ΓΓ του ΟΗΕ και Βρετανίδα Πρωθυπουργός συζήτησαν και το κυπριακό

Το κυπριακό ήταν μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν χθες στην συνάντηση που είχαν στην έδρα των

Ηνωμένων Εθνών, ο ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν γκι-Μουν και η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι. Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του εκπροσώπου του Μπαν γκι-Μουν, "ο ΓΓ και η πρωθυπουργός αντάλλαξαν απόψεις για τις συνεχιζόμενες συνομιλίες στην Κύπρο, συμμεριζόμενοι αμφότεροι την εκτίμησή τους για τη δέσμευση των ηγετών να επιτύχουν λύση εντός του 2016".

Να σημειώσουμε ότι η κ. Μέι συναντάται σήμερα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα δεχθεί τη Δευτέρα στο Λονδίνο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
Στη συνομιλία επισημάνθηκε από το ΓΓ ο κεντρικός ρόλος της Βρετανίας εντός της διεθνούς κοινότητας, ως μόνιμο μέλος του Σ.Α., καθώς και το προσφυγικό, με τους δύο ηγέτες να σημειώνουν την ανάγκη να βρεθούν λύσεις που είναι προς το συμφέρον των μεταναστών και προσφύγων, όπως και των χωρών προέλευσης, μεταφοράς και προορισμού.
Συζητήθηκαν τέλος - μεταξύ άλλων -η Κορέα, η Συρία, οι ειρηνευτικές επιχειρήσεις του ΟΗΕ κ.α.

Περισσότερα ΝΕΑ

About US

H gnomionline είναι το ειδησεογραφικό portal της Εβδομαδιαίας Πολιτικής Εφημερίδας «ΓΝΩΜΗ» με κύρια αποστολή την ενημέρωση των επισκεπτών του για τα μεγάλα γεγονότα της τρέχουσας επικαιρότητας.

Είναι δομημένη σε κατηγορίες για εύκολη αναζήτηση από τους χρήστες, με κυριότερα πεδία τα εξής: Πολιτική, οικονομία, συνδικαλιστικά, ιδεολογικά, πολιτισμός, επιστήμη, τεχνολογία, περιβάλλον, υγεία, αθλητισμός.

 

Πρωτοσελιδο

Επικοινωνια

  • Λουτρακίου 3Β,2027,Στρόβολος
  • ΤΗΛ: 22311873 , FAX: 22316793
  • gnomi.newspaper@cytanet.com.cy
Top