Δημιουργήθηκε : Τετάρτη, 29 Ιούνιος 2016

Τη διαβεβαίωση πως η συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Τουρκία δεν επηρεάζει και δεν θα επηρεάσει, με οποιονδήποτε τρόπο, τις στενές, αδελφικές και στρατηγικής σημασίας σχέσεις ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ έδωσε ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νϊκο Αναστασιάδη, κατά τη σημερινή τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Νίκου Χριστοδουλίδη, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία που ήταν μακρά, και έγινε με πρωτοβουλία του Ισραηλινού Πρωθυπουργού,, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της συμφωνίας ανάμεσα στο Ισραήλ και την Τουρκία.

"Ταυτόχρονα, ο κ. Νετανιάχου σημείωσε ότι η εν λόγω συμφωνία δεν επηρεάζει και δεν θα επηρεάσει με οποιονδήποτε τρόπο τις στενές, αδελφικές και στρατηγικής σημασίας σχέσεις ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ. Μια σχέση η οποία θα συνεχίσει να ενισχύεται σε ένα ευρύ φάσμα τομέων διμερούς συνεργασίας προς όφελος των δυο χωρών και όχι μόνο", πρόσθεσε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Σημείωσε πως από πλευράς του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ευαρέσκειά του προς τον κ. Νετανιάχου, για την ενημέρωση κατά τη διάρκεια των μακρών συζητήσεων με την Τουρκία, και τις γενικές αρχές στις οποίες εδράζεται η εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατία συμφώνησε, πρόσθεσε ο κ. Χριστοδουλίδης, με τη διαπίστωση του Ισραηλινού Πρωθυπουργού για τη στρατηγικής σημασίας σχέση ανάμεσα στην Κυπριακή Δημοκρατία και το Ισραήλ, και εξέφρασε την ξεκάθαρη βούλησή του για περαιτέρω ενίσχυσή της.

Ταυτόχρονα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι μια ενδεχόμενη λύση του Κυπριακού θα συμβάλει, καθοριστικά, στην εξομάλυνση των σχέσεων ανάμεσα στα κράτη της περιοχής, επιτρέποντας την ίδια στιγμή την άρση των όποιων εμποδίων στην υλοποίηση ενεργειακών συνεργασιών της Τουρκίας με χώρες της περιοχής, επεσήμανε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Τέλος, σημείωσε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε θερμά τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό για την άμεση ανταπόκριση από πλευράς Ισραήλ στο πλαίσιο της επιχείρησης κατάσβεσης της πυρκαγιάς στην περιοχή Σολέας.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top