνισε εκ νέου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε δηλώσεις του μετά τα αποκαλυπτήρια Πέτρινου Σταυρού, δώρου του λαού της Αρμενίας που τέλεσε με τον Πρόεδρο της Αρμενίας, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έξω από το οίκημα της Διεύθυνσης Εθιμοτυπίας του Υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος λειτουργεί ως υπαίθριο Μουσείο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, με τις οποίες φαίνεται πως η Τουρκία εμμένει στην πρότασή της για άνοιγμα κεφαλαίων, στο πλαίσιο των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως και η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τις δικές της θέσεις.

“Εφόσον δεν ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, όπως προκύπτουν από το Πρωτόκολλο της Άγκυρας, και γενικότερα από το διαπραγματευτικό πλαίσιο, δεν τίθεται θέμα να ανοίξουν κεφάλαια”, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

“Αν δεν υπάρξει από πλευράς Τουρκίας συμμόρφωση προς τις υποχρεώσεις της, δεν υπάρχουν ούτε κεφάλαια», επανέλαβε.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top