Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, MartinSchulz, φθάνει στην Κύπρο το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας, για επίσημη επίσκεψη, μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά την εδώ παραμονή του, ο κ. Schulz θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον Πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου.

Όπως αναφέρεται, της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα προηγηθεί επίσημη τελετή υποδοχής στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Schulz θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής, σε ειδική συνεδρία της, την Τρίτη, 29 Μαρτίου, στις 12:00.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του κ. Schulz, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής θα παραθέσει επίσημο γεύμα.

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα πραγματοποιήσει, εξάλλου, συνάντηση με αρχηγούς και εκπροσώπους ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών κομμάτων, στο Λήδρα Πάλας, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Σλοβακίας στη Λευκωσία.

Επίσης, θα επισκεφτεί το Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της Διερευνητικής Επιτροπής Αγνοουμένων και θα συμμετάσχει σε τηλεοπτική συζήτηση με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους νέους, στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.

Ο κ. Schulz θα παρακαθίσει, τέλος, σε ιδιωτικό πρόγευμα με τον Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό, EspenBarthEide.

Θα αναχωρήσει από την Κύπρο το πρωί της Τετάρτης, 30 Μαρτίου.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top